• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy (Margot)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy (Margot)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce voda
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • pikantní marmeláda červená
    • 5
      ks banány 4-5
  • Krém
    • 1
      ks netučný tvaroh nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 3
      dl voda
    • máslo 1,5 kostky
    • hnědý rum trochu
    • margotka větší

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči a ve vyhřáté troubě.
2
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil), pomažeme marmeládou a poklademe banány, nakrájenými na tenká kolečka, těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
3
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dcl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
4
Piškot nemusí být ten z receptu, ale jakýkoliv jiný, na který je kdo zvyklý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Margot řezy

Margot řezy

Řezy Margot

Řezy Margot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bu.blan | 12. 6. 2011 16:20

    Řezy jsou vynikající, vláčné a místo margotky jsem nastrouhala hořkou čokoládu. Blanka

  • Martina Voldánová | 5. 4. 2009 13:53

    Řez je vynikající. Udělala jsem krém podle Terezy, jen jsem tam přidala uvařený puding. Všem chutná a přidávám do oblívených receptů.

  • ilis ilis | 14. 3. 2009 21:22

    Martino,co vám na předchozím komentáři od Jany není jasné?Vysvětleno zcela srozumitelně.Sloupnout slabou kůrčičku,co se udělá po upečení na piškotu (ostrým nožem)...

  • Martina Jurošková | 13. 3. 2009 22:57

    Taky bych to zkusila,ale nedokažu si predstavit,jak mam teda sloupnout tu kuru. Ani z toho komentare mi to neni zcela jasne. Poradi mi ješte nekdo neco jineho ? Dekuji

  • mohelnikova tereza | 3. 6. 2007 09:41

    ted celkem lituju ze jsem napsala ze ten krem je az moc mastny......ted jsem si rezy dala ulezene asi den a je to moc moc moc dobre!

  • terdik1993 | 3. 6. 2007 09:37

    i pres to vsak davam 1! i tenhle krem je samozrejme dobry!! a do toho kremu co jsem napsala u predchoziho komentare-je hoodne sladky tak dejte radsi jen 100g cukru ahojky!

  • tereza | 2. 6. 2007 09:31

    ahoj,tak ja jsem upekla je to opravdu dobre,krem jsem udelala z 1 kokosoveho a 1 bananoveho pudinku,ale krem se mi zdal hodne mastny a nebyl takovy ,,odlehceny'',priste to urcite udelam ale s timto kremem-250 g jemného tvarohu, 200 g másla, 150 g práškového cukru(nejprve se utre maslo s cukrem a prida se tvaroh)ale je ho mensi mnozstvi(vyresite to -2x)a tu vrstvicku jsem neodrezavala a nedelil sedekuji za dobry recept ahoj!

  • Hela D. | 27. 3. 2007 17:15

    Asi jsem to v receptu napsala dost nesrozumitelně, ale Jano vy jste to popsala přesně. Děkuji.

  • Jana Czerwenková | 27. 3. 2007 11:07

    Nejsem autorka, ale myslím si, že se myslí sloupnout takovou tu slaboučkou kůrčičku, co se udělá na piškotu. Stává se totiž, že se po vychlazení z moučníku odděluje vrstva krému - nedrží pevně na piškotu. Tímto opatřením se tomu dá asi zabránit. Nemám to vyzkoušené a myslím si, že když to neuděláte, nic se nastane, ta marmeláda by to měla přidržet. Jinak řezy určitě též vyzkouším, vypadají dobře.

  • Sísa | 26. 3. 2007 14:09

    Prosím, nechápu jak sloupnout vrstvu. Odříznout?A nerozumím pojmu- aby se řez nedělil. Jinak určitě zkusím. Díky za vysvětlení

  • Květa B. | 26. 3. 2007 09:31

    To se mi moc líbí, jen už jsem z těch receptů nešťastná, i když peču hodně často, manžel snídá pouze sladké, nemůžu stihnout všechny recepty, které se mi líbí.Ach jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Máslo Netučný tvaroh Pikantní marmeláda Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

47
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
44
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
35
Čertovský mls
Čertovský mls
32
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
30
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact