• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 219
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g listové těsto 2 X 400g
    • 750
      ml smetana ke šlehání 33% a víc, 3 X 250 ml
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce cukr krupice 3 -
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu. Plechy nemusíme vymazávat ani vykládat pečícím papírem, nic se nepřilepí. Vyválené pláty propícháme vidličkou nebo špejlí, aby se při pečení zbytečně moc nenafukovaly a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Pak necháme vychladnout a připravíme si pudink.
2
750 ml mléka osladíme, přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme dva pudinky rozmíchané ve zbylém mléku. Povaříme dle návodu, odstavíme a ihned přidáme máslo, které za stálého míchání necháme v pudinku rozpustit. Pak pudink nalijeme na upečený plát s vyššími okraji a rovnoměrně rozetřeme. Necháme dobře vychladit.
3
Smetanu si vyšleháme s jedním ztužovačem, vanilkovými cukry a moučkovým cukrem dle chuti (nemusí být) do tuha. Vychladlý pudink rovnoměrně rozetřeme šlehačkou, zaklopíme druhým plátem pečeného listového těsta a dáme do chladna na den proležet.
4
Krájíme ostrým pilkovým nožem. Před podáváním jemně pocukrujeme.
5
Před pečením vrchního plátu můžeme rovnou těsto nakrájet na čtverečky (porce) a pak jen naskládat již pokrájené na smetanovou vrstvu. Krájet se dá těsto dobře rádýlkem nebo nožem na pizzu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 29. 9. 2018 18:58

    jofree: ...díky za pochvalu! :)

  • jofree | 26. 9. 2018 21:10

    naprosto fantasticke :3

  • Feixová | 14. 4. 2017 16:52

    Koupila jsem listová těsta na záviny, ale nakonec jsem vyzkoušela něco nového, co chválili všichni až do nebes. Děkuji za recept, jsou to vážně báječné řezy.

  • Blanka | 13. 11. 2016 16:26

    Jednodušejší řezy neznám,a navíc jsou výborný.

  • Kamila | 16. 5. 2016 18:40

    Tohle jsou nejoblíbenější řezy naší početné rodinky. Peču je skoro s železnou pravidelností.

  • Věra Pospíšilová | 22. 2. 2015 22:05

    Rychle hotové řezy s efektním výsledkem. Vypadají luxusně a chutnají ještě líp. Jsem zvědavá jaké budou zítra, jestli těsto zůstane ještě křupavé.

  • exborůvka
    exborůvka | 15. 10. 2014 08:06

    Jednoduché a velice chutné,doporučuji <3

  • martina | 20. 9. 2014 12:11

    souhlasím,už je dělám dlouho a osvědčily se <:-)

  • Tereza | 28. 8. 2014 09:26

    Pudinkový prášek? To myslíte ten "vanilkový pudink - 2ks"? :-|

  • Karolína | 18. 8. 2014 10:04

    Nechápu, proč si pachatel(ka) receptu po sobě nepřečte svůj výplod a nedoplní surovinu, na kterou zapomněla - pudinkový prášek! Pravděpodobně tam přijdou dva, ale kuchařka-začátečnice s tím odhadem může mít problém.

  • Barbora | 22. 7. 2014 17:09

    Úžasně svěží a neskutečně jednoduché. Jak se do řezů zakousnete, nevíte kdy přestat. Musím je jenom doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Máslo Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
25
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
Báječný jablkový koláč
Báječný jablkový koláč
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Baklava
Baklava
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact