Baklažány omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně i se slupkou na plátky. Posolíme je a necháme je asi půl hodiny stát, abychom je zbavili hořkosti. Plátky se za tu dobu „orosí“- tuto tekutinu potom opláchneme studenou vodou. Baklažánové řezy osušíme a opečeme po obou stranách v olivovém oleji. Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a solí. Pečené plátky baklažánů podáváme jako přílohu k pečené rybě nebo k masu. Lze také použít jako samostatné lehké bezmasé jídlo.
3
Poznámka:
4
Pozornost věnujeme výběru dobrého čerstvého jogurtu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
danas250
|25. 9. 2016 10:04
Tuhle přílohu jsme jedli v Bulharsku jako samostatné jídlo, podávané s opečeným toustovým chlebem. Od té doby si to občas doma děláme k večeři, je to velká dobrůtka :-[
dneska to delame. ale ted premejslim nad tim "nakrájíme podélně". vzdyt na fotce je to na platky, krouzky, tedy spis napric. podelne nakrajena zelenina je proste podle me dlouha, na prouzky nakrajena, jako pruhy na teplakach adidas. proste podle delky.