Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30 minut. Poté lilky potřeme směsí česneku a oleje, necháme chvilku odležet a potom grilujeme do měkka. Následně, dokud je lilek horký, obalíme jím kousky balkánského sýra.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sonia Hrušková
|8. 4. 2015 15:52
Mnam! Akorát místo balkánského sýru používám sýr FETA <3 MNAMKA!
basilej
|2. 11. 2011 14:10
velmi lahodny recept, s mladym lilkem neni takova prace, nemusi se nechavat potit, protoze neni horky ;-)
Eva Klabzubová
|20. 8. 2009 21:43
vyzkoušela jsem to v drobené variantě jak píše drapalová helen a bylo to opravdu výborné. rakletový gril jsem vyhrála náhodou od helmansu také, ale stihla jsem si ho před tím ještě i koupit - hned na jaře, takže máme dva a vzhledem k naší vysoké frekvenci grilování je oba určitě užijeme. ještě jsem k tomu lilku podávala od helmansu kečup napoli - chutná po bazalce a k tomu balkánu nám to moc chutnalo - zase trošku malá úprava.
helen drapalova
|25. 6. 2009 20:44
ja jsem nebalila, balkan rozdrobila a platky lilku po ogrilovani posypala a bylo to moc dobre, vyhrala jsem totiz od helmansu rakletovy gril, takze grilujem ikdyz je venku hnusne
Jarka O.
|21. 5. 2008 15:13
alenku, autor asi zřejmě zapomněl napsat, že lilek krájíme podélně NA PLÁTKY. Tak tomuto receptu alespoň rozumím já ;-)
alenek
|21. 5. 2008 15:03
Zní to celkem lákavě. Ale nerozumím tomu konci. Jak můžu lilkem obalit kousky balkánu? Spíše naopak bych lilek obalila (dle možností) sýrem...