Rozpustíme jedlou sodu v hrnku mléka spolu s vanilkovou esencí nebo cukrem. V misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme dobře rozmačkané banány (na kaši). Potom přidáme vajíčko a mícháme, až je vše pořádně spojeno.
2
Postupně přisypáváme mouku, do které přidáme prášek do pečiva spolu s mlékem. Dobře promícháme a osolíme (pouze špetkou). Nalijeme do dobře vymazané (já raději používám pečící papír) čtvercové formy (20 cm). Pečeme 45-50 minut, 180-175 °C.
3
Po vychladnutí můžeme polít citrónovou polevou nebo jen pocukrovat.
tak je to hotové , dělala jsem ale dvojitou dávku , jelikož mi to připadalo málo. A prý je dobrá:) ještě se na to chystám na polevu z kakaa:)
Péťa
|3. 2. 2013 12:21
Dnes vyzkouším , výsledek sdělím:) :-\
marek springer
|11. 6. 2007 13:21
Doporucuji misto cerstvych bananu dat ty co jsou uz takove co se jist nedeji - hnede. Take, kdyz se vam stane ze vam banany s hnedbou a nejsou k jidlu, dejte je do mrazaku a pouzijte v budoucnu prave pri delani bananove buchty. Z hnedych bananu se dela tato buchta jak ve Statech tak i v Australii.
mare
|11. 6. 2007 13:21
Doporucuji misto cerstvych bananu dat ty co jsou uz takove co se jist nedeji - hnede. Take, kdyz se vam stane ze vam banany s hnedbou a nejsou k jidlu, dejte je do mrazaku a pouzijte v budoucnu prave pri delani bananove buchty. Z hnedych bananu se dela tato buchta jak ve Statech tak i v Australii.