• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
Napište svůj komentář k receptu

Balatonský guláš (od K. Gotta)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balatonský guláš (od  K. Gotta)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule velká
    • 300
      g brambory syrové
    • sůl
    • 3
      ks zelená paprika 2-3
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 40
      g sádlo
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička paprika - sladká
    • kmín na špičku nože

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme trochu vody, přidáme brambory pokrájené na kostky, utřený česnek a dokořeníme kmínem a sladkou paprikou. Nakonec přidáme čerstvou papriku pokrájenou na proužky a čerstvá oloupaná rajčata pokrájená na kolečka. Přilijeme trochu vody a vše společně dusíme, až brambory změknou.
2
Milovníci ostřejších jídel mohou přidat špetku mleté pálivé papriky nebo feferonku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:36

    Nikde nie je potvrdené, ze recept je skutocne od p. Gotta. Ja na tom nevidím nic zlého, ak niekto pouzije svieckovú aj na hamburger. To je predsa vec kazdého. Co ma ale viacej prekvapilo, je príspevok bez mena (--), ze niekto ide na dovolenku varit. Tak ste na dovolenke, alebo?Recept je dobrý, ale v nom nenachádzam nic, co by ho malo spájat s Balatónom. Bezný gulás zo stanicného bufetu (okrem tej svieckovej...).

  • Martin JAROLÍMEK | 7. 2. 2010 17:58

    Recept jsem vyzkoušel a uspěl jsem s ním i u mého bratra-mistra kuchaře:-) Místo svíčkové jsem samozřejmě použil kližku, místo čerstvých rajčat jsem použil sterilovaná loupaná rajčata. A jednou tolik brambor, "guláš" je potom pěkně hustý. Kmínem a paprikou také není třeba tak šetřit.

  • Adam Sedal | 17. 8. 2009 07:44

    Guláš ze svíčkové si může uvařit opravdu jen Gott a jemu podobní.Ne že bych chtěl být "chtivoň"ale svíčkovou,i falešnou,využiji mnohem mnohem lépe v jiných receptech.Na guláš jen klížku z mladého býka,(neboť z krávy je maso "mléčné")nebo z krku.

  • evik | 22. 2. 2008 17:50

    tento guláš je výborný,dělala jsem ho už několikrát sice z falešné svíčkové,ale je opravdu dobrý,takže stačí dát zadní hovězí ,nemusí být pravá svíčková a je to taky výborné

  • Lusinda | 12. 11. 2007 14:58

    Tak tuto situaci důvěrně znám Zuzi,u nás nepochodí ani kuřecí steheh. řízek.:)))Dcera asi bude preparátor a manžel se minul povoláním.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 11. 2007 14:21

    Taky jsem přispěla receptem, který mám zase od Karla Vágnera, jmenuje se minutkový guláš Petřín, taky v původním receptu je svíčková. Vařím jej z falešné svíčkové a je perfektní. Věřím tomu, že nad kližku není, ale doma bych s ní neuspěla, děti mně preparují i kuřecí prsa a hledají v nich "tlusté maso".

  • Anonym | 12. 11. 2007 14:09

    Proč ten despekt, pane Krybusi? Gott opravdu vaří, to je celkem známo. A minutkový guláš se vaří ze svíčkové, roštěné apod. Není se čemu vysmívat!!

  • Marek Najman | 12. 11. 2007 09:55

    Hele Karle, ten guláš, to ti povidám... Ten musíš zvlááádnout sáááám...

  • - - | 10. 9. 2007 15:56

    Dělala jsem guláš ze svíčkové na dovolené v Chorvatsku a byl vynikající.

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 12:48

    Nejsem autor, ale koukám, že už zase někdo hodnotil 4, určitě bez vyzkoušení. Taky bych určitě nedělala tenhle guláš (možná spíš eintopf) ze svíčkové, ale z kližky by to vůbec nemuselo být špatné jídlo (samozřejmě delší doba dušení, ale určitě by to šlo vrazit do papíňáku a je to raz dva. Vyzkouším to a dám vědět.

  • Marcel Kikolka | 28. 8. 2007 10:16

    Karle,rád bych věřil tomu,že vařit umíš,ale tohle zkoušet vařit určitě nebudu.A guláš ze svíčkové už vůbec ne.Podle mě je na guláš nejlepší hovězí klížka z mladého býka,ale jinak "dobrou chuť".

  • Anonym | 27. 8. 2007 14:40

    Pokud někdy v příštím životě budu taky obírat všechny své spoluobčany na naprosto absurdních poplatcích z každého počítače, tiskárny, kopírky, fotaaprátu, kamery, z každého prázdného cédéčka a diskety, z každé vyvolané fotografie nebo fotokopie a zdůvodňovat to "ochranou svých autorských práv",- to ještě navíc zcela bez ohledu na to, zda si ti mnou okrádfní spoluobčané fotí svoje děti nebo třebas svůj vlastní rodný list, nebo na počítači třebas vedou vlastní účetnictví, možná budu i vařit guláš ze svíčkové. Ale jako mafián nebudu tak blbá, abych o tom, jak ten guláš vařím, veřejně vykládala.

  • Anonym | 25. 8. 2007 22:35

    Guláš ze svíčkové? Fakt jen pro Gotta

  • Kamil Krybus | 25. 8. 2007 21:31

    Cha cha cha, chtěl bych vidět vařit Gotta. A guláš s bramborami a zeleninou ze svíčkové podlívaný vodou - tak to už je fakt hustý.

  • Antonín Šebek | 22. 8. 2007 17:41

    1/ Nevím, co je na tom kromě té svíčkové neobvyklého, aby to muselo být přímo od pánaboha.2/Nazvat takovéto jídlo právě Balatonským gulášem je trochu lapsus. Maďaři totiž pod pojmem guláš myslí něco co je blízké naší gulášové polévce. Naše pojetí guláše je u Maďarů "perkelt". Jsem přesvědčen, že i toto Mistr Karel ví. 3/Ale k jídlu to bude.

  • Anonym | 22. 8. 2007 16:12

    Nejsem Goťák, abych dělala guláš ze svíčkové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hovězí svíčková Kmín Paprika - sladká Rajčata Sádlo Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact