• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
Napište svůj komentář k receptu

Balatonský guláš (od K. Gotta)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balatonský guláš (od  K. Gotta)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule velká
    • 300
      g brambory syrové
    • sůl
    • 3
      ks zelená paprika 2-3
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 40
      g sádlo
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička paprika - sladká
    • kmín na špičku nože

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme trochu vody, přidáme brambory pokrájené na kostky, utřený česnek a dokořeníme kmínem a sladkou paprikou. Nakonec přidáme čerstvou papriku pokrájenou na proužky a čerstvá oloupaná rajčata pokrájená na kolečka. Přilijeme trochu vody a vše společně dusíme, až brambory změknou.
2
Milovníci ostřejších jídel mohou přidat špetku mleté pálivé papriky nebo feferonku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Kentucký guláš

Kentucký guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:36

    Nikde nie je potvrdené, ze recept je skutocne od p. Gotta. Ja na tom nevidím nic zlého, ak niekto pouzije svieckovú aj na hamburger. To je predsa vec kazdého. Co ma ale viacej prekvapilo, je príspevok bez mena (--), ze niekto ide na dovolenku varit. Tak ste na dovolenke, alebo?Recept je dobrý, ale v nom nenachádzam nic, co by ho malo spájat s Balatónom. Bezný gulás zo stanicného bufetu (okrem tej svieckovej...).

  • Martin JAROLÍMEK | 7. 2. 2010 17:58

    Recept jsem vyzkoušel a uspěl jsem s ním i u mého bratra-mistra kuchaře:-) Místo svíčkové jsem samozřejmě použil kližku, místo čerstvých rajčat jsem použil sterilovaná loupaná rajčata. A jednou tolik brambor, "guláš" je potom pěkně hustý. Kmínem a paprikou také není třeba tak šetřit.

  • Adam Sedal | 17. 8. 2009 07:44

    Guláš ze svíčkové si může uvařit opravdu jen Gott a jemu podobní.Ne že bych chtěl být "chtivoň"ale svíčkovou,i falešnou,využiji mnohem mnohem lépe v jiných receptech.Na guláš jen klížku z mladého býka,(neboť z krávy je maso "mléčné")nebo z krku.

  • evik | 22. 2. 2008 17:50

    tento guláš je výborný,dělala jsem ho už několikrát sice z falešné svíčkové,ale je opravdu dobrý,takže stačí dát zadní hovězí ,nemusí být pravá svíčková a je to taky výborné

  • Lusinda | 12. 11. 2007 14:58

    Tak tuto situaci důvěrně znám Zuzi,u nás nepochodí ani kuřecí steheh. řízek.:)))Dcera asi bude preparátor a manžel se minul povoláním.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 11. 2007 14:21

    Taky jsem přispěla receptem, který mám zase od Karla Vágnera, jmenuje se minutkový guláš Petřín, taky v původním receptu je svíčková. Vařím jej z falešné svíčkové a je perfektní. Věřím tomu, že nad kližku není, ale doma bych s ní neuspěla, děti mně preparují i kuřecí prsa a hledají v nich "tlusté maso".

  • Anonym | 12. 11. 2007 14:09

    Proč ten despekt, pane Krybusi? Gott opravdu vaří, to je celkem známo. A minutkový guláš se vaří ze svíčkové, roštěné apod. Není se čemu vysmívat!!

  • Marek Najman | 12. 11. 2007 09:55

    Hele Karle, ten guláš, to ti povidám... Ten musíš zvlááádnout sáááám...

  • - - | 10. 9. 2007 15:56

    Dělala jsem guláš ze svíčkové na dovolené v Chorvatsku a byl vynikající.

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 12:48

    Nejsem autor, ale koukám, že už zase někdo hodnotil 4, určitě bez vyzkoušení. Taky bych určitě nedělala tenhle guláš (možná spíš eintopf) ze svíčkové, ale z kližky by to vůbec nemuselo být špatné jídlo (samozřejmě delší doba dušení, ale určitě by to šlo vrazit do papíňáku a je to raz dva. Vyzkouším to a dám vědět.

  • Marcel Kikolka | 28. 8. 2007 10:16

    Karle,rád bych věřil tomu,že vařit umíš,ale tohle zkoušet vařit určitě nebudu.A guláš ze svíčkové už vůbec ne.Podle mě je na guláš nejlepší hovězí klížka z mladého býka,ale jinak "dobrou chuť".

  • Anonym | 27. 8. 2007 14:40

    Pokud někdy v příštím životě budu taky obírat všechny své spoluobčany na naprosto absurdních poplatcích z každého počítače, tiskárny, kopírky, fotaaprátu, kamery, z každého prázdného cédéčka a diskety, z každé vyvolané fotografie nebo fotokopie a zdůvodňovat to "ochranou svých autorských práv",- to ještě navíc zcela bez ohledu na to, zda si ti mnou okrádfní spoluobčané fotí svoje děti nebo třebas svůj vlastní rodný list, nebo na počítači třebas vedou vlastní účetnictví, možná budu i vařit guláš ze svíčkové. Ale jako mafián nebudu tak blbá, abych o tom, jak ten guláš vařím, veřejně vykládala.

  • Anonym | 25. 8. 2007 22:35

    Guláš ze svíčkové? Fakt jen pro Gotta

  • Kamil Krybus | 25. 8. 2007 21:31

    Cha cha cha, chtěl bych vidět vařit Gotta. A guláš s bramborami a zeleninou ze svíčkové podlívaný vodou - tak to už je fakt hustý.

  • Antonín Šebek | 22. 8. 2007 17:41

    1/ Nevím, co je na tom kromě té svíčkové neobvyklého, aby to muselo být přímo od pánaboha.2/Nazvat takovéto jídlo právě Balatonským gulášem je trochu lapsus. Maďaři totiž pod pojmem guláš myslí něco co je blízké naší gulášové polévce. Naše pojetí guláše je u Maďarů "perkelt". Jsem přesvědčen, že i toto Mistr Karel ví. 3/Ale k jídlu to bude.

  • Anonym | 22. 8. 2007 16:12

    Nejsem Goťák, abych dělala guláš ze svíčkové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hovězí svíčková Kmín Paprika - sladká Rajčata Sádlo Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Makové koblížky

Makové koblížky

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

40
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
20
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Útěk syna Heřmánka (†76) Karla ml.: První foto! Manželka mu vrátila úder

Útěk syna Heřmánka (†76) Karla ml.: První foto! Manželka mu vrátila úder

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact