• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Baklažánová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Baklažánová kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Baklažánová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g maso
    • 4
      ks baklažán
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajče
    • 2
      ks paprika
    • 0,50
      l mléko
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo tuk

Postup přípravy receptu

1
Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale lze použít v podstatě jakékoliv) a necháme ve vlastní šťávě podusit. Pak přidáme na kostičky krájené rajče a papriky, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka.
2
Opečené baklažány necháme zchladnout, oloupeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme na kaši. Na tuku nebo oleji uděláme z mouky jíšku, přidáme baklažánovou kaši a postupně přiléváme mléko, aby vznikla jemná kaše (konzistence asi jako bramborová).
3
Servírujeme tak, že na talíř dáme kopec kaše, do něj uděláme důlek a ten vyplníme masovou směsí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuoco | 6. 10. 2011 21:17

    <3 :'( Jeden z najlepsich tradicnychTureckych receptov na lilek je tu popisany a pridany ako keby si to dakdo len tak zo srandy vykuchtil ked sa vcera nudil .To snad nie je ani pravda. :'(

  • Anonym | 30. 11. 2006 14:52

    Jano jen taková malá drobnost, baklažán neboli lilek nepatří mezi tykve.

  • Stanislava Tekin | 27. 11. 2006 15:39

    Ja je pecu vetsinou v troube, naplno tak 20 min., jednou dvakrat otocit, dostanou takovou nahnedlou barvu a slupka se zacne jakoby odfukovat.

  • Jana | 27. 11. 2006 10:00

    Jak dlouho se pečou baklažány a jak poznám,že už jsou hotové? Všechny druhy tykví milujeme a tato úprava mě skutečně láká.Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody
Maso Přílohy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Cibule Hladká mouka Maso Mléko Olej Paprika Pepř mletý Rajče Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Kokosová očka

Kokosová očka

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Dort srdce

Dort srdce

Mexické maso

Mexické maso

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Čevapi

Čevapi

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

119
Máslové řízky
Máslové řízky
116
Dýňová tortila
Dýňová tortila
84
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Baklažánová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact