• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
Napište svůj komentář k receptu

Banánové překvapení

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové překvapení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      banány
    • 40
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra
    • 400
      g vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Oloupané banány, nakrájené na dlouhé proužky, vložíme do mělké zapékací misky a posypeme trochou cukru.
2
Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem, přidáme špetku jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citrónu, po částech rum a tuto hmotu navršíme na banány.
3
Banány pečeme v mírně vyhřáté troubě, až změknou. Pak je z trouby vyjmeme, přeložíme na talíř a podložíme zmrzlinou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagetové překvapení

Špagetové překvapení

Překvapení v tortile

Překvapení v tortile

Banánové řezy

Banánové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krainer | 9. 5. 2007 12:01

    no vypadá to lákavě, zkusím :)

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:13

    přidávám ještě pistácie, skvělý recept:-)

  • Dáda | 25. 3. 2004 09:44

    Já dělám banány jednoduchým způsobem tak, že je oloupané podélně rozkrojím, opeču z obou stran na másle, pak dám na talířek a navrším kopeček zmrzliny, pocákám vaječným likérem (dětem čokoládou), a dozdobím šlehačkou a mletými oříšky. Jednoduché a velice dobré!

  • Lukáš Převry | 22. 3. 2004 11:56

    Recept se mi líbil a chutnal mi preju pekny den

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2004 08:20

    Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem. Myslím, že je to zcela jasné.

  • Daniel ProsteDaniel | 16. 3. 2004 20:52

    Nerad bych rejpal ale do jaké pěny??z jaru ?? nebo myslíte vyšlehaný sníh z bílků??nebo do vyšlehaného másla přijde ten zbytek cukru???nějak se v tom neorientuju...:)lol ale jinak to nevypada zle akorad bych misto rumu pouzil amareto(je jemnejs) a sypal bych to mandlemi(orestovanými na masle)

  • stáňa | 12. 3. 2004 13:26

    Vypadá to jednoduše, ale výsledek překvapí. Přidávám též skořici a oříšky. S.

  • BOBR | 2. 3. 2004 13:08

    Lucky Lucky ,jen klidně sypte,všichni budem jen rádi.Už tetˇ děkujeme za nové recepty.

  • Kuchařka on-line | 1. 3. 2004 20:13

    Lucky, a kdo vám v tom brání?

  • __Lucky __Lucky | 1. 3. 2004 17:23

    Připadá mi to dost o ničem. To není recept, takových vysypu z hlavy kolik chcete.

  • Kristina Kudlová | 26. 2. 2004 06:57

    taky to velice rada zkusim :-)

  • Lada Jendrichovská | 16. 2. 2004 08:17

    Zkusila jsem to na Valentýna a mělo to ohromný úspěch. Manžel se olizoval až za ušima a já, ač sladké moc nemusím, jsem si také pochutnala. Je to super a vřele doporučuji.

  • lucia | 9. 2. 2004 19:39

    to musi byt velmi dobre

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová kůra Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

93
Milánské špagety
Milánské špagety
49
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
36
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
27
Bramborová kaše
Bramborová kaše
25
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact