• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
Napište svůj komentář k receptu

Balsamikový dresink

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balsamikový dresink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • dijonská hořčice nebo podobného typu
    • med
    • cukr
    • pepř mletý čerstvě namletý

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru postupně všechno přidáváme a rozmixujeme. Všeho podle chuti. Vychází to asi na tři díly oleje, jeden díl octa, lžíci medu, lžíci cukru, lžíci hořčice, malou lžičku pepře a možná špetku soli. Každý musí podle chuti sám. Dresink nesmí být moc ostrý. Má být trochu hustý.
2
Do větší mísy natrhám salát, přidám jakoukoliv zeleninu (rajčata, červenou cibuli na proužky, okurku na půlkolečka, dýňová semínka), přidám trochu dresinku, ne moc a rukou lehce promíchám. Výborně se hodí v kombinaci s masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Libečkový dresink

Libečkový dresink

Dresink 1000 ostrovů

Dresink 1000 ostrovů

Dresink ke grilovanému masu

Dresink ke grilovanému masu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hrbek Apina | 24. 6. 2008 13:44

    Ja delam tento dressing tak, ze do neho pridam jeste strouzek cesneku a trochu sardelove pasty, pouze spetku cukru a zadny med. Vse rozmixuji. Doporucuji vyzkouset.

  • Alexandra Daňková | 24. 6. 2008 11:37

    super dresink, sice jsem ho zatím zkusila bez zeleniny, jen tak na lžičku a je moc dobrý, dělala jsem ho bez toho medu a cukru a s 1 stroužkem česneku a opravdu moc dobrý a má i takovou nasládlou chuť kvůli tomu bals.octu, takže tam ten cukr není ani potřeba

  • anna | 11. 3. 2007 06:07

    Ja pouzivan namiesto cukru alebo medu domacu jahodovu alebo malinovu zavaraninu (ked nechcete mat zrnka, prepasirujte cez sitko). Cesnak moze byt aj praskovy - chut je jemnejsia.

  • Eli | 9. 3. 2007 08:54

    Holky mate pravdu, taky davam cesnek - a pak je to ten nejlepsi salatovy dresing co znam..

  • Lenka Kristová | 8. 3. 2007 23:12

    Skvělý dresing, bez cukru a s česnekem používám i k naložení plátků masa.

  • Jana | 8. 3. 2007 19:32

    Take delam tento dresink.Chtela bych upresnit mnozstvi.Meri se na 1/4 l hrnek.Med nedavam,ale pridam rozdrceny cesnek.1/4 hrnku balsamikoveho octa,pridame lzicku soli a lzicku dijon horcice,rozmichame a prilivame 2/3 hrnku olivoveho oleje.Opeprime a pridame rozdrceny cesnek.Vyborny na listovy salat,jak jiz pise Eli.

  • Eli | 8. 3. 2007 11:09

    Tak tenhle dresink je velka dobrota, delam ho temer ke kazdemu salatu, jen vynechavam cukr. A Do salatku jeste pridavam piniove orisky a nekdy i rozinky. Vyborny je taky listovy salat s timto dresinkem a na kousky pokrajenym kozim syrem..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Dijonská hořčice Med Olivový olej Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

73
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact