• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks žloutek
    • 45
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 45
      g cukr
    • 90
      g hladká mouka
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 60
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      balíček želatina 1-2
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 7
      ks banány
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr ušleháme do krémové konzistence. Z bílků a cukru ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Mouku prosejeme a přidáme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme péct asi na 10 minut při teplotě 180 °C. Upečený korpus vyklopíme na papír na pečení vysypaný cukrem, vrchní papír potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme.
2
Krém: z mléka, cukru a pudink. prášku uvaříme pudink. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a vmícháme do horkého pudinku. Ten pak necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do vychladlého pudinku. Krém rozetřeme na korpus a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí nařežeme banány na kolečka a pokládáme na krém, zalijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové řezy

Banánové řezy

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 28. 10. 2008 13:26

    Ale na LABUŽNÍKOVI, tam jich je! A každý jiný!!Dokonce i s rybami!!!:o)

  • Olga . | 28. 10. 2008 13:19

    TŘEBA... Souhlasím s Vámi, je to podobně jako při výrobě tzv.:MOUSSE. To je takové to, herec Lábus by to nazval "třepotavé" a jsou toho plné cukrárny. Tady jsem to pod tímto názvem nenašel, asi se to třepotá rafinovaně skryto pod nějakým pseudonymem...:-(

  • Eva Červenková | 28. 10. 2008 12:45

    JÁ BYCH TO CHÁPALA TAK, ŽE SE TO TAM VMÍCHÁ JEŠTĚ PŘED ZTUHNUTÍM..NO, TŘEBA NÁM TO AUTORKA OBJASNÍ..

  • Olda G | 27. 10. 2008 19:22

    Myslíte, že je to odzkoušeno? Vmíchat šlehačku do studeného pudingu je kumšt. Vmíchat šlehačku do studeného pudingu s želatinou to je umění! Není dnes 1.IV., že ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílek Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Lehký salát

Lehký salát

Selské brambory

Selské brambory

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

110
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
100
Mexický salát Pico de Gallo
Mexický salát Pico de…
44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact