lžička
jedlá soda
vrchovatou, v USA mají větší malé lžičky
4
ks
banány
4 velké banány měkké
1
hrnek
cukr
0,50
hrnek
margarín
2
ks
rozšlehané vejce
Postup přípravy receptu
1
Předehřejte troubu na 180°C.
2
Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
3
V jiné míse rozmačkejte banány a smíchejte s cukrem, s půl hrnkem rozpuštěného margarínu a našlehanými vejci.
4
Potom vše smíchejte dohromady a nalijte do vymazané formy a pečte dorůžova. Nejlepší je použít 4 velké hodně zralé (až přezrálé) banány, dělá to buchtu vláčnou.
5
Kolegyně v práci v Kalifornii přinesla tuto buchtu do práce a byla tak výborná, že jsem si od ní vyžádala recept a od té doby ji pravidelně peču.
6
Je výborná politá čokoládou, nebo myslím, že sousedka v Kalifornii říkala, že dává na dno formy hnědý cukr a ten se zkaramelizuje, prý je to výborné, ale ještě jsem to nezkoušela.
Moc dobrá banánová buchta krásně voní a dobře chutná jen zde nebylo napsáno o jakou mouku se jedná tak jsem dala polohrubou a polovinu cukru jelikož banány jsou dost sladké je moc dobrá)))
Právě jsem buchtu upela super vuně a je moc dobrá jen jsem dala méně cukru jelikož banány jsou dost sladké :-) mnam
Mirka
|6. 10. 2013 05:02
V USA mame malou lzicku 4.76grams ...nevim jakou mate vy v Cesku? A jinak ten recept ...tak jako skoro vsechny tady "radoby americke" jsou nedokonale, pokracene ...ve vsech chybi nejaka ingredience. Nechapu proc tak v Cesku prznite vsechny cizi recepty? Nemate snad dostatek penez na vsechny ingredience, nebo neumite prelozit spravne cele zneni receptu??? :-!