• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Banánová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 90
      g máslo
    • 180
      g cukr
    • 380
      g polohrubá mouka
    • 4
      vejce
    • 220
      ml mléko
    • 2
      ks banány Na zdobení
    • prášek do pečiva
    • krém Ze sáčku

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme šlehačem ve vysoké míse všechna vejce a postupně zašleháváme po částech cukr, pak vmícháme rozpuštěné máslo. Oloupané banány vidličkou rozmačkáme a ušleháme s troškou mléka a přidáme do vaječné pěny.
2
Zbytek mléka a mouku postupně vmícháme do těsta, nakonec přidáme kypřící prášek a smícháme s troškou mouky. Pečeme v plechu s okrajem (vymazaném a moukou vysypaném) na 180 °C dorůžova.
3
Po vychladnutí zdobíme krémem zhotoveném podle návodu a zdobíme kolečky banánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová buchta II.

Banánová buchta II.

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žaneta | 17. 4. 2015 10:22

    Můžu místo krému buchtu polít normální čokoládou na vaření?

  • petule | 11. 11. 2012 12:56

    Asi to stojí za to,jdu na ni 8-)

  • lenka | 9. 9. 2011 23:07

    bajecna a jednoducha buchta!!! Doporucuji !!! :-\

  • pepibubu | 24. 10. 2010 06:38

    Tuhle buchtu jsem vyzkoušela už před lety, přesně tuhle, a můžu říct, že je velmi oblíbená. Dávám na ni teda jinou polevu, 100g másla - mírně povolím v mikrovlnce aby šlo snadno třít, 100g moučkového cukru a tak dvě lžíce kakaa. Leju to na horkou buchtu, takže i když se máslo úplně nerozpustí při míchání, tak na buchtě pak jo, a je to vážně moc dobrý.

  • Gábina H | 19. 11. 2008 10:20

    Zkuste třeba krémovou náplň od Dr. Oetkera nebo nějaký jiný krém

  • Vladan M | 17. 11. 2008 09:23

    Pardon-"ze sáčku"

  • Vladan M | 17. 11. 2008 09:22

    Co to je krém se sáčku?

  • Lucie Smyčková | 20. 8. 2006 21:47

    Včera jsem ji pekla a všem móóóc chutnala :))))))

  • Klea xxx | 17. 4. 2006 16:33

    Buchta je opravdu dobrá,možná bych přidala do těsta ještě jeden banán,ale jinak je to lahoda. Povedla se mi a to je co říct,na pečení nejsem nejzručnější.

  • Veronika D | 24. 11. 2005 13:40

    Souhlasím s paní Monikou, výborný.......

  • Veronika Docekalová | 7. 6. 2005 22:00

    Jaký krém to má být? Děkuji za odpověď

  • monika holubova | 1. 4. 2005 17:25

    velice dobré musím pochválit lepši sem nejedla...

  • Anonym | 19. 12. 2004 17:02

    Peču jako bábovku.Dávám 1čl mleté skořice,1/2 hrnku mletých/nahrubo/ořechů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Krém Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Broskvový dort

Broskvový dort

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

36
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
34
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Banánová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact