• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
Napište svůj komentář k receptu

Bakoňské plátky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bakoňské plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety bez kosti nebo kýta
    • žampiony
    • uzená slanina
    • paprika - sladká
    • smetana
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti může být i smetana kysaná.
2
Jako příloha knedlíky nebo těstoviny. Je to variace na konzervu, která se k nám vozila ještě za totáče z Maďarska a bylo na ní napsáno "Bakony".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…

Tymiánové plátky se žampiony

Tymiánové plátky se žampiony

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 2. 6. 2016 21:26

    Ano, je to tak! Mně je 54 :)

  • Petr | 2. 6. 2016 21:25

    Vyzkoušel jsem v množství 4 porce a trefil chuť, kterou pamatuju ještě z té konzervy! Dal jsem tam ještě půl kostky hovězího bujónu a měl jsem kvalitní kotletky, tak to bylo super :-) K té diskusi o smetaně - používejte zásadně SMETANU KE ŠLEHÁNÍ, ta se nesrazí ;-)

  • TomM | 12. 2. 2015 13:48

    To bude tím, že jste nejspíš mladá, my pětapadesátníci ji pamatujeme. Byla tak dorá, že jse ji doma mívalijeden čas vždy sobotní večeři.

  • Alenka | 10. 3. 2008 14:23

    Vzpomněla jsem si, že naši tu konzervu kdysi kupovali a byla moc dobrá. Dnes jsem plátky udělala z plecka a k tomu těstovinové halušky-aby to bylo stylové. Úspěch byl až nečekaně velký, opravdu to bylo móóóóc dobré. Díky za připomenutí.

  • milena kubikova | 8. 3. 2008 11:55

    to: romana.....ano dajte do kyslej smotany tiez muku, poriadne to roztrepte a nemalo by sa to potom seknut. Ja si vzdy rozdelim smotanu na dve casti a do jednej pridam muku a tou druhou si to bud nariedujem, alebo ak je to riedke, este pridam trochu muky a zahustujem

  • Romana | 7. 3. 2008 21:52

    Mileno,jsem velice ráda za vysvětlení a moc děkuji. To znamená, že když dám i do zakysané smetany trochu hladké mouky, tak se mi např. omáčka nezdrcne. Já když nějaký pokrm zahušťuji moukou (záklechtkou-nebo jak se tomu říká = mouka+ mléko), tak ten pokrm vařím 10 až 15 minut. Má maminka zas říkala, že se to musí pořádně povařit, aby mouku nebylo cítit. Proto poctivě vařím, míchám a míchám, ale se zakysanou smetanou má špatné zkušenosti. Jednou jsem ji dávala do omáčky a jednou do segedinského guláše. A výsledek - hrůza!!! Všechno se zdrclo.

  • milena kubikova | 6. 3. 2008 19:09

    to: romana........jedna sa tu o to, ze muku hladku rozmiesate spolu so smotanou.....muka zabrani tomu aby sa smotana v jedle *sekla* aspon mna to tak mamicka naucila :o) a tak to tak robim.....nedavam tej muky vela....max cajovu lyzicku do povedzme 1 dcl sladkej smotany resp. do smotany na varenie. ja kyslu smotanu do masa nepridavam, ale tiez by som postupovala rovnako. Potom takto upravenu smotanu vlejte do jedla a nechajte prevriet len par sekund...pokial nezacne omacka znovu vriet...resp. hustnut...podla jej hustoty budete vidiet , ci este pridat muku, alebo nie....ak je v omacke malo smotany, tak uz mozete priliat a nesekne sa vam....ak sa vam zda, ze je to este malo huste, tak znovu pridajte do smotany muku....ale radse menej ako viac....mate pravdu, ze kysla smotana zahustuje viac ako kysla.

  • Romana | 6. 3. 2008 17:29

    Mám opět několik dotazů. Když jídlo zahušťuji moukou, jak mám ještě dlouho pokrm vařit? A mouka na zahuštění se dává hladká? Autorka receptu doporučuje i zakysanou smetanu. A co mouka. Musí se přece povařit a zakysaná smetana se vařit nesmí. Možná mi někdo doporučí, aby nedávala mouku, že smetana bude stačit. Proto se chci zeptat zakysaná smetana zahušťuje více než smetana sladká? Děkuji.

  • Monika | 6. 3. 2008 13:10

    Perfwktní, přítel mi málem ulíbal ruce, jak mu to chutnalo:) Dneska vařím opáčko :) Taky dávám špek, no prostě bááááááááájooooooooooo :)

  • Regina Meitnerová | 24. 1. 2008 15:54

    Velmi dobré, znám dlouho, přidávám uzený bůček na plátky (prý je to z toho to nejlepší) a houby užívám zmrazenou směs - v létě bez jakékoliv úpravy nakrájím a zmrazím, posléze odlamuji z hroudy a přidávám nerozmražené asi 40 min před koncem dušení.

  • miuda | 9. 10. 2007 14:27

    bylo to velmi dobre ale místo plátku jsem maso nakrajel na nudličky

  • Di | 6. 6. 2007 17:25

    Velmi dobré - pro vůni to skutečně chce pravý uzený špek, ne anglickou slaninu. Také by asi bylo dobré dát lesní houbičky, já měla jen nakládané žamplióny, a ty nejsou moc výrazné.

  • Drahuše. | 10. 11. 2006 12:50

    Nepamatuji si, že bych někdy jedla tuto konzervu. Ale je to výborný nápad na rychlý oběd. Chutnalo to výtečně i s rýží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Uzená slanina Vepřové kotlety Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Indiánky

Indiánky

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

89
Dýňová tortila
Dýňová tortila
72
Máslové řízky
Máslové řízky
60
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
29
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
28
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact