• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Baklava s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Baklava s ořechy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Baklava s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fillo těsto (v nouzi lze použít i listové)
    • 150
      g lískové oříšky
    • 150
      g vlašské ořechy
    • 100
      g piniové oříšky
    • 100
      g máslo
    • 4
      lžíce med
    • 4
      ks vejce (velká)
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 50
      g hnědý cukr
    • 0,50
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Všechny oříšky nasekejte. Dvě třetiny rozehřátého másla promíchejte s ořechy, medem, vejci, solí a kardamomem. Troubu předehřejte na 150 °C, těsto velmi tence vyválejte. Formu s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Na dno položte třetinu rozváleného těsta, přitiskněte, potřete trochou zbylého másla a navrstvěte polovinu ořechové směsi. Na ni položte druhou část těsta, opět potřete máslem a navrstvěte zbylou směs s ořechy.
2
Pokryjte posledním plátem těsta, přitiskněte, nožem naznačte v pravidelných rozestupech čtverečky 3 x 3 cm, potřete zbytkem másla a baklavu pečte asi 25 minut. Cukr svařte v kastrůlku v 50 ml vody a pak na mírném ohni asi 10 minut povařte. Z pomeranče ostrouhejte kůru a šťávu vymačkejte. Spolu s rumem přidejte k sirupu a přelijte vším upečenou baklavu. Nechte vychladnout a pak krájejte podle naznačených řezů na menší kostky.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Baklava je dezert původem z turecké kuchyně a svým složením plně odpovídá tamní zálibě v těžkých, cukrem a medem přesycených dezertech. Doklady o podobných sladkostech najdeme už v byzantských dobách a jejich obliba se dnes rozšířila daleko za hranice Asie a Balkánu. K přípravě se původně používalo těsto filo, které je ještě tenčí než listové. Seženete ho například v obchodech s řeckými specialitami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklava

Baklava

Zasněžené ořechy

Zasněžené ořechy

Karamelizované pečené ořechy

Karamelizované pečené ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 16. 8. 2016 09:22

    Co takhle nabídnout nějaké nové recepty! Koukat pořád na ty stejné určitě není nic, co by pozvedlo stránky receptů. Top žebříček také zamrzl na čtyřech receptech a nedá se bodovat 1, když jste tam strčili místo čísla palec nahoru a dolu. Editoři, zabalte to! Tohle je tragedie!

  • Zdena | 9. 8. 2016 18:31

    V top 20 máte čtyři recepty. Kde je zbylých šestnáct?

  • Ivana Praha | 2. 9. 2014 22:34

    Dobry den,Baklava je to moj oblibeni kolac a souhlasim ze je turecka baklava moc sladka :-)Muzete rict Vas nazor jaka ceska inovace je dobra?

  • hanka | 8. 1. 2012 00:36

    doporučuji, výborné u nás velmi oblíbené hřešení. Doporučuji přidávat pistácie a trochu šetřit sirupem. Mezi námi děvčaty Arabové jsou na baklavu machři, turecká je moc sladká. Po prvním pečení určitě vymyslíte české inovace a všechny budou bezva. Jen se nebát. Jsme "potomci" M. D. Rettigové! Dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Albánie Řecko Makedonie Srbsko Turecko Spojené arabské emiráty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fillo těsto Hnědý cukr Hnědý rum Kardamom mletý Lískové oříšky Máslo Med Piniové oříšky Pomeranč Sůl Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Salát Caprese

Salát Caprese

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

36
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
35
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na…
29
Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
Rychlý ovocný koláč ze…
22
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Štefan Margita se dojal v Japonsku: Před lety v Tokiu s Hankou, dnes sám!

Štefan Margita se dojal v Japonsku: Před lety v Tokiu s Hankou, dnes sám!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta…
Baklava
Baklava
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažány s jogurtovou omáčkou
Baklažány s jogurtovou omáčkou
Balatonská pomazánka
Balatonská pomazánka
  • Recepty.cz
  • Baklava s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact