• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy (Margot)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy (Margot)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce voda
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • pikantní marmeláda červená
    • 5
      ks banány 4-5
  • Krém
    • 1
      ks netučný tvaroh nebo jakýkoliv jiný měkký ve vaničce
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 3
      dl voda
    • máslo 1,5 kostky
    • hnědý rum trochu
    • margotka větší

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše vmícháváme mouku s práškem do pečiva (nejlépe metličkou). Pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči a ve vyhřáté troubě.
2
Po vychladnutí z piškotu sloupneme vrchní vrstvu (je to proto, aby se řez nedělil), pomažeme marmeládou a poklademe banány, nakrájenými na tenká kolečka, těsně vedle sebe. Na banány rozetřeme krém a nahoru nastrouháme Margotku (stačí jedna). Dáme ztuhnout do lednice.
3
Krém: 2 pudinky uvaříme ve 3 dcl vody se 4 lžícemi cukru. Do horkého pudinku zašleháme vaničku tvarohu a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakonec zašleháme máslo a trochu rumu.
4
Piškot nemusí být ten z receptu, ale jakýkoliv jiný, na který je kdo zvyklý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Margot řezy

Margot řezy

Řezy Margot

Řezy Margot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bu.blan | 12. 6. 2011 16:20

    Řezy jsou vynikající, vláčné a místo margotky jsem nastrouhala hořkou čokoládu. Blanka

  • Martina Voldánová | 5. 4. 2009 13:53

    Řez je vynikající. Udělala jsem krém podle Terezy, jen jsem tam přidala uvařený puding. Všem chutná a přidávám do oblívených receptů.

  • ilis ilis | 14. 3. 2009 21:22

    Martino,co vám na předchozím komentáři od Jany není jasné?Vysvětleno zcela srozumitelně.Sloupnout slabou kůrčičku,co se udělá po upečení na piškotu (ostrým nožem)...

  • Martina Jurošková | 13. 3. 2009 22:57

    Taky bych to zkusila,ale nedokažu si predstavit,jak mam teda sloupnout tu kuru. Ani z toho komentare mi to neni zcela jasne. Poradi mi ješte nekdo neco jineho ? Dekuji

  • mohelnikova tereza | 3. 6. 2007 09:41

    ted celkem lituju ze jsem napsala ze ten krem je az moc mastny......ted jsem si rezy dala ulezene asi den a je to moc moc moc dobre!

  • terdik1993 | 3. 6. 2007 09:37

    i pres to vsak davam 1! i tenhle krem je samozrejme dobry!! a do toho kremu co jsem napsala u predchoziho komentare-je hoodne sladky tak dejte radsi jen 100g cukru ahojky!

  • tereza | 2. 6. 2007 09:31

    ahoj,tak ja jsem upekla je to opravdu dobre,krem jsem udelala z 1 kokosoveho a 1 bananoveho pudinku,ale krem se mi zdal hodne mastny a nebyl takovy ,,odlehceny'',priste to urcite udelam ale s timto kremem-250 g jemného tvarohu, 200 g másla, 150 g práškového cukru(nejprve se utre maslo s cukrem a prida se tvaroh)ale je ho mensi mnozstvi(vyresite to -2x)a tu vrstvicku jsem neodrezavala a nedelil sedekuji za dobry recept ahoj!

  • Hela D. | 27. 3. 2007 17:15

    Asi jsem to v receptu napsala dost nesrozumitelně, ale Jano vy jste to popsala přesně. Děkuji.

  • Jana Czerwenková | 27. 3. 2007 11:07

    Nejsem autorka, ale myslím si, že se myslí sloupnout takovou tu slaboučkou kůrčičku, co se udělá na piškotu. Stává se totiž, že se po vychlazení z moučníku odděluje vrstva krému - nedrží pevně na piškotu. Tímto opatřením se tomu dá asi zabránit. Nemám to vyzkoušené a myslím si, že když to neuděláte, nic se nastane, ta marmeláda by to měla přidržet. Jinak řezy určitě též vyzkouším, vypadají dobře.

  • Sísa | 26. 3. 2007 14:09

    Prosím, nechápu jak sloupnout vrstvu. Odříznout?A nerozumím pojmu- aby se řez nedělil. Jinak určitě zkusím. Díky za vysvětlení

  • Květa B. | 26. 3. 2007 09:31

    To se mi moc líbí, jen už jsem z těch receptů nešťastná, i když peču hodně často, manžel snídá pouze sladké, nemůžu stihnout všechny recepty, které se mi líbí.Ach jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Máslo Netučný tvaroh Pikantní marmeláda Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Hummus II.

Hummus II.

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

69
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot
52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
51
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
46
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
46
Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a…

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy (Margot)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact