• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
Napište svůj komentář k receptu

Banánové překvapení

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové překvapení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      banány
    • 40
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra
    • 400
      g vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Oloupané banány, nakrájené na dlouhé proužky, vložíme do mělké zapékací misky a posypeme trochou cukru.
2
Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem, přidáme špetku jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citrónu, po částech rum a tuto hmotu navršíme na banány.
3
Banány pečeme v mírně vyhřáté troubě, až změknou. Pak je z trouby vyjmeme, přeložíme na talíř a podložíme zmrzlinou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagetové překvapení

Špagetové překvapení

Překvapení v tortile

Překvapení v tortile

Banánové řezy

Banánové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krainer | 9. 5. 2007 12:01

    no vypadá to lákavě, zkusím :)

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:13

    přidávám ještě pistácie, skvělý recept:-)

  • Dáda | 25. 3. 2004 09:44

    Já dělám banány jednoduchým způsobem tak, že je oloupané podélně rozkrojím, opeču z obou stran na másle, pak dám na talířek a navrším kopeček zmrzliny, pocákám vaječným likérem (dětem čokoládou), a dozdobím šlehačkou a mletými oříšky. Jednoduché a velice dobré!

  • Lukáš Převry | 22. 3. 2004 11:56

    Recept se mi líbil a chutnal mi preju pekny den

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2004 08:20

    Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem. Myslím, že je to zcela jasné.

  • Daniel ProsteDaniel | 16. 3. 2004 20:52

    Nerad bych rejpal ale do jaké pěny??z jaru ?? nebo myslíte vyšlehaný sníh z bílků??nebo do vyšlehaného másla přijde ten zbytek cukru???nějak se v tom neorientuju...:)lol ale jinak to nevypada zle akorad bych misto rumu pouzil amareto(je jemnejs) a sypal bych to mandlemi(orestovanými na masle)

  • stáňa | 12. 3. 2004 13:26

    Vypadá to jednoduše, ale výsledek překvapí. Přidávám též skořici a oříšky. S.

  • BOBR | 2. 3. 2004 13:08

    Lucky Lucky ,jen klidně sypte,všichni budem jen rádi.Už tetˇ děkujeme za nové recepty.

  • Kuchařka on-line | 1. 3. 2004 20:13

    Lucky, a kdo vám v tom brání?

  • __Lucky __Lucky | 1. 3. 2004 17:23

    Připadá mi to dost o ničem. To není recept, takových vysypu z hlavy kolik chcete.

  • Kristina Kudlová | 26. 2. 2004 06:57

    taky to velice rada zkusim :-)

  • Lada Jendrichovská | 16. 2. 2004 08:17

    Zkusila jsem to na Valentýna a mělo to ohromný úspěch. Manžel se olizoval až za ušima a já, ač sladké moc nemusím, jsem si také pochutnala. Je to super a vřele doporučuji.

  • lucia | 9. 2. 2004 19:39

    to musi byt velmi dobre

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová kůra Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

267
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
72
Klasické lečo
Klasické lečo
71
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
67
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vegas party v odstínech rudé: Souboj dekoltů Vémolové a Dragounové a hvězda reality show v plavkách!

Vegas party v odstínech rudé: Souboj dekoltů Vémolové a Dragounové a hvězda reality show v plavkách!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact