Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou červenou paprikou, sójovou omáčkou a worchestrovou omáčkou. Potom přidáme žloutek, prolisovaný česnek a promícháme. Necháme odstát na chladném místě asi 30 minut. Mezitím na pomoučeném vále rozválíme listové těsto. Z těsta krájíme větší čtverce, do středu každého čtverce dáme ochucené mleté maso a část nakrájeného vejce. Po naplnění složíme a konce k sobě dobře přitlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme a vložíme péct do vyhřáté trouby. Asi po 7 minutách vyjmeme z trouby. Znovu potřeme vejcem, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme dopéct.
Do náplně jsem přidala navíc cibulku pokrájenou nadrobno, a protože jsem neměla uzený sýr, použila jsem obyčejný Eidam. Z části těsta jsem udělala šátečky a z části štrůdl. Všichni jsme si moc pochutnali. Příště vyzkouším masovou náplň upravit dle podobných receptů zde na webu - např. přidat papriku, pórek, kukuřici nebo hrášek; také sýr zkusím dát i dovnitř balíčků.
Alex Soudilova
|12. 3. 2007 14:28
nam moc chutnali.dekujem:) vyborny a za par korun.)