• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
Napište svůj komentář k receptu

Balsamikový dresink

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balsamikový dresink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • dijonská hořčice nebo podobného typu
    • med
    • cukr
    • pepř mletý čerstvě namletý

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru postupně všechno přidáváme a rozmixujeme. Všeho podle chuti. Vychází to asi na tři díly oleje, jeden díl octa, lžíci medu, lžíci cukru, lžíci hořčice, malou lžičku pepře a možná špetku soli. Každý musí podle chuti sám. Dresink nesmí být moc ostrý. Má být trochu hustý.
2
Do větší mísy natrhám salát, přidám jakoukoliv zeleninu (rajčata, červenou cibuli na proužky, okurku na půlkolečka, dýňová semínka), přidám trochu dresinku, ne moc a rukou lehce promíchám. Výborně se hodí v kombinaci s masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Libečkový dresink

Libečkový dresink

Dresink 1000 ostrovů

Dresink 1000 ostrovů

Dresink ke grilovanému masu

Dresink ke grilovanému masu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hrbek Apina | 24. 6. 2008 13:44

    Ja delam tento dressing tak, ze do neho pridam jeste strouzek cesneku a trochu sardelove pasty, pouze spetku cukru a zadny med. Vse rozmixuji. Doporucuji vyzkouset.

  • Alexandra Daňková | 24. 6. 2008 11:37

    super dresink, sice jsem ho zatím zkusila bez zeleniny, jen tak na lžičku a je moc dobrý, dělala jsem ho bez toho medu a cukru a s 1 stroužkem česneku a opravdu moc dobrý a má i takovou nasládlou chuť kvůli tomu bals.octu, takže tam ten cukr není ani potřeba

  • anna | 11. 3. 2007 06:07

    Ja pouzivan namiesto cukru alebo medu domacu jahodovu alebo malinovu zavaraninu (ked nechcete mat zrnka, prepasirujte cez sitko). Cesnak moze byt aj praskovy - chut je jemnejsia.

  • Eli | 9. 3. 2007 08:54

    Holky mate pravdu, taky davam cesnek - a pak je to ten nejlepsi salatovy dresing co znam..

  • Lenka Kristová | 8. 3. 2007 23:12

    Skvělý dresing, bez cukru a s česnekem používám i k naložení plátků masa.

  • Jana | 8. 3. 2007 19:32

    Take delam tento dresink.Chtela bych upresnit mnozstvi.Meri se na 1/4 l hrnek.Med nedavam,ale pridam rozdrceny cesnek.1/4 hrnku balsamikoveho octa,pridame lzicku soli a lzicku dijon horcice,rozmichame a prilivame 2/3 hrnku olivoveho oleje.Opeprime a pridame rozdrceny cesnek.Vyborny na listovy salat,jak jiz pise Eli.

  • Eli | 8. 3. 2007 11:09

    Tak tenhle dresink je velka dobrota, delam ho temer ke kazdemu salatu, jen vynechavam cukr. A Do salatku jeste pridavam piniove orisky a nekdy i rozinky. Vyborny je taky listovy salat s timto dresinkem a na kousky pokrajenym kozim syrem..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Dijonská hořčice Med Olivový olej Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Podvodnice

Podvodnice

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Houbový guláš
Houbový guláš
36
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact