• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Baklažánová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Baklažánová kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Baklažánová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g maso
    • 4
      ks baklažán
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajče
    • 2
      ks paprika
    • 0,50
      l mléko
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo tuk

Postup přípravy receptu

1
Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale lze použít v podstatě jakékoliv) a necháme ve vlastní šťávě podusit. Pak přidáme na kostičky krájené rajče a papriky, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka.
2
Opečené baklažány necháme zchladnout, oloupeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme na kaši. Na tuku nebo oleji uděláme z mouky jíšku, přidáme baklažánovou kaši a postupně přiléváme mléko, aby vznikla jemná kaše (konzistence asi jako bramborová).
3
Servírujeme tak, že na talíř dáme kopec kaše, do něj uděláme důlek a ten vyplníme masovou směsí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuoco | 6. 10. 2011 21:17

    <3 :'( Jeden z najlepsich tradicnychTureckych receptov na lilek je tu popisany a pridany ako keby si to dakdo len tak zo srandy vykuchtil ked sa vcera nudil .To snad nie je ani pravda. :'(

  • Anonym | 30. 11. 2006 14:52

    Jano jen taková malá drobnost, baklažán neboli lilek nepatří mezi tykve.

  • Stanislava Tekin | 27. 11. 2006 15:39

    Ja je pecu vetsinou v troube, naplno tak 20 min., jednou dvakrat otocit, dostanou takovou nahnedlou barvu a slupka se zacne jakoby odfukovat.

  • Jana | 27. 11. 2006 10:00

    Jak dlouho se pečou baklažány a jak poznám,že už jsou hotové? Všechny druhy tykví milujeme a tato úprava mě skutečně láká.Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody
Maso Přílohy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Cibule Hladká mouka Maso Mléko Olej Paprika Pepř mletý Rajče Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Pivní salát

Pivní salát

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Pribináček

Pribináček

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
45
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
38
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
38
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
35
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Baklažánová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact