čokoláda
nastrouhaná, nebo ve vodní lázni rozehřátá na polevu s kouskem másla
margotka
nastrouhaná
kakao
kokos
jemně opražený (dorůžova)
Postup přípravy receptu
1
Mouku smícháme v míse s cukrem, kakaem a kypřidlem. Přidáme vejce, olej a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do připraveného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladnout.
2
Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha, pak k ní přidáme zakysanou smetanu a nastrouhanou Margotku a dobře promícháme. Banány pokrájíme na kostičky vmícháme do krému a dle jejich sladkosti (zralosti) můžeme krém ještě přisladit.
3
Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus, dle vlastní chuti posypeme strouhanou čokoládou (Margot, hořká či mléčná) nebo posypeme kakaem nebo jemně opraženým kokosem, případně polijeme čokopolevou.
4
Řezy dáme do chladna proležet nejlépe přes noc, pak pokrájíme a podáváme.
5
Korpus můžeme před nanesením krému pokapat rumem nebo likérem.
...důvod spadnutí těsta bohužel netuším :-\ ...prudká změna teploty při vyndání, bouchnutí s horkým plechem, nedopečení ...nebo zkuste vyměnit hladkou mouku za polohrubou, slyšel jsem, že je při pečení "jistější", ale zkušenost s tím nemám...
Ilona
|12. 1. 2016 18:17
Těsto se mi krásně zvedne, ale pak spadne..proč ? :-(