• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy (Margot)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy (Margot)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce voda
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • pikantní marmeláda červená
    • 5
      ks banány 4-5
  • Krém
    • 1
      ks netučný tvaroh nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 3
      dl voda
    • máslo 1,5 kostky
    • hnědý rum trochu
    • margotka větší

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči a ve vyhřáté troubě.
2
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil), pomažeme marmeládou a poklademe banány, nakrájenými na tenká kolečka, těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
3
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dcl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
4
Piškot nemusí být ten z receptu, ale jakýkoliv jiný, na který je kdo zvyklý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Margot řezy

Margot řezy

Řezy Margot

Řezy Margot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bu.blan | 12. 6. 2011 16:20

    Řezy jsou vynikající, vláčné a místo margotky jsem nastrouhala hořkou čokoládu. Blanka

  • Martina Voldánová | 5. 4. 2009 13:53

    Řez je vynikající. Udělala jsem krém podle Terezy, jen jsem tam přidala uvařený puding. Všem chutná a přidávám do oblívených receptů.

  • ilis ilis | 14. 3. 2009 21:22

    Martino,co vám na předchozím komentáři od Jany není jasné?Vysvětleno zcela srozumitelně.Sloupnout slabou kůrčičku,co se udělá po upečení na piškotu (ostrým nožem)...

  • Martina Jurošková | 13. 3. 2009 22:57

    Taky bych to zkusila,ale nedokažu si predstavit,jak mam teda sloupnout tu kuru. Ani z toho komentare mi to neni zcela jasne. Poradi mi ješte nekdo neco jineho ? Dekuji

  • mohelnikova tereza | 3. 6. 2007 09:41

    ted celkem lituju ze jsem napsala ze ten krem je az moc mastny......ted jsem si rezy dala ulezene asi den a je to moc moc moc dobre!

  • terdik1993 | 3. 6. 2007 09:37

    i pres to vsak davam 1! i tenhle krem je samozrejme dobry!! a do toho kremu co jsem napsala u predchoziho komentare-je hoodne sladky tak dejte radsi jen 100g cukru ahojky!

  • tereza | 2. 6. 2007 09:31

    ahoj,tak ja jsem upekla je to opravdu dobre,krem jsem udelala z 1 kokosoveho a 1 bananoveho pudinku,ale krem se mi zdal hodne mastny a nebyl takovy ,,odlehceny'',priste to urcite udelam ale s timto kremem-250 g jemného tvarohu, 200 g másla, 150 g práškového cukru(nejprve se utre maslo s cukrem a prida se tvaroh)ale je ho mensi mnozstvi(vyresite to -2x)a tu vrstvicku jsem neodrezavala a nedelil sedekuji za dobry recept ahoj!

  • Hela D. | 27. 3. 2007 17:15

    Asi jsem to v receptu napsala dost nesrozumitelně, ale Jano vy jste to popsala přesně. Děkuji.

  • Jana Czerwenková | 27. 3. 2007 11:07

    Nejsem autorka, ale myslím si, že se myslí sloupnout takovou tu slaboučkou kůrčičku, co se udělá na piškotu. Stává se totiž, že se po vychlazení z moučníku odděluje vrstva krému - nedrží pevně na piškotu. Tímto opatřením se tomu dá asi zabránit. Nemám to vyzkoušené a myslím si, že když to neuděláte, nic se nastane, ta marmeláda by to měla přidržet. Jinak řezy určitě též vyzkouším, vypadají dobře.

  • Sísa | 26. 3. 2007 14:09

    Prosím, nechápu jak sloupnout vrstvu. Odříznout?A nerozumím pojmu- aby se řez nedělil. Jinak určitě zkusím. Díky za vysvětlení

  • Květa B. | 26. 3. 2007 09:31

    To se mi moc líbí, jen už jsem z těch receptů nešťastná, i když peču hodně často, manžel snídá pouze sladké, nemůžu stihnout všechny recepty, které se mi líbí.Ach jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Máslo Netučný tvaroh Pikantní marmeláda Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
32
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact