• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Banánová bábovka II.

autor: ondrusovaa
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr mletý
    • 250
      g tuk
    • 250
      g banány rozmačkaný
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr, vmícháme rozmačkané banány, polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme tuhý sníh. Naplníme bábovkovou formu a v horkovzdušné troubě pečeme na 175 °C asi 45 minut. Pro jistotu píchneme špejlí. Je-li suchá, je bábovka upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • donát | 24. 6. 2013 06:39

    tak som vcera urobil tu bananovu babovku.Je fajn, len malé vylepSenie by som tam dal a to:babovku v polovici rozrezaT ako napriklsd korpus a dat tam dzem alebo povidla.Inac perfektný Recept za ktorý moc Dakujem a myslite ludia na mna s tym receptem na svíckovou.DIK!! Donat z Hamburgu:donat74@ok.de

  • donát | 23. 6. 2013 10:50

    Bývam v Nemecku, v Hamburgu.25.6. t.j. za 2 dni mám narodeniny. VyskúSal som VáS jahodový koláç. Bol perfektný, na Jedniçku z Hvêzdiçkou.TeD jdu dêlat tenhle banánovej koláç, tak doufám, Ze bude taky tak dobrej.Nemáte nêkdo recept ns svíçkoviu omáçku? Prosìm, jestli jo, napiSte mi ho na:donat74@ok.de.Moc dìk ;-)

  • Jana | 2. 2. 2013 18:08

    Trochu jsem upravila ,dala1/2špadlové mouky a1dcl mléka i tak je výborná. :-)

  • terezadvorakova | 2. 10. 2012 15:47

    přidala jsem více banánů a chutnala nám

  • Lidas | 4. 8. 2012 18:43

    Jako vždycky vynikající. Dělám už dlouho, jen s trochou méně cukru...... Super recept!

  • Vlaďka | 10. 7. 2012 10:08

    Banánové bábovky máme rádi, zkouším postupně různé varianty, důležité pro všechny, kteří si pak stěžují, že banány nejsou cítit, je, že musí být opravdu zralé, skoro bych řekla, až přezrálé, pak tomu dodají ten správný banánový šmak:-).

  • Lucie Blechová | 2. 4. 2009 15:50

    Moje druhá bábovka v životě. Pekla jsem jí na návštěvě u rodičů, kde mamina je kuchařka s velkým K a otec kuchař z povolání, takže ve mně byla malá dušička.. Dala jsem 2 větší vyzrálé (kropenaté) banány a byly v bábovce krásně cítit! Myslím, že zralost je pro chuť důležitá. Bábovku jsem polila čokoládou a všichni mě chválili až "na půdu", mamka si řeklai o recept. Bábovka je navíc krásně vláčná, dávám VELIKOU 1*** a VELKÝ DÍK AUTORCE!

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:36

    Teď, po přidání komentáře, jsem si všimla, že jsem tento recept už zkoušela předloni v květnu a jak vidím, ani tehdy nezklamal.....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:34

    Po Vánocích mně zbyly tři menší banány, tak jsem tuto bábovku v sobotu vyzkoušela. Cukru jsem dala 20 dkg a navíc rozpuštěnou celou čokoládu. Babány jsem postupně mačkala vidličkou a hned zamíchala do těsta.Výsledkem byla vynikající vláčná bábovka, po které se opravdu jen zaprášilo. Zachránila jsem dva kousky na dnešek do práce. Banány jsou krásně jemně cítit, výborný recept! Díky autorce, zaslouží víc než jedničku. Určitě brzo zopakuji, ale jen až nebudou hoši doma, abychom ji měli s manželem jen pro sebe :o)

  • Natalie Holzmann | 22. 1. 2008 21:31

    Recept znám, tuhle bábovku dělám už dlouho. Dávám čtyři banány, ktere kompletně rozmixuji. Dávám méně cukru, zato lze bábovku vylepšit nahrubo nasekanou čokoládou. Sníh přidávám střídavě s moukou. Manžel se po ní může utlouct. Je opravdu výborná.

  • Di | 18. 9. 2007 11:56

    Nezkoušela jsem tuto variantu banánové bábovky, ale jiný recept a mám stejnou zkušenost jako Mirka. Bábovka nebyla špatná, taková průměrně dobrá, ale babány nebyly ani cítit, a to mě dost zklamalo.

  • Mirka | 11. 9. 2007 11:42

    Bábovku jsem o víkendu zkoušela, přidala jsem i ořechy, ale vůbec jsem se s ní nezavděčila. Byla o ničem. O banánech člověk ani neví.

  • Jana z VM | 2. 5. 2007 08:58

    Konečně jsem taky vyzkoušela, ale udělala jsem ji na plech. Koláč nebyl vysoký, ale výborné chuti - hlavně ještě vlažný byl hodně vláčný a voněl banánama. Polovinu koláče jsem potřela čokoládovou polevou a to byla dobrota !! Snědl se doslova najednou odpoledne ke kávě. Díky za rychlý a výborný recept !!

  • Ester Edr | 17. 4. 2007 21:33

    Vyborna. Davam za 1. Dala jsem jen 200 g cukru a vic bananu - 3 banany (cca 450 g bananu) a je nadychana, vlacna, zarazuji do oblibenych a jak zase zustanou na mise banany, udelam znovu. Mozna zkusim pridat trochu nastrouhanych orechu... Dekuji za vyborny napad.

  • Veronika Matoušková | 3. 4. 2007 07:54

    Výborná, vláčná..... ale souhlasím s tím že příště dám jen 200 gr cukru..... navrch jsem ještě dala čoko polevu - 100 gr másla, 80 - 100 gr moučkového cukru, dvě lžíce kakaa, dvě lžíce horké vody, lít ještě na horkou vyklopenou buchtu. Rozhodně ale řadíme do Zlatého fondu

  • Dagmar Markova | 10. 3. 2007 10:10

    Ja ji pecu dnes jiz po druhe a taky muzu jen doporucit. Vyborna.

  • Markéta Bieleszová | 20. 1. 2007 16:35

    dneska jsem ji upekla a vsem moc chutnala muzu doporucit opravdu moc dobra

  • Eva P. | 9. 1. 2007 17:21

    Vyborna ! Vlacna, jemna chut bananu (dala jsem 3 a vysly na 350 g), jedli jsme ji jeste teplou. Dala jsem 180 g cukru, hladkou mouku (tady ve Francii jinou nemame) a pekla pres hodinu.Zopakuji !

  • magdina | 28. 11. 2005 08:04

    Nám osobně zas tak moc nechutnala. Banány tam vůbec nejsou cítit. Ale je pravda že je vláčná.

  • Míša | 16. 11. 2005 10:19

    Dobrý den, můžu se zeptat, kolik míníte tím "méně cukru", např. 200g nebo 150g atd.? Bábovku bych moc ráda vyzkoušela, ale nechci ji přesladit. Moc děkuji!

  • Marty | 13. 11. 2005 11:46

    Moc moc dobrá určitě zopakuji.

  • Eva | 15. 6. 2005 20:28

    Bábovka je vynikající.Je jemná a skvěle vonní.Také jsem dala méně cukru.Také všem doporučuji.

  • Ivana Dordová | 18. 4. 2005 08:48

    Včera sem ji upekla,celé rodině moc chutnala.Určitě zopakuju.

  • Kristina Guziurová | 13. 2. 2005 12:25

    Velice dobrá a jemná, vřele doporučuji.

  • Dana | 2. 10. 2004 20:37

    Dnes jsem ji dělala poprvé a je výborná.Navíc jsem přidala kapku rumu, ale dala o něco méně cukru. Všem nám velice chutnala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Paprikový salát

Paprikový salát

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

133
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
98
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
65
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
60
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
58
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Banánová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact