ks
vepřové kotlety
širší plátky, nebo kýta, kuřecí prsa ..
olej
sůl
a pepř
4
ks
paprika
barevná
3
ks
cibule
10
ks
žampiony
větší
1
lžíce
rajský protlak
vrchovatá
150
g
balkánský sýr
chilli omáčka
dle chuti
2
lžička
gyros koření
1
lžička
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme.
2
Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a vše společně orestujeme na pánvi s trochou rozpáleného oleje, nakonec vmícháme protlak a koření, odstavíme a necháme trochu zchladnout.
3
Kapsy naplníme, kraje zpevníme párátkem nebo jehlicí a zprudka osmažíme z obou stran. Pak přendáme maso do zapékací mísy, výpek posypeme moukou, necháme zpěnit, přidáme trouchu vody(cca 1dcl), provaříme a nalijeme na kapsy, na které nandáme i zbytek orestované zeleniny. Vše posypeme nastrouhaným nebo rozdrobeným sýrem, zaklopíme a dáme zapéct asi na 20 minut do předehřáté trouby, pak odkryjeme a necháme chvilku dopéct bez přikrytí, případně ještě trochu podlijeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|6. 1. 2016 12:32
Moc dobré.
Jitka Černá
|7. 8. 2012 17:35
Ikdyž jsem nedělala kapsy ale zeleninu na maso jen navršila, bylo to naprosto skvělé. Děkuji :-*
Maturova
|5. 5. 2012 17:32
Dekuji za recept, maso bylo vynikajici a ostatni taktez :-))
Elen
|15. 1. 2012 16:25
No přeci s tou zchladlou směsí, a zbytek jsem dala na ony osmažené kapsy, jak je psáno v receptu, pak sýr a šup do trouby ;-) .
Elen
|15. 1. 2012 16:20
Absolutní špička s kuřecími prsíčky. Pochutnali jsme si na nich s americkými bramborami. Kdybych věděla jak bude dobrá vypečená šťáva, udělala bych k nim rýži. Nevadí, bude příště ;-) .