Mezitím si připravíme kus alobalu a na něj naskládáme ve třech řadách jako šachovnici bílé a hnědé sušenky. Vypotřebujeme cca polovinu balíčku od každé barvy. Naneseme na ně tvarohovou hmotu, necelou polovinu. Poté na krém naskládáme stejným způsobem zbylé sušenky, ale rovnáme je obráceně, tzv. když jsme začali světlou, nyní začneme tmavou. Navrch rozetřeme zbytek tvarohové náplně a doprostřed dáme dva oloupané banány, pokud jsou hodně zahnuté, příčně je rozpůlíme.
3
Nyní už stačí jen nadzvednout okraje alobalu a přitisknout dvě vnější řady k sobě, čímž vytvoříme střechu. Dezert uložíme na chvíli do lednice. Pak už ho jen přelijeme čokoládou a ozdobíme. Já nechávám střechu odpočinout v chladničce cca půl dne, než začnu krájet. Sušenky během té doby krásně změknou, také je dobré použít nahřátý nůž kvůli polevě.