• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Balkánské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Balkánské řezy

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balkánské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balení listové těsto
    • 200
      g balkánský sýr
    • 200
      g sýr
    • 250
      g tvaroh
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme - doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit! Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce.
2
Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta - propíchat vidličkou, potřít olejem a dát polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
3
Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minur. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Balkánské chleby

Balkánské chleby

Balkánské kapsy

Balkánské kapsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 4. 2011 18:04

    Toto přece není moučník......!

  • Klárka | 10. 2. 2007 18:15

    tak jsem dnes zkoušela a teda těsto jsem propíchala jak psala p.englická jen jsem neolejovala a krásně se to propeklo.Bylo to moc dobré,měli jsme k tomu jen zeleninový salát a moc jsme si pochutnali...určitě budu opakovat,jen třebas s nějakou obmněnou:o)))

  • Lenka Kristová | 9. 2. 2007 17:32

    Lenko S., filo těsto je podobné listovému, vyvaluje se úplně dotenounka a není tolik mastné.

  • cicolina | 9. 2. 2007 11:03

    K tomu nepropečému těstu uvnitř - jen mě tak napadlo, co si ty prostřední pláty lístkového těsta předpéct samotné, nechat vychladit a pak vrstvit a upéct podle návodu?;-)

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2007 09:57

    Lenka, vyhľadajte si na tomto webw recept, je tu uverejnený.

  • Lenka S | 9. 2. 2007 09:24

    Airan nebo Lenko Kristová, co je to, prosím vás, filo těsto, v životě jsem to neslyšela. Díky za vysvětlení.

  • Jára | 9. 2. 2007 08:44

    Marketka a na jakém stupni to pečeš?

  • Airan | 8. 2. 2007 19:00

    Pani Kristova, to same tvrdim i ja:-)) Filo testo se mi propece ale listove bohuzel ne, i kdyz ho propicham jak radi pani Englicka. Proste uprostred z listoveho testa mam nedopecene mastne testo ale mozna je vina v troube...nebo v rukach, kdo vi:-))

  • englis | 7. 2. 2007 10:25

    kdyz se to testo propicha tim muze unikat para tak se krasne propece,nikdy se mi nestalo ze bych nemela listove testo propecene....ani takto vrstvene...

  • Lenka Kristová | 6. 2. 2007 22:07

    Airan, já dělám filo těsto podle mé tchýně a každou část náplně motám s těstem do tvaru šneka.Tak zaplním celý plech a nikdy se mi nestalo, že by se nepropeklo. Náplň dávám buď masovou, nebo balkán s vejci, nebo špenát nebo nasladko s cuketou, vejci a kondenzovaným mlékem. Peču v plynové troubě a výsledek je vždy vpoho.

  • Airan | 6. 2. 2007 17:05

    Rada bych se s vami podeli o sve zkusenosti - listove testo na vrstvi se v prostredku nepropece. Bud jeden plat, napln a dalsi nahoru anebo kazdy plat svynout jako roladu. Ani baklava, ktera ma uplne suchou napln (orechy a skorice) se mi uprostred nepropekla. Ten recept je aktualni jen s filo testo, to neni tukove jako listove a nadherne se propece. Nechci tim zpochybnovat recept pani Englicke, jen vychazim ze svych zkusenosti:-)

  • engliš | 6. 2. 2007 15:53

    no vidíte asi neumím počítat,jo jasně 5.osvědčilo se mi i listové těsto již naplátkované,chuťově je o něco lepší a není tak silné...

  • Simča Sládková | 6. 2. 2007 11:08

    Markétko, nějak mi navycházejí počty - píšeš rozděli těsto na 4 díly, na dno dáš první díl těsta, na něj půlku směsi s balkánem. dáš druhý kus těsta, na něj půlku masové směsi. Opět - třetí - plát těsta a zbylou půlku směsi s bakánem a pak 4. plát těsta a zbylou půlku masové směsi. Ale současně píšeš, že se končí plátem těsta. Koupila jsem dnes lístkové těsto že to vyzkouším, koukám na recept a tak jsem se zasekla - buď je chybka v počtu dílů těsta a musí jich být 5, nebo se nemůže končit těstem.... Prosím o upřesnění, ať to můžu vyzkoušet. Díky Simča

  • engliš | 6. 2. 2007 09:51

    hmhmh,a jaký jste použila tvaroh paní Evičko,pokud ve vaničce je dost pravděpodobné že vám s toho vznikla kašička a hmota neměla být příliš řídká-když se vám zdála měla jste tam dát jěště jedno vajíčko..nevím jak je možne,že jste to měla mastné,je snad jasné,že oleje použijeme jen tolik abychom navlhčili těsto!!jinak pokrm jsem dělala několikrát!!!sama jsem ho vymyslela...pěkný den.

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 18:10

    Evo, asi někde nastala chyba. Možná jste dali více mléka. Já tohle jídlo dělám už dlouho, to mleté maso nejdřív osmahnu na cibulce, odleju tuk a potom dávám do jídla. Markéta tady má skvělé recepty, takže si nemyslím,že by zde dala recept totálně špatný.

  • Anonym | 5. 2. 2007 09:47

    Bohužel jsme to celé vyhodili, uprostřed byly pláty rozmáčeného, neupečeného těsta, hrozně mastného. Pochybuji, že to autorka dělala, protože by musela zjistit, že recept je totálně špatnýTímto jí děkujeme a byla by to jasná 5!!! Eva

  • anny anny | 30. 1. 2007 22:48

    Fí ha,takové lasagne po česku.Zajímavé a myslím,že dost vydatné.Já bych to viděla bez brambor,Markétko,k tomu zeleninový salátek a budu mít boule za ušima.

  • engliš | 29. 1. 2007 16:52

    nejlépe k tomu chutnají americké brambůrky zalité kečupem :o)))

  • Gábina Houšková | 29. 1. 2007 13:59

    hmmm to vypadá moc dobře, určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Česnek Cibule Listové těsto Mletá paprika Mleté maso Pepř mletý Sůl Sýr Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový závin III.

Makový závin III.

Lívance II.

Lívance II.

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

104
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
94
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
72
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
54
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
43
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Balkánské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact