Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr, přilijeme cca polovinu vlažného (ne horkého) mléka a zlehka střed promícháme. Až se nám začne droždí zvedat (tvořit kvásek), tak přidáme sůl, vejce a zbylé mléko. Vše dobře promícháme na hladké těsto a necháme pod utěrkou cca 30 minut odpočinout. Pak těsto opět propracujeme, dáme na pomoučněný stůl, rozdělíme na stejně velké díly, které budeme plnit pokrájenými oloupanými banány. Dílky zploštíme do středu dáme 1/4 nebo 1/2 (dle velikosti) banánu, pevně uzavřeme a spojem posadíme každý knedlík na pomoučněný stůl.
2
Necháme opět cca 15-20 minut odpočinout (nakynout) a pak je naházíme do velkého hrnce s vroucí vodou. Vaříme cca 5 minut (vyzkoušíme vyndáním a roztrhnutím jednoho knedlíku), pak cedníkem vyndaváme a ihned vidličkou nebo jehlicí propícháme, aby vyšla z knedlíků pára. Pokud bychom tak neučinili, knedlíky by se srazily.
3
Hotové knedlíky dáme na talíř, buď přeléváme máslem a sypeme skořicí, mákem, tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, perníkem... nebo poléváme slazenou zakysanou smetanou (tvarohem s mlékem) smíchanou s ušlehanou smetanou, sypeme kakaem...
4
Před zabalením banánů do těsta je můžeme namočit nebo pokapat citronovou šťávou nebo obalit v kokosu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta Čechová
|26. 7. 2016 14:01
Vynikající knedlíky :-* děti byly nadšený :-)) .
Veronika
|8. 10. 2015 11:46
No proč nezkusit knedlíky s banánem když už jsem z banánů dělala i bábovku a kaši. Jdu na to, tak držte palečky )
Květa Ziková
|11. 6. 2015 20:23
Sladké knedlíky jsem dělala už s kdejakým ovocem, dokonce i pomerančové, ale s banánem poprvé.Měla jsem jen dva, tak knedlíky každý měl jen dva a zbylé těsto jsem naplnila jablkem. Těsto je stejné co používám běžně a vyhovuje mi a zkušenostto byla výborná, protože nám knedlíky moc cchutnaly . Dobrý nápad, také se dobře balí do těsta.