Když vám doma zbydou přezrálé banány, připravte si z nich lívance. A přidejte do nich ještě mák a kokos, nebudete litovat. Tohle spojení chutí je prostě božské. Hotové lívance servírujte s čerstvým ovocem a řeckým smetanovým jogurtem.
Do mixéru dejte pokrájené banány, vejce, mouku, kokos a umixujte těsto. Mělo by být hustší, podle potřeby přidejte lžíci mouky. Vmíchejte mák a nechte pár minut odpočinout.
Tip:
Banánové lívance můžete připravit i z obyčejné mouky a místo kokosu můžete těsto zahustit jemně mletými vločkami.
V lívanečníku nebo v pánvi rozpusťte kousek másla či ghí a smažte lívance z obou stran dozlatova. Lívance podávejte s řeckým jogurtem, čerstvým ovocem a posypané mákem. Skvělou kombinací ovoce jsou například borůvky, mango a mučenka.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)