• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy s oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy s oříšky

autor: Domča..P
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy s oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo Nebo rostlinný tuk
    • 100
      g cukr Světlý přírodní
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks banány
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g oříšky

Postup přípravy receptu

1
Vymažte pekáč máslem nebo tukem. Pak ho pečlivě vyložte pečícím papírem. Vyhřejte troubu na 190 °C (plyn 3-4). Dejte do velké mísy máslo nebo tuk a přidejte cukr. Vařečkou třete máslo nebo tuk s cukrem, až získáte nadýchanou pěnu. Opatrně rozklepněte vejce do velké misky. Pořádně je rozšlehejte metlou nebo vidličkou. Rozšlehaná vejce po troškách přidávejte k máslu s cukrem a pokaždé opravdu důkladně třete vařečkou. Oloupejte banány. Nakrájejte je na kousky a dejte do misky s pěnou. Rozmačkejte je vidličkou na pyré. Vmíchjte rozmačkané banány do pěny. Položte na mísu síto a prosejte dovnitř mouku s práškem do pečiva. Lžící opatrně zapracujte mouku do těsta. Směs nesmíte prudce míchat, jen ji lehce překládejte přes sebe.
2
Pak přendejte těsto do připraveného pekáče. Posypte sekanými oříšky a pečte jej 20-25 minut. Upečený koláč lehce stlačte prstem. Měl by být pružný. Nechte ho ještě 5 minut dojít v pekáči, zatím mírně vystydne. Pak oběma rukama uchopte pečící papír a koláč z formy vyjměte. Nechte zcela vychladnout a pak ho rozkrájejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové řezy

Banánové řezy

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moooni | 20. 8. 2011 14:07

    Akorat jsem dopekla, a musim rict,ze nic moc. Mozna by bylo dobre napsat rozmery pekace.Me to prislo jako malo testa, takze rezy jsou skoro jak papir :-\ uprimne, nevim jestli budu tento recept delat znovu...

  • Eneleya | 11. 10. 2010 10:30

    Myslim ze ej jedno jestli se vymaze nebo vylozi papire. Je zbytecne delat oboji:) ;-)

  • Sylva P. | 1. 7. 2008 13:33

    Já buď plech vymažu nebo dám pečicí papír. Určitě ne obojí. Je to zbytečné. Jinak recept zkusím.

  • Zdena Lehká | 1. 7. 2008 11:17

    proč se má vymazávat pekáč, když se používá pečící papír? papír nepoužívám, tak nevím, jestli se má pod papír vymazat či ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hladká mouka Máslo Oříšky Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Makový závin III.

Makový závin III.

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

123
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy s oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact