• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
Napište svůj komentář k receptu

Banánové překvapení

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové překvapení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      banány
    • 40
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra
    • 400
      g vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Oloupané banány, nakrájené na dlouhé proužky, vložíme do mělké zapékací misky a posypeme trochou cukru.
2
Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem, přidáme špetku jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citrónu, po částech rum a tuto hmotu navršíme na banány.
3
Banány pečeme v mírně vyhřáté troubě, až změknou. Pak je z trouby vyjmeme, přeložíme na talíř a podložíme zmrzlinou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagetové překvapení

Špagetové překvapení

Překvapení v tortile

Překvapení v tortile

Banánové řezy

Banánové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krainer | 9. 5. 2007 12:01

    no vypadá to lákavě, zkusím :)

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:13

    přidávám ještě pistácie, skvělý recept:-)

  • Dáda | 25. 3. 2004 09:44

    Já dělám banány jednoduchým způsobem tak, že je oloupané podélně rozkrojím, opeču z obou stran na másle, pak dám na talířek a navrším kopeček zmrzliny, pocákám vaječným likérem (dětem čokoládou), a dozdobím šlehačkou a mletými oříšky. Jednoduché a velice dobré!

  • Lukáš Převry | 22. 3. 2004 11:56

    Recept se mi líbil a chutnal mi preju pekny den

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2004 08:20

    Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem. Myslím, že je to zcela jasné.

  • Daniel ProsteDaniel | 16. 3. 2004 20:52

    Nerad bych rejpal ale do jaké pěny??z jaru ?? nebo myslíte vyšlehaný sníh z bílků??nebo do vyšlehaného másla přijde ten zbytek cukru???nějak se v tom neorientuju...:)lol ale jinak to nevypada zle akorad bych misto rumu pouzil amareto(je jemnejs) a sypal bych to mandlemi(orestovanými na masle)

  • stáňa | 12. 3. 2004 13:26

    Vypadá to jednoduše, ale výsledek překvapí. Přidávám též skořici a oříšky. S.

  • BOBR | 2. 3. 2004 13:08

    Lucky Lucky ,jen klidně sypte,všichni budem jen rádi.Už tetˇ děkujeme za nové recepty.

  • Kuchařka on-line | 1. 3. 2004 20:13

    Lucky, a kdo vám v tom brání?

  • __Lucky __Lucky | 1. 3. 2004 17:23

    Připadá mi to dost o ničem. To není recept, takových vysypu z hlavy kolik chcete.

  • Kristina Kudlová | 26. 2. 2004 06:57

    taky to velice rada zkusim :-)

  • Lada Jendrichovská | 16. 2. 2004 08:17

    Zkusila jsem to na Valentýna a mělo to ohromný úspěch. Manžel se olizoval až za ušima a já, ač sladké moc nemusím, jsem si také pochutnala. Je to super a vřele doporučuji.

  • lucia | 9. 2. 2004 19:39

    to musi byt velmi dobre

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová kůra Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Výborné špízy

Výborné špízy

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

27
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
23
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact