• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy s oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy s oříšky

autor: Domča..P
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy s oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo Nebo rostlinný tuk
    • 100
      g cukr Světlý přírodní
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks banány
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g oříšky

Postup přípravy receptu

1
Vymažte pekáč máslem nebo tukem. Pak ho pečlivě vyložte pečícím papírem. Vyhřejte troubu na 190 °C (plyn 3-4). Dejte do velké mísy máslo nebo tuk a přidejte cukr. Vařečkou třete máslo nebo tuk s cukrem, až získáte nadýchanou pěnu. Opatrně rozklepněte vejce do velké misky. Pořádně je rozšlehejte metlou nebo vidličkou. Rozšlehaná vejce po troškách přidávejte k máslu s cukrem a pokaždé opravdu důkladně třete vařečkou. Oloupejte banány. Nakrájejte je na kousky a dejte do misky s pěnou. Rozmačkejte je vidličkou na pyré. Vmíchjte rozmačkané banány do pěny. Položte na mísu síto a prosejte dovnitř mouku s práškem do pečiva. Lžící opatrně zapracujte mouku do těsta. Směs nesmíte prudce míchat, jen ji lehce překládejte přes sebe.
2
Pak přendejte těsto do připraveného pekáče. Posypte sekanými oříšky a pečte jej 20-25 minut. Upečený koláč lehce stlačte prstem. Měl by být pružný. Nechte ho ještě 5 minut dojít v pekáči, zatím mírně vystydne. Pak oběma rukama uchopte pečící papír a koláč z formy vyjměte. Nechte zcela vychladnout a pak ho rozkrájejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové řezy

Banánové řezy

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moooni | 20. 8. 2011 14:07

    Akorat jsem dopekla, a musim rict,ze nic moc. Mozna by bylo dobre napsat rozmery pekace.Me to prislo jako malo testa, takze rezy jsou skoro jak papir :-\ uprimne, nevim jestli budu tento recept delat znovu...

  • Eneleya | 11. 10. 2010 10:30

    Myslim ze ej jedno jestli se vymaze nebo vylozi papire. Je zbytecne delat oboji:) ;-)

  • Sylva P. | 1. 7. 2008 13:33

    Já buď plech vymažu nebo dám pečicí papír. Určitě ne obojí. Je to zbytečné. Jinak recept zkusím.

  • Zdena Lehká | 1. 7. 2008 11:17

    proč se má vymazávat pekáč, když se používá pečící papír? papír nepoužívám, tak nevím, jestli se má pod papír vymazat či ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hladká mouka Máslo Oříšky Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Belgické vafle

Belgické vafle

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

53
Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Banánový hřích - dezert …
45
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
39
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
38
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy s oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact