• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Baklava s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Baklava s ořechy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Baklava s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fillo těsto (v nouzi lze použít i listové)
    • 150
      g lískové oříšky
    • 150
      g vlašské ořechy
    • 100
      g piniové oříšky
    • 100
      g máslo
    • 4
      lžíce med
    • 4
      ks vejce (velká)
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 50
      g hnědý cukr
    • 0,50
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Všechny oříšky nasekejte. Dvě třetiny rozehřátého másla promíchejte s ořechy, medem, vejci, solí a kardamomem. Troubu předehřejte na 150 °C, těsto velmi tence vyválejte. Formu s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Na dno položte třetinu rozváleného těsta, přitiskněte, potřete trochou zbylého másla a navrstvěte polovinu ořechové směsi. Na ni položte druhou část těsta, opět potřete máslem a navrstvěte zbylou směs s ořechy.
2
Pokryjte posledním plátem těsta, přitiskněte, nožem naznačte v pravidelných rozestupech čtverečky 3 x 3 cm, potřete zbytkem másla a baklavu pečte asi 25 minut. Cukr svařte v kastrůlku v 50 ml vody a pak na mírném ohni asi 10 minut povařte. Z pomeranče ostrouhejte kůru a šťávu vymačkejte. Spolu s rumem přidejte k sirupu a přelijte vším upečenou baklavu. Nechte vychladnout a pak krájejte podle naznačených řezů na menší kostky.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Baklava je dezert původem z turecké kuchyně a svým složením plně odpovídá tamní zálibě v těžkých, cukrem a medem přesycených dezertech. Doklady o podobných sladkostech najdeme už v byzantských dobách a jejich obliba se dnes rozšířila daleko za hranice Asie a Balkánu. K přípravě se původně používalo těsto filo, které je ještě tenčí než listové. Seženete ho například v obchodech s řeckými specialitami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklava

Baklava

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 16. 8. 2016 09:22

    Co takhle nabídnout nějaké nové recepty! Koukat pořád na ty stejné určitě není nic, co by pozvedlo stránky receptů. Top žebříček také zamrzl na čtyřech receptech a nedá se bodovat 1, když jste tam strčili místo čísla palec nahoru a dolu. Editoři, zabalte to! Tohle je tragedie!

  • Zdena | 9. 8. 2016 18:31

    V top 20 máte čtyři recepty. Kde je zbylých šestnáct?

  • Ivana Praha | 2. 9. 2014 22:34

    Dobry den,Baklava je to moj oblibeni kolac a souhlasim ze je turecka baklava moc sladka :-)Muzete rict Vas nazor jaka ceska inovace je dobra?

  • hanka | 8. 1. 2012 00:36

    doporučuji, výborné u nás velmi oblíbené hřešení. Doporučuji přidávat pistácie a trochu šetřit sirupem. Mezi námi děvčaty Arabové jsou na baklavu machři, turecká je moc sladká. Po prvním pečení určitě vymyslíte české inovace a všechny budou bezva. Jen se nebát. Jsme "potomci" M. D. Rettigové! Dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Albánie Řecko Makedonie Srbsko Turecko Spojené arabské emiráty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fillo těsto Hnědý cukr Hnědý rum Kardamom mletý Lískové oříšky Máslo Med Piniové oříšky Pomeranč Sůl Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Housky

Housky

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

109
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…
90
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
75
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
48
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
44
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta…
Baklava
Baklava
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažány s jogurtovou omáčkou
Baklažány s jogurtovou omáčkou
Balatonská pomazánka
Balatonská pomazánka
  • Recepty.cz
  • Baklava s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact