• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
Napište svůj komentář k receptu

Banánové překvapení

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové překvapení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      banány
    • 40
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra
    • 400
      g vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Oloupané banány, nakrájené na dlouhé proužky, vložíme do mělké zapékací misky a posypeme trochou cukru.
2
Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem, přidáme špetku jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citrónu, po částech rum a tuto hmotu navršíme na banány.
3
Banány pečeme v mírně vyhřáté troubě, až změknou. Pak je z trouby vyjmeme, přeložíme na talíř a podložíme zmrzlinou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagetové překvapení

Špagetové překvapení

Překvapení v tortile

Překvapení v tortile

Banánové řezy

Banánové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krainer | 9. 5. 2007 12:01

    no vypadá to lákavě, zkusím :)

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:13

    přidávám ještě pistácie, skvělý recept:-)

  • Dáda | 25. 3. 2004 09:44

    Já dělám banány jednoduchým způsobem tak, že je oloupané podélně rozkrojím, opeču z obou stran na másle, pak dám na talířek a navrším kopeček zmrzliny, pocákám vaječným likérem (dětem čokoládou), a dozdobím šlehačkou a mletými oříšky. Jednoduché a velice dobré!

  • Lukáš Převry | 22. 3. 2004 11:56

    Recept se mi líbil a chutnal mi preju pekny den

  • Kuchařka on-line | 17. 3. 2004 08:20

    Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem. Myslím, že je to zcela jasné.

  • Daniel ProsteDaniel | 16. 3. 2004 20:52

    Nerad bych rejpal ale do jaké pěny??z jaru ?? nebo myslíte vyšlehaný sníh z bílků??nebo do vyšlehaného másla přijde ten zbytek cukru???nějak se v tom neorientuju...:)lol ale jinak to nevypada zle akorad bych misto rumu pouzil amareto(je jemnejs) a sypal bych to mandlemi(orestovanými na masle)

  • stáňa | 12. 3. 2004 13:26

    Vypadá to jednoduše, ale výsledek překvapí. Přidávám též skořici a oříšky. S.

  • BOBR | 2. 3. 2004 13:08

    Lucky Lucky ,jen klidně sypte,všichni budem jen rádi.Už tetˇ děkujeme za nové recepty.

  • Kuchařka on-line | 1. 3. 2004 20:13

    Lucky, a kdo vám v tom brání?

  • __Lucky __Lucky | 1. 3. 2004 17:23

    Připadá mi to dost o ničem. To není recept, takových vysypu z hlavy kolik chcete.

  • Kristina Kudlová | 26. 2. 2004 06:57

    taky to velice rada zkusim :-)

  • Lada Jendrichovská | 16. 2. 2004 08:17

    Zkusila jsem to na Valentýna a mělo to ohromný úspěch. Manžel se olizoval až za ušima a já, ač sladké moc nemusím, jsem si také pochutnala. Je to super a vřele doporučuji.

  • lucia | 9. 2. 2004 19:39

    to musi byt velmi dobre

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová kůra Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

76
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Banánové překvapení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact