• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks banány
    • 200
      g čokoládová poleva
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 150
      ml smetana ke šlehání
  • Třtinové želé
    • 200
      ml voda
    • 50
      g melasa
    • 10
      g hnědý cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 25
      g želatina (rostlinná)

Postup přípravy receptu

1
//Není to jen želatina a agar-agar, nezbytnou pomůckou molekulární gastronomie je i sifonová láhev s bombičkami. V té se vytvářejí tzv. espumy, tedy pěny. Katalánský šéfkuchař Ferrán Adria byl první, kdo ve své restauraci začal podávat nejrůznější jídla ve formě espumy, tedy pěny. Jak jeho postupy, tak toto španělské slovo pevně zakotvilo na jídelníčcích i ve slovnících moderních kuchařů po celém světě. Na espumu máte i Vy – stačí si pořídit sifonovou láhev.//
2
**Obr. 1**
3
\\
4
Rozkrojte 2 banány a vyjměte dužninu.
5
**Obr. 2**
6
\\
7
Rozehřejte 200 g čokoládové polevy. Pomocí štětce vytřete vnitřek banánových slupek polevou a dejte do chladu ztuhnout. Nejrychleji to půjde v mrazáku.
8
**Obr. 3**
9
\\
10
Banány nakrájejte na plátky (měli byste jich mít 300 g) a rozmixujte je se 100 g krupicového cukru, 50 ml citronové šťávy a 150 ml 30% smetany. Směs přeceďte přes jemné síto, naplňte do láhve, uzavřete a pusťte 2 bombičky. Lehce protřepejte a dejte na 1 hodinu do ledničky.
11
**Obr. 4**
12
\\
13
Až poleva v banánových slupkách ztuhne, slupky opatrně sloupněte. Získáte křehké čokoládové lodičky.
14
**Obr. 5**
15
\\
16
Čokoládové lodičky pak plňte ze sifonové láhve jemnou banánovou espumou. Doplňte čerstvým ovocem a třtinovým želé.
17
**Třtinové želé**
18
\\
19
V kastrůlku rozmíchejte 200 ml vody s 50 g melasy, 10 g přírodního krupicového cukru a špetkou soli. Vmíchejte 25 g rostlinné želatiny a přiveďte k varu. Směs nalijte do malé misky s rovným dnem, vyložené fólií na potraviny, a nechte ztuhnout. Pak želé nakrájejte na požadované tvary.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Ovocná želé lízátka

Ovocná želé lízátka

Ovocné mléčné želé

Ovocné mléčné želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikah1 | 26. 3. 2015 13:22

    Proč mají lodičky zespodu jinou barvu než čokoládovou?

  • nikah | 26. 3. 2015 13:20

    Proč mají lodičky vespod jinou než čokoládovou barvu?

  • Krtek | 8. 2. 2015 17:12

    Pozor, ne sifonovou, ale šlehačkovou lahev. Plyn není CO2, ale N2O!!! A množství je na 1L profi láhev. Do běžných domácích poloviční množství.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dezerty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr krupice Hnědý cukr Melasa Smetana ke šlehání Sůl Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Chodský koláč

Chodský koláč

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

189
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
76
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
31
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
30
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bleskovka - dort
Banánová bleskovka - dort
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
Banánová kaše
Banánová kaše
Banánová kopule
Banánová kopule
Banánová mlska
Banánová mlska
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact