• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy (Margot)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy (Margot)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce voda
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • pikantní marmeláda červená
    • 5
      ks banány 4-5
  • Krém
    • 1
      ks netučný tvaroh nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 3
      dl voda
    • máslo 1,5 kostky
    • hnědý rum trochu
    • margotka větší

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči a ve vyhřáté troubě.
2
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil), pomažeme marmeládou a poklademe banány, nakrájenými na tenká kolečka, těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
3
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dcl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
4
Piškot nemusí být ten z receptu, ale jakýkoliv jiný, na který je kdo zvyklý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Margot řezy

Margot řezy

Řezy Margot

Řezy Margot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bu.blan | 12. 6. 2011 16:20

    Řezy jsou vynikající, vláčné a místo margotky jsem nastrouhala hořkou čokoládu. Blanka

  • Martina Voldánová | 5. 4. 2009 13:53

    Řez je vynikající. Udělala jsem krém podle Terezy, jen jsem tam přidala uvařený puding. Všem chutná a přidávám do oblívených receptů.

  • ilis ilis | 14. 3. 2009 21:22

    Martino,co vám na předchozím komentáři od Jany není jasné?Vysvětleno zcela srozumitelně.Sloupnout slabou kůrčičku,co se udělá po upečení na piškotu (ostrým nožem)...

  • Martina Jurošková | 13. 3. 2009 22:57

    Taky bych to zkusila,ale nedokažu si predstavit,jak mam teda sloupnout tu kuru. Ani z toho komentare mi to neni zcela jasne. Poradi mi ješte nekdo neco jineho ? Dekuji

  • mohelnikova tereza | 3. 6. 2007 09:41

    ted celkem lituju ze jsem napsala ze ten krem je az moc mastny......ted jsem si rezy dala ulezene asi den a je to moc moc moc dobre!

  • terdik1993 | 3. 6. 2007 09:37

    i pres to vsak davam 1! i tenhle krem je samozrejme dobry!! a do toho kremu co jsem napsala u predchoziho komentare-je hoodne sladky tak dejte radsi jen 100g cukru ahojky!

  • tereza | 2. 6. 2007 09:31

    ahoj,tak ja jsem upekla je to opravdu dobre,krem jsem udelala z 1 kokosoveho a 1 bananoveho pudinku,ale krem se mi zdal hodne mastny a nebyl takovy ,,odlehceny'',priste to urcite udelam ale s timto kremem-250 g jemného tvarohu, 200 g másla, 150 g práškového cukru(nejprve se utre maslo s cukrem a prida se tvaroh)ale je ho mensi mnozstvi(vyresite to -2x)a tu vrstvicku jsem neodrezavala a nedelil sedekuji za dobry recept ahoj!

  • Hela D. | 27. 3. 2007 17:15

    Asi jsem to v receptu napsala dost nesrozumitelně, ale Jano vy jste to popsala přesně. Děkuji.

  • Jana Czerwenková | 27. 3. 2007 11:07

    Nejsem autorka, ale myslím si, že se myslí sloupnout takovou tu slaboučkou kůrčičku, co se udělá na piškotu. Stává se totiž, že se po vychlazení z moučníku odděluje vrstva krému - nedrží pevně na piškotu. Tímto opatřením se tomu dá asi zabránit. Nemám to vyzkoušené a myslím si, že když to neuděláte, nic se nastane, ta marmeláda by to měla přidržet. Jinak řezy určitě též vyzkouším, vypadají dobře.

  • Sísa | 26. 3. 2007 14:09

    Prosím, nechápu jak sloupnout vrstvu. Odříznout?A nerozumím pojmu- aby se řez nedělil. Jinak určitě zkusím. Díky za vysvětlení

  • Květa B. | 26. 3. 2007 09:31

    To se mi moc líbí, jen už jsem z těch receptů nešťastná, i když peču hodně často, manžel snídá pouze sladké, nemůžu stihnout všechny recepty, které se mi líbí.Ach jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Máslo Netučný tvaroh Pikantní marmeláda Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
24
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact