• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Baklava s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Baklava s ořechy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Baklava s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fillo těsto (v nouzi lze použít i listové)
    • 150
      g lískové oříšky
    • 150
      g vlašské ořechy
    • 100
      g piniové oříšky
    • 100
      g máslo
    • 4
      lžíce med
    • 4
      ks vejce (velká)
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 50
      g hnědý cukr
    • 0,50
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Všechny oříšky nasekejte. Dvě třetiny rozehřátého másla promíchejte s ořechy, medem, vejci, solí a kardamomem. Troubu předehřejte na 150 °C, těsto velmi tence vyválejte. Formu s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Na dno položte třetinu rozváleného těsta, přitiskněte, potřete trochou zbylého másla a navrstvěte polovinu ořechové směsi. Na ni položte druhou část těsta, opět potřete máslem a navrstvěte zbylou směs s ořechy.
2
Pokryjte posledním plátem těsta, přitiskněte, nožem naznačte v pravidelných rozestupech čtverečky 3 x 3 cm, potřete zbytkem másla a baklavu pečte asi 25 minut. Cukr svařte v kastrůlku v 50 ml vody a pak na mírném ohni asi 10 minut povařte. Z pomeranče ostrouhejte kůru a šťávu vymačkejte. Spolu s rumem přidejte k sirupu a přelijte vším upečenou baklavu. Nechte vychladnout a pak krájejte podle naznačených řezů na menší kostky.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Baklava je dezert původem z turecké kuchyně a svým složením plně odpovídá tamní zálibě v těžkých, cukrem a medem přesycených dezertech. Doklady o podobných sladkostech najdeme už v byzantských dobách a jejich obliba se dnes rozšířila daleko za hranice Asie a Balkánu. K přípravě se původně používalo těsto filo, které je ještě tenčí než listové. Seženete ho například v obchodech s řeckými specialitami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklava

Baklava

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Zasněžené ořechy

Zasněžené ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 16. 8. 2016 09:22

    Co takhle nabídnout nějaké nové recepty! Koukat pořád na ty stejné určitě není nic, co by pozvedlo stránky receptů. Top žebříček také zamrzl na čtyřech receptech a nedá se bodovat 1, když jste tam strčili místo čísla palec nahoru a dolu. Editoři, zabalte to! Tohle je tragedie!

  • Zdena | 9. 8. 2016 18:31

    V top 20 máte čtyři recepty. Kde je zbylých šestnáct?

  • Ivana Praha | 2. 9. 2014 22:34

    Dobry den,Baklava je to moj oblibeni kolac a souhlasim ze je turecka baklava moc sladka :-)Muzete rict Vas nazor jaka ceska inovace je dobra?

  • hanka | 8. 1. 2012 00:36

    doporučuji, výborné u nás velmi oblíbené hřešení. Doporučuji přidávat pistácie a trochu šetřit sirupem. Mezi námi děvčaty Arabové jsou na baklavu machři, turecká je moc sladká. Po prvním pečení určitě vymyslíte české inovace a všechny budou bezva. Jen se nebát. Jsme "potomci" M. D. Rettigové! Dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Albánie Řecko Makedonie Srbsko Turecko Spojené arabské emiráty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fillo těsto Hnědý cukr Hnědý rum Kardamom mletý Lískové oříšky Máslo Med Piniové oříšky Pomeranč Sůl Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

247
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
161
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
127
Přírodní rybí filety se zeleninou
Přírodní rybí filety se…
88
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
79
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta…
Baklava
Baklava
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažány s jogurtovou omáčkou
Baklažány s jogurtovou omáčkou
Balatonská pomazánka
Balatonská pomazánka
  • Recepty.cz
  • Baklava s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact