• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
Napište svůj komentář k receptu

Balatonský guláš (od K. Gotta)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balatonský guláš (od  K. Gotta)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule velká
    • 300
      g brambory syrové
    • sůl
    • 3
      ks zelená paprika 2-3
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 40
      g sádlo
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička paprika - sladká
    • kmín na špičku nože

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme trochu vody, přidáme brambory pokrájené na kostky, utřený česnek a dokořeníme kmínem a sladkou paprikou. Nakonec přidáme čerstvou papriku pokrájenou na proužky a čerstvá oloupaná rajčata pokrájená na kolečka. Přilijeme trochu vody a vše společně dusíme, až brambory změknou.
2
Milovníci ostřejších jídel mohou přidat špetku mleté pálivé papriky nebo feferonku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:36

    Nikde nie je potvrdené, ze recept je skutocne od p. Gotta. Ja na tom nevidím nic zlého, ak niekto pouzije svieckovú aj na hamburger. To je predsa vec kazdého. Co ma ale viacej prekvapilo, je príspevok bez mena (--), ze niekto ide na dovolenku varit. Tak ste na dovolenke, alebo?Recept je dobrý, ale v nom nenachádzam nic, co by ho malo spájat s Balatónom. Bezný gulás zo stanicného bufetu (okrem tej svieckovej...).

  • Martin JAROLÍMEK | 7. 2. 2010 17:58

    Recept jsem vyzkoušel a uspěl jsem s ním i u mého bratra-mistra kuchaře:-) Místo svíčkové jsem samozřejmě použil kližku, místo čerstvých rajčat jsem použil sterilovaná loupaná rajčata. A jednou tolik brambor, "guláš" je potom pěkně hustý. Kmínem a paprikou také není třeba tak šetřit.

  • Adam Sedal | 17. 8. 2009 07:44

    Guláš ze svíčkové si může uvařit opravdu jen Gott a jemu podobní.Ne že bych chtěl být "chtivoň"ale svíčkovou,i falešnou,využiji mnohem mnohem lépe v jiných receptech.Na guláš jen klížku z mladého býka,(neboť z krávy je maso "mléčné")nebo z krku.

  • evik | 22. 2. 2008 17:50

    tento guláš je výborný,dělala jsem ho už několikrát sice z falešné svíčkové,ale je opravdu dobrý,takže stačí dát zadní hovězí ,nemusí být pravá svíčková a je to taky výborné

  • Lusinda | 12. 11. 2007 14:58

    Tak tuto situaci důvěrně znám Zuzi,u nás nepochodí ani kuřecí steheh. řízek.:)))Dcera asi bude preparátor a manžel se minul povoláním.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 11. 2007 14:21

    Taky jsem přispěla receptem, který mám zase od Karla Vágnera, jmenuje se minutkový guláš Petřín, taky v původním receptu je svíčková. Vařím jej z falešné svíčkové a je perfektní. Věřím tomu, že nad kližku není, ale doma bych s ní neuspěla, děti mně preparují i kuřecí prsa a hledají v nich "tlusté maso".

  • Anonym | 12. 11. 2007 14:09

    Proč ten despekt, pane Krybusi? Gott opravdu vaří, to je celkem známo. A minutkový guláš se vaří ze svíčkové, roštěné apod. Není se čemu vysmívat!!

  • Marek Najman | 12. 11. 2007 09:55

    Hele Karle, ten guláš, to ti povidám... Ten musíš zvlááádnout sáááám...

  • - - | 10. 9. 2007 15:56

    Dělala jsem guláš ze svíčkové na dovolené v Chorvatsku a byl vynikající.

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 12:48

    Nejsem autor, ale koukám, že už zase někdo hodnotil 4, určitě bez vyzkoušení. Taky bych určitě nedělala tenhle guláš (možná spíš eintopf) ze svíčkové, ale z kližky by to vůbec nemuselo být špatné jídlo (samozřejmě delší doba dušení, ale určitě by to šlo vrazit do papíňáku a je to raz dva. Vyzkouším to a dám vědět.

  • Marcel Kikolka | 28. 8. 2007 10:16

    Karle,rád bych věřil tomu,že vařit umíš,ale tohle zkoušet vařit určitě nebudu.A guláš ze svíčkové už vůbec ne.Podle mě je na guláš nejlepší hovězí klížka z mladého býka,ale jinak "dobrou chuť".

  • Anonym | 27. 8. 2007 14:40

    Pokud někdy v příštím životě budu taky obírat všechny své spoluobčany na naprosto absurdních poplatcích z každého počítače, tiskárny, kopírky, fotaaprátu, kamery, z každého prázdného cédéčka a diskety, z každé vyvolané fotografie nebo fotokopie a zdůvodňovat to "ochranou svých autorských práv",- to ještě navíc zcela bez ohledu na to, zda si ti mnou okrádfní spoluobčané fotí svoje děti nebo třebas svůj vlastní rodný list, nebo na počítači třebas vedou vlastní účetnictví, možná budu i vařit guláš ze svíčkové. Ale jako mafián nebudu tak blbá, abych o tom, jak ten guláš vařím, veřejně vykládala.

  • Anonym | 25. 8. 2007 22:35

    Guláš ze svíčkové? Fakt jen pro Gotta

  • Kamil Krybus | 25. 8. 2007 21:31

    Cha cha cha, chtěl bych vidět vařit Gotta. A guláš s bramborami a zeleninou ze svíčkové podlívaný vodou - tak to už je fakt hustý.

  • Antonín Šebek | 22. 8. 2007 17:41

    1/ Nevím, co je na tom kromě té svíčkové neobvyklého, aby to muselo být přímo od pánaboha.2/Nazvat takovéto jídlo právě Balatonským gulášem je trochu lapsus. Maďaři totiž pod pojmem guláš myslí něco co je blízké naší gulášové polévce. Naše pojetí guláše je u Maďarů "perkelt". Jsem přesvědčen, že i toto Mistr Karel ví. 3/Ale k jídlu to bude.

  • Anonym | 22. 8. 2007 16:12

    Nejsem Goťák, abych dělala guláš ze svíčkové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hovězí svíčková Kmín Paprika - sladká Rajčata Sádlo Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact