• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Banánky I
Napište svůj komentář k receptu

Banánky I

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 93
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánky I
Banánky I
Banánky I
Banánky I
Banánky I
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      balíček vanilkový pudink
    • 200
      g cukr pudr
    • 370
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Smícháme těsto a na masovém strojku (dělá se i kokosové) na dýlku ukazováčku děláme banánky (nejširší zubatý-hřeben). Upečeme při 160-180 °C. Pak slepujeme marmeládou a půlku máčíme v čokoládě nebo jen čokoládou pocákáme.
2
Velmi dobré a hezké cukroví. A proč banánky - nevím, snad ta krásná žlutá barva ze žloutků a pudinku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké banánky

Linecké banánky

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Vanilkové banánky s ořechovým krémem

Vanilkové banánky s ořechovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verča | 8. 4. 2016 20:04

    Vydrží asi hodně dlouho, nikdo je nechce. Jsou tvrdý suchý a marmeládou se vůbec nechtěj nasáknout ani třetí den. Byla to sakra práce :'( co na tom že se dělali dobře když nestojí za nic .

  • lada | 7. 12. 2015 13:40

    Bananky v čokoládě...70 dkg hladké mouky 55dkg Héry 20 dkg cukru 1 cele vejce 1 vanilkovy cukr .Delam často,jsou výborně. :-)

  • Daniela | 27. 11. 2013 22:40

    Pekla jsem je jednou, ale už je letos dělat nebudu. Banánky jsou suché, ikdyž jsou promazané a ten vanilkový pudink v tom má takovou divnou chuť.

  • iris28 | 16. 12. 2012 10:03

    Banánky jsou výborné,jsem pečící začátečnice a dopadlo vše na jednu velkou 1 :) S těstem se pracovalo výborně,chuťově jsou výborné,nedělám je naposled :)

  • lorreen | 15. 12. 2012 11:22

    Jsou pěkně hnusné zkoušela jsem je jednou a už nikdy :-$ nejlepší jsou z lineckého těsta 8-)

  • Zavadilová | 11. 12. 2012 20:30

    Rozleží se jen trochu,chce to víc marmelády,cukroví s podílem pudinku je tvrdší než z mouky a másla a cukru.

  • Michaela | 9. 12. 2012 17:35

    Prosím vás může mi někdo říct, proč je mám tak tvrdé? rozlezí se, do vánoc? :-(

  • Tereza Novotná | 30. 11. 2012 20:14

    Petro,těsto můžete po vyválení normálně vykrajovat a po upečení slepovat marmeládou.Snad budete spokojenější než já,mě teda nechutnaly.

  • Tereza Novotná | 30. 11. 2012 20:12

    Banánky mi nechutnají.Při pečení hezky voněly,držely tvar,ale cukroví má chutnat jako cukroví, ne jako kupované sušenky.

  • Lidka | 19. 12. 2011 03:21

    Dobry den Petro masovy mlynek jde zakoupit na amazon. com pod nazvem meat grinder a maji docela velky vyber jsem take v cizine a kupodivu jsem zde sehnala mlynek ceske vyroby. ;-) doufam, ze vam to pomuze.

  • Dina | 16. 12. 2011 14:46

    Moc dobré,většinou sním ještě před Vánoci.

  • svecinka
    svecinka | 12. 12. 2011 18:13

    sice jsem to nezkoušela ale ochutnat zkoušela jo!!!!a je to moooc dobrý! mohla jsem se po tom utlouct!!Mňam!!

  • Petra | 6. 12. 2011 12:35

    Dobrý den :-) chtěla jsem se zeptat a poprosit vás zkušených, jestli se tohle cukroví dá dělat i jinak, než z masového strojku? Jsem v cizině a bohužel ho tady nemám :-( Děkuji moc za radu :-[

  • kikililisisimimipipirirititididisisibibi | 3. 12. 2011 10:32

    :-)) :-X :-| <3 <:-) :-S :-S :-S <:-) <:-) <3 <3 :-| :-| :-)) :-)) :-)) :-X :-X :-X :'( :'( :'( O:-) O:-) O:-) :-! :-! :-! :-$ :-$ :-$ 8-) 8-) 8-) :-* :-* :-* =-O =-O =-O :-\ :-\ :-\ :-[ :-[ :-D :-D :-P :-P :-P ;-) ;-) :-( :-( :-) :-) =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-D :-[ :-\ :-)) :-| :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-) :-) :-( ;-) :-S <:-) <3 :-)) <3 O:-) :-$ :-D :-D :-D :-\ :-* :-$ O:-) <3

  • gabcule | 15. 11. 2011 17:51

    banánky proto,že tam patří banánový pudink...tak je alespoň já dělám už léta :-)

  • zuzulej | 15. 11. 2011 08:54

    dělávám a jsou moc dobré

  • Hanča | 11. 8. 2011 14:41

    Znám jsou výborné.Dělá je babička.

  • barouk | 21. 3. 2011 20:30

    Je to mňamka

  • vaclav531 | 7. 1. 2011 12:03

    dobrý

  • katka | 14. 12. 2010 13:32

    chci zkusit tyhle babánky ale mare mě ten pudink,tam se dává 4 balíčky????opravdu???

  • katka | 14. 12. 2010 13:30

    chci zkusit tyhle babánky ale mate mě ten pudink tam se dává balíčky???????opravdu???

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:34

    Výborné!!! Neměla jsem vanilkový puding, tak jsme dali karamelový, přesto se cukroví povedlo. Má nádhernou barvu, dobře se s těstem pracuje a chutná jako od cukráře!!!

  • Gemba | 8. 12. 2010 09:41

    Já dělám každej rok ze čtyř dávek a je to u nás málo ;-)

  • carkulka | 6. 12. 2010 19:46

    Výborné..... :-P Doporučuji i pro začátečníky.... Letos jsem pekla poprvé a hravě jsme to zvládli... ;-)

  • janatka | 5. 12. 2010 21:30

    Hotovo- na talířku uprostřed.

  • Marcela.spa | 5. 12. 2010 11:22

    Právě jsem udělala těsto. Banánky dělám už třetí Vánoce a někdy i během roku. Je to jedno z nejoblíbenějších cukroví :-)

  • Dáša | 4. 12. 2010 08:40

    Letos také nikomu nechutnaly(pudingy z Lidlu), ale vloni byly výborné, myslím, že jsem dala jen dva,1vanilka a 1 banánový, mělo by to stačit.

  • recepty73
    recepty73 | 3. 12. 2010 20:12

    Moniko,třeba Vám budou chutnat ;-) ,nebo vyzkoušejte poloviční dávku ;-) ,a nebo udělejte linecké banánky-ty jdu dělat teď a z pětinásobné dávky :-D :-D :-D 8-)

  • ztracenka
    ztracenka | 3. 12. 2010 19:43

    U nás jím tyhle pudinkový jen já. :-D Zbytku rodiny nechutnají a o solamylových ani nemluvím, ty nechutnají ani mě :-(

  • ztracenka
    ztracenka | 3. 12. 2010 19:41

    Bez pudinkového prášku to nebudou tyto banánky ;-) Jestli máte z chuti srach, tak vyzkoušejte poloviční dávku, přidělat můžete vždy. U nás je jím jen já a tak je dělám z poloviční dávky, ale neslepuji a nemáčím v čokoládě. Nemám ráda moc sladké a tak mi vyhovují ty neozdobené :-)

  • monika22 | 3. 12. 2010 18:40

    děvčata prosím vás ,řeknětemi,jak je to stím pudinkovím práškam,obejde se to bez něj ještě jsem je nedělala ale chtěla bych je skusit ,PORADTE PROSÍM .....DĚKUJI :-*

  • recepty73
    recepty73 | 3. 12. 2010 18:13

    Janko,ten pudink práškový!!!Kdysi jsem je dělal,ale nikdo pudinkové cukroví něchtěl jíst :-( (ani solamylové).S těstem se krásně pracuje,drží tvar při pečení,po upečení hezky vypadá,ale nechutná nám :-( .

  • ŠKORNÍKOVÁ | 3. 12. 2010 16:47

    prosím vás ten pudink prášek nebo se musí uvařit?děkuji za odpověď. =-O

  • Lea | 3. 12. 2010 13:18

    Včera jsem je upekla, dneska je slepím a namočím v čokoládě. Akorát mám obavy zda mi je do vánec nesní.

  • hana zapecova | 24. 11. 2010 21:26

    Dekuji za vyborny recept , super srozumitelny, cast jsem slepila a cast jsem nechala jen tak a pocakala cokoladovou polevou. Vrele doporucuji.

  • janatka | 24. 11. 2010 07:16

    :-) Znám a děláme,protože to u nás můžem celá rodinka.Jsou vynikající a musím dělat z dvojité dávky.Péct podle trouby,ale tak kolem 10minut.Už jsem zadělala těsto a jdu na to.

  • Jana Tichá | 2. 12. 2009 13:15

    Prosim prosim, a přibližně jak dlouho se to peče?

  • jaja 13 | 24. 12. 2008 06:05

    Tak jsem si letos konečně koupila šablonu k masovému strojku a upekla tyhle báječné banánky. Vždycky jsem chtěla upéct linecké třené rohlíčky (jako se prodávají v obchodě), ale tohle je ještě lepší.

  • Olga . | 13. 12. 2008 17:03

    To vyjde skoro nastejno: žloutky-bude to jemnější; vejce-budete úspěšnější v boji s cholesterolem:-) ... Nemohu najít šablonu k mas.mlýnku; inspiroval jsem se na SKOŘICOVÁ KLUBKA - lis na česnek je skoro ideální, jen to chce pevnou ruku:-). Slepit dva korpusy se mi zdálo moc těsta, tak spodní tvořím rádýlkem z plátu těsta

  • Olga V. | 13. 12. 2008 13:45

    Kdyz budu delat toto cukrovi z polovicni davky mam dat pouze 2zloutky ? Nebo jedno cele vejce ?Diky !

  • Marcela Burešová | 12. 12. 2008 15:12

    Tento rok jsem je dělala opět a jsou suuuper. Dávám 2 vanilkové pudinky a jeden banánový = o jeden míň, než je v receptu. Nemám strojek, takže rozválím a vykrajuju tvary. Lepím marmeládou a už nenamáčím v čokoládě. S těstem se perfektně pracuje a při pečení se nerozteče - takže opět za 1!

  • Tereza J. | 10. 12. 2008 20:58

    Zdenička ďakujem :))) Potešili ste ma:)))

  • zdenka supolova | 10. 12. 2008 13:27

    Terezko,Vy jste taková dobrá duše těchto stránek,mockrát mi Vaše rady už pomohly z nouze.Naposledy,když jsem hledala květ. polévku a nakonec udělala podle Vašeho komentáře:-)))))

  • zdenka supolova | 10. 12. 2008 13:23

    Oli,když jsem je naposledy dělala,tak to bylo ještě ve staré plynové troubě a to myslím na 3 nebo 4,tak to asi fakt bylo málo:-)

  • Tereza J. | 9. 12. 2008 18:19

    Zdenka, ak sa vám roztiekli, pravdepodobne ste ich dali do rúry s nízkou teplotou:)))

  • Olga . | 9. 12. 2008 14:46

    Pěkné počtení ty staré komentáře! Zdá se, že 13.11.2007 se něco zvrtlo, do té doby samá chvála. Žeby soudruzi při výrobě pudingu udělali chybu? Asi by se tu sešel Dr.Haus i se svým "Všichni lžou!" :o) Takže Zdenko, při jaké teplotě pečete, ale kápněte božskou :-)) ... Zajímavý fígl má Renáta 8.12.2007 ...

  • zdenka supolova | 9. 12. 2008 13:08

    Banánky jsou moc dobré,ale mně se ,nevím proč,v troubě roztekly.Na plechu za syrova krásné a v troubě spíš placičky,poradíte čím to může být?

  • Simona Klimešová | 8. 12. 2008 13:10

    Opravdu výborné cukroví, s těstem se skvěle pracuje. Jenom příště udělám z poloviční dávky, jsme pouze 2 a máme toho nějak hodně :-)

  • Kristyna Brenova | 30. 8. 2008 16:04

    Ja tento recept delam kazdy rok jako cukrovi k Vanocum. Mam ho jeste po babicce ale pod nazvem Pudinkove cukrovi.

  • Táňa K. | 27. 12. 2007 17:08

    Výborné cukroví! Letos jsem pekla poprvé a určitě ne naposledy. Cukroví je hned křehké, jemné, po krátkém rozležení se rozplývá na jazyku. Pudink jsem dala napůl vanilkový a banánový, slepovala jsem rybízovou marmeládou a konce tyčinek máčela v čokoládě. Bezva recept.

  • Berča | 17. 12. 2007 14:31

    Pekla jsem o víkenku. Pudinky jsem sehnala kokosové, přidala jsem do těsta ještě kokos. Výsledek vynikající. Dělali jsme jak tvar banánků, které jsme slepovali, tak i jen kolečka. Příští rok budu péct opět.

  • Jana Š. | 17. 12. 2007 14:03

    Leta dělám podobný recept, dávám tam jen jeden pudink. Taky mi nechutnala pudinková bábovka. Tak zkuste jeden pudink. Pak je těsto skvělé. Výborně se zpracovává, je měkké ihned, nemusí se nechat odležet jako línecké.Navíc se do něj dá přidat kokos, získáme kosové cukrové, nebo ořechy, kakao. Fantazii se meze nekladou.

  • Martina Slováková | 14. 12. 2007 20:07

    Já dělám něco podobného už léta, ale bez těch pudinků - říkáme tomu tukovky a vypadají úplně stejně: 40 dkg másla, 17dkg mouč.cukru a vejce utřeme ve stroji a pak přidáme mouku - ze strojku pak děláme tvary a plníme taky marmeládou a máčíme v čokoládě.Můžu se po nich utlouct

  • Martina | 14. 12. 2007 16:31

    Vůbec nám to nechutná, ten pudink tomu dává jakousi pachuť. Už to dělat nebudu.

  • Marcela Machotkova | 14. 12. 2007 09:24

    Nevim, jestli jsem tak spatna kucharka, mam nejakou spatnou Heru nebo male vajicko, ale testo se nedalo vubec zpracovat, drobilo se. Az po pridani dalsiho vejce a trochy masla se mi ti podarilo, nicmene ze strojku vypadavaly neurcite rozdrobene kousky. Na jidlo taky nic moc, suche!!!

  • Andrea Veselá | 12. 12. 2007 10:16

    tak včera jsem večer dopekla banánky ... a jsou hooodně mňamky .. doporučuji! :)

  • Hanička | 12. 12. 2007 09:30

    Mam upečeno, slepovat budu rybízovu marmeládou..Recept mám již leta s tím rozdílem, že dávám dokonce 5 pudinkových prášků a co se týče tuku - 250g 100% tuk a cca 15 dkg Hery.Rodina si cukroví zamilovala a tak peču každoročně.

  • Marcela Burešová | 12. 12. 2007 07:39

    Já jsem dala 2 vanilkové a jeden banánový. Úplně to stačí. Krásně voní a chutnají po banánech. Nemám strojek, takže jsem rozválela a vykrajovala tvary. Slepila marmeládou a už druhý den jsou skvělé. Doporučuji. 1*

  • hana Valentová | 10. 12. 2007 22:45

    Dělám je každý rok, jsou opravdu výborné, křehoučké a komu se zdá, že tam toho pudinku je moc, může dát klidně dva nebo tři, na výsledku to téměř nic nezmění..

  • Lenka Š. | 10. 12. 2007 20:46

    Také jsem je vyzkoušela a jsou opravdu dobré. Nemusí se ani nechat uležet, jsou hned křehké. Dala jsem 2 banánové a 2 vanilkové pudinky. Po upečení jsem do půlky namočila v čokoládě. A hlavně na strojku to jde velmi rychle, nemusíte nic vyvalovat a vykrajovat.

  • Svatava Kneblová | 9. 12. 2007 18:36

    Banánky má ráda celá naše rodina akorát je už nepeču z pudinků ale dělám je z těsta na slepované cukroví,jinak postup stejný,z marmeládou a močené v čokoládě.

  • Andrea Veselá | 8. 12. 2007 16:01

    každý rok peču to samé, tohle ale vyzkouším - bude novinka, padlo mi to do oka .. pak písnu :)

  • Renáta | 8. 12. 2007 13:22

    Místo strojku se dá použít ruční dávkovač na zdobení, takový ten s pístem, kdy vytlačujete jednotlivé tvary po jednom. Dám si tam kolečko s podlouhlou škvírou, přiložím k plechu a mačkám jednu dávku za druhou a tvořím placatého hada přes celý plech. Pak vezmu obdélníkovou formičku a pokládám ji těsně jednu za druhou. Při pečení se jednotlivé kousky neslepí a máte všechny tvary stejně velké.

  • Kristina | 8. 12. 2007 11:59

    Dělám toto cukroví už léta,ale místo Hery mám v předpisu 100% tuk a másla jen 12dkg.Jinak vše plus minus dtejné.Je to výborné cukroví,dlouho to netrvá.Těsto si dělám vždy den dopředu a nechám v lednici odpočinout

  • venyss | 8. 12. 2007 07:27

    Tyto banánky pečeme už několik let a dokonce tam dáváme těch pudinků 5. Záleží na značce pudinku, jaký tam přidáte. Letos jsem přidala vanilkový z Liedlu a jsou úplně jiné, jak barevně, tak chuťově i vůně je jiná.ale ten banánový pudink může být také zajímavý. A myslím, že po slepení marmeládou to netrvá dlouho, než změknou.Dobré a hezké...

  • Tereza Novákovic | 7. 12. 2007 20:16

    Já jsem podle tohoto receptu pekla již vloni a bylo to na 1**. Včera jsem je pekla opět a dneska budu slepovat. Opravdu výborný a jednoduchý recept.

  • Blanka V. | 7. 12. 2007 07:38

    Romano, já jsem pekla minulý rok a nechutnalo nám. Prostě ten pudinkový prášek byl cítit a jak říkal můj syn "vrzal v puse". Asi budete muset zkusit upéct, protože kažkému přece jen chutná něco jiného a vám bude třeba chutnat moc.

  • Romana | 6. 12. 2007 19:41

    Není tam opravdu příliš cítit ten pundinkový škrob, jak psala Martina?

  • Romana | 6. 12. 2007 19:40

    Není tam opravdu příliš cítit ten pundinkový škrob, jak psala Martina?

  • Marcela Burešová | 6. 12. 2007 18:18

    Terko jenom se tam nasypou, nic se nevaří. V komentářích už to bylo zodpovězeno několikrát. Jsou moooc dobré.

  • Jarka O. | 4. 12. 2007 13:06

    Dělala jsem přesně podle receptu, s těstem se moc dobře pracovalo, banánky jsou křehoučké, jen se jim trošku při pečení rozostřily hrany, ale to bude moje chyba, asi jsem nepřesně odhadla polovinu prášku do pečiva. Dávám zcela zaslouženou 1.

  • Terka | 3. 12. 2007 11:06

    Ahoj, chtěla sem se zeptat, ty pudingy tam jenom tak nasypu, nebo je mám před tím nějak uvařit?

  • tona sindelařova | 2. 12. 2007 18:31

    skusim upect

  • -= Rowan =- | 27. 11. 2007 19:00

    Cukroví je výborné,dala jsem 2 vanilkové a dva bananové -super ;) Dávám 1* !

  • Ivana C. | 26. 11. 2007 16:25

    Souhlasím s přidáním banánového pudinku, cukroví vonělo po banánech. Já měla z této dávky 4 plechy, pekla jsem 15.12., ale v paneláku byly opravdu měkkoučké až na Silvestra.

  • Jana | 26. 11. 2007 15:06

    Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho před Vánocemi se toto cukroví peče, aby bylo dostatčně rozleželé? Děkuji

  • Lenka | 16. 11. 2007 12:19

    Banánky peču taky,ale přidávám tam BANÁNOVÝ pudink (do těsta)!Jsou to opravdu banánky a kldyž se pečou - krásně voní :-)))

  • Martina | 13. 11. 2007 16:43

    Tohle cukroví nám vůbec nechutnalo, i po upečení tam byl dost cítit ten škrob z pudinků.

  • michal radimersky | 20. 2. 2007 16:30

    CHtel jsem se jen poptat na kolik porcí jsou tato jídla uvedena předem děkuji za odpověď

  • Anonym | 21. 12. 2006 10:43

    Pokud se osvědčí recept, doporučuju lis na těsto, není drahý, a jde to moc pěkně

  • Anonym | 19. 12. 2006 18:43

    Moje dítka už trochu odrostla, tak jim už na tvaru tolik nezáleží... Dělám zvonky a hříbečky a ten kokos na polevě dodá trochu parády ...Možná by se to dětem líbilo.Ta kakaová náplň je: 1 máslo, 16 dkg cukru, 2 žloutky, kako, rum.

  • Pavla Ř. | 19. 12. 2006 14:47

    Tak tohle mě taky napadlo, když mi ruce nezvládaly a tak jsem zbytek těsta vyválela na silnější plát a vykrájela jako linecké. Kasicky jsem to pak slepila marmeládou a polila čokoládou, jako předchozí banánky. Vypadá to pěkně a chutná stejně, jen ty děti pořád žadoní, že chtějí banánky i když je vlastně mají, jen v podobě lístečků. no tak dneska jdu zas na to, ruce držte se:o)

  • Anonym | 19. 12. 2006 11:44

    Pro Pavlu... Strojek také nemám, ale protože máme banánky rádi, zkusila jsem je klasicky vyválené a vykrajované, jako linecké.A povedlo se :o) Kromě marmelády plním kakaovou náplní, polévám čokoládou a malinko posypu kokosem.Pokud budete chtít zašlu přesný předpis.Z.

  • Eva | 19. 12. 2006 10:20

    Výborné, není co dodat

  • šárka Kalíšková | 18. 12. 2006 21:48

    Výborné cukroví,které všem moc chutná.Recept jsem hned předala dál a všichni jsou nadšeni.Děkuji a přeji všem krásné vánoce.

  • Margita | 18. 12. 2006 17:08

    Je možné dať namiesto vanilkového pudingu napr. kokosový. Robila som teraz a sú výborné.

  • Pavla Ř. | 17. 12. 2006 20:14

    Naprosto dokonalé cukroví, ale dala jsem 3 banánové pudinky a jeden vanilkový. Rodina to všechno snědla a teď můžu začít znova. PS: Na plech jsem je vytlačila obyčejnou zdobičkou na dorty, ruce mi málem upadly, ale dalo se to, hlavně to za to stálo:o)

  • Hana Rožníčková | 16. 12. 2006 14:51

    Lucie pudink dávat jen suchý neuvařený, těsto by nešlo zadělat.

  • pavla | 16. 12. 2006 14:06

    Prosím o radu, nemám masový strojek, ale ráda bych je udělala, nevíte jak jinak si poradit?

  • Kuchařka on-line | 16. 12. 2006 13:59

    Pudinky se přidávají sypké, viz. předešlé komentáře.

  • Lucie Šnejdarová | 16. 12. 2006 13:44

    chtěla bych se zeptat,do těsta se zapracovává puding jen prášek,nebo normálůně uvařený ??děkuju odpovězte co nejrychleji prosím

  • Jajina | 13. 12. 2006 10:05

    zdravím všechny kuchařky,je vidět,že tohle cukroví je jedno z nejoblíbenějších.Já si také nechala koupit strojek na maso,jen abych mohla dělat tyhle banánky,jen mi je máme nazvané jako pudinkové tyčinky,přeji všem pěkné svátky

  • Vlaďka | 12. 12. 2006 11:31

    Rozpustit ve vodní lázni čokoládu na vaření s kouskem 100%-ního tuku.

  • Veronika | 12. 12. 2006 10:13

    Jak se dělá čokoláda na omočení konců? Stačí rozpustit hořkou čokoládu na vaření??? Díky!

  • Miluše Procházková | 27. 11. 2006 16:23

    Tak toto vánoční cukrový je výborný a nejsou jedny vánoce abych ho nedělala.Moje rodink by mi asi neodpustila kdybych tento recept některé vánoce vynechala.

  • Anonym | 27. 11. 2006 08:12

    A nešlo by těsto místo strojkem vytlačovat "pistolí" s širší trubičkou? Samozřejmě by těsto muselo být změklé.

  • jana pechová | 25. 11. 2006 18:20

    tento recept mam dlouho a je strašně dobrýdělám ho už pět let

  • Marcela Zimmerová | 23. 11. 2006 13:41

    Banánky jsou výborné. Já jen místo vanilkového pudinku dávám banánový. Potom to i po banánech voní.Marcela

  • JanaM. | 18. 11. 2006 16:58

    Já je zase peču pro syna,ten je má taky nejraděj.

  • KAMILA G | 13. 11. 2006 09:54

    Výborné cukroví. Kdyby záleželo na mém manželovi,nemusela bych péct nic jiného.Zdravím všechny "pečařky".

  • Marie L. | 11. 11. 2006 17:24

    Paní Jano, půjčte si strojek od sousedky, jinak to není ono. Zkusila jsem vykrajovat tvary jako linecké. Možná by to šlo lisem na těsto.

  • Jana Kutačová | 11. 11. 2006 12:17

    Nemám strojek,dá se toto těsto zpracovat nějak jinak?Moc mi banánky vždycky chutnaly,tak bych je ráda vyzkoušela.:o)

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 13:52

    Hanko, pudinky se přidávaji sypké. Je to moc dobré cukroví.

  • Hanka Svobodová | 10. 11. 2006 13:04

    Nejsem tak skušená kuchařka,tedy vůbec.Vařit se učím.Mám velikou prozbu.Pudink se uvaří dle receptu na obalu a pak se přidává do rozdělaného těsta nebo rovnou sypký?

  • iva | 5. 11. 2006 12:26

    Tohle cukroví pečeme každý rok minimálně ze dvou dávek.Je vždycky snězené jako první .Prostě výborný.

  • Jana | 1. 10. 2006 14:54

    Tohle cukroví peču ráda,zvlášť s rybízovou zavařeninou je moc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Minipizzy

Minipizzy

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

117
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
98
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
81
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bambusové výhonky s tofu
Bambusové výhonky s tofu
Banán v těstíčku
Banán v těstíčku
Banana Bread
Banana Bread
Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bleskovka - dort
Banánová bleskovka - dort
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
  • Recepty.cz
  • Banánky I
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact