Banány rozmačkáme v hlubokém talíři vidličkou na kaši, přidáme vejce a vše dobře promícháme. Nepřidáváme mouku ani cukr. Přidat ale můžeme například trošku kokosu nebo skořice pro obměnu chuti.
2
Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, na kterou můžeme přidat i pár kapek oleje. Použít můžeme například kokosový olej. Lžící nabíráme banánové těstíčko, které klademe v podobě placiček na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova. Otáčíme jen jednou, až když je strana zcela osmažená, pro lepší manipulaci.
3
Smažení palačinek je trochu složitější, protože jsou větší a těsto je velmi křehké a nadýchané. Doporučuji vyzkoušet jen pokud máte v ruce grif, pro obratný způsob otáčení palačinek ve vzduchu, bez obracečky.
4
Zdobíme dle vlastní chuti, použít můžeme vše co dáváme na klasické sladké palačinky.