• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
Napište svůj komentář k receptu

Balsamikový dresink

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balsamikový dresink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • dijonská hořčice nebo podobného typu
    • med
    • cukr
    • pepř mletý čerstvě namletý

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru postupně všechno přidáváme a rozmixujeme. Všeho podle chuti. Vychází to asi na tři díly oleje, jeden díl octa, lžíci medu, lžíci cukru, lžíci hořčice, malou lžičku pepře a možná špetku soli. Každý musí podle chuti sám. Dresink nesmí být moc ostrý. Má být trochu hustý.
2
Do větší mísy natrhám salát, přidám jakoukoliv zeleninu (rajčata, červenou cibuli na proužky, okurku na půlkolečka, dýňová semínka), přidám trochu dresinku, ne moc a rukou lehce promíchám. Výborně se hodí v kombinaci s masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Libečkový dresink

Libečkový dresink

Dresink 1000 ostrovů

Dresink 1000 ostrovů

Dresink ke grilovanému masu

Dresink ke grilovanému masu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hrbek Apina | 24. 6. 2008 13:44

    Ja delam tento dressing tak, ze do neho pridam jeste strouzek cesneku a trochu sardelove pasty, pouze spetku cukru a zadny med. Vse rozmixuji. Doporucuji vyzkouset.

  • Alexandra Daňková | 24. 6. 2008 11:37

    super dresink, sice jsem ho zatím zkusila bez zeleniny, jen tak na lžičku a je moc dobrý, dělala jsem ho bez toho medu a cukru a s 1 stroužkem česneku a opravdu moc dobrý a má i takovou nasládlou chuť kvůli tomu bals.octu, takže tam ten cukr není ani potřeba

  • anna | 11. 3. 2007 06:07

    Ja pouzivan namiesto cukru alebo medu domacu jahodovu alebo malinovu zavaraninu (ked nechcete mat zrnka, prepasirujte cez sitko). Cesnak moze byt aj praskovy - chut je jemnejsia.

  • Eli | 9. 3. 2007 08:54

    Holky mate pravdu, taky davam cesnek - a pak je to ten nejlepsi salatovy dresing co znam..

  • Lenka Kristová | 8. 3. 2007 23:12

    Skvělý dresing, bez cukru a s česnekem používám i k naložení plátků masa.

  • Jana | 8. 3. 2007 19:32

    Take delam tento dresink.Chtela bych upresnit mnozstvi.Meri se na 1/4 l hrnek.Med nedavam,ale pridam rozdrceny cesnek.1/4 hrnku balsamikoveho octa,pridame lzicku soli a lzicku dijon horcice,rozmichame a prilivame 2/3 hrnku olivoveho oleje.Opeprime a pridame rozdrceny cesnek.Vyborny na listovy salat,jak jiz pise Eli.

  • Eli | 8. 3. 2007 11:09

    Tak tenhle dresink je velka dobrota, delam ho temer ke kazdemu salatu, jen vynechavam cukr. A Do salatku jeste pridavam piniove orisky a nekdy i rozinky. Vyborny je taky listovy salat s timto dresinkem a na kousky pokrajenym kozim syrem..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Dijonská hořčice Med Olivový olej Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Dýňová tortila
Dýňová tortila
61
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
56
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Máslové řízky
Máslové řízky
44
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact