• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Balkánský sýr v lilku
Napište svůj komentář k receptu

Balkánský sýr v lilku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balkánský sýr v lilku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 200
      g balkánský sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30 minut. Poté lilky potřeme směsí česneku a oleje, necháme chvilku odležet a potom grilujeme do měkka. Následně, dokud je lilek horký, obalíme jím kousky balkánského sýra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sonia Hrušková | 8. 4. 2015 15:52

    Mnam! Akorát místo balkánského sýru používám sýr FETA <3 MNAMKA!

  • basilej | 2. 11. 2011 14:10

    velmi lahodny recept, s mladym lilkem neni takova prace, nemusi se nechavat potit, protoze neni horky ;-)

  • Eva Klabzubová | 20. 8. 2009 21:43

    vyzkoušela jsem to v drobené variantě jak píše drapalová helen a bylo to opravdu výborné. rakletový gril jsem vyhrála náhodou od helmansu také, ale stihla jsem si ho před tím ještě i koupit - hned na jaře, takže máme dva:) a vzhledem k naší vysoké frekvenci grilování je oba určitě užijeme. ještě jsem k tomu lilku podávala od helmansu kečup napoli - chutná po bazalce a k tomu balkánu nám to moc chutnalo - zase trošku malá úprava.

  • helen drapalova | 25. 6. 2009 20:44

    ja jsem nebalila, balkan rozdrobila a platky lilku po ogrilovani posypala a bylo to moc dobre, vyhrala jsem totiz od helmansu rakletovy gril, takze grilujem ikdyz je venku hnusne

  • Jarka O. | 21. 5. 2008 15:13

    alenku, autor asi zřejmě zapomněl napsat, že lilek krájíme podélně NA PLÁTKY. Tak tomuto receptu alespoň rozumím já ;-)

  • alenek | 21. 5. 2008 15:03

    Zní to celkem lákavě. Ale nerozumím tomu konci. Jak můžu lilkem obalit kousky balkánu? Spíše naopak bych lilek obalila (dle možností) sýrem...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Pozdní večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Česnek Lilek Olivový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Bublanina

Bublanina

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Stracciatella

Stracciatella

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

120
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
73
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
58
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Balkánské tyčinky
Balkánské tyčinky
Balkánský listový závin slaný
Balkánský listový závin slaný
Balkánský salát
Balkánský salát
Bambusové výhonky s tofu
Bambusové výhonky s tofu
Banán v těstíčku
Banán v těstíčku
Banana Bread
Banana Bread
  • Recepty.cz
  • Balkánský sýr v lilku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact