Na másle dozlatova opečené voňavé lívance připravené z rozmixovaných banánů, kokosu, vajec a mouky, podávané spolu s pečenými jablky, mandlemi a posypané kokosovými vločkami, jsou skvělým tipem na snídani, která vám dodá energii na celé dopoledne.
Pokrájené banány, vejce, kokos a mouku dejte do mixéru a rozmixujte na hustější těsto. Na pánvi nebo lívanečníku rozpusťte kousek másla, lžící nanášejte těsto a lívance opékejte z obou stran dozlatova.
Jablka zbavte jádřinců a pokrájejte na měsíčky. V pánvi rozpusťte 3 lžíce másla a jablka opečte, přidejte nasekané mandle a ještě asi minutu či dvě opékejte. Lívance podávejte spolu s pečenými jablky a mandlemi a posypané kokosovými vločkami.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)