Z bílků ušleháme tuhý sníh a dáme stranou. Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pěny. Pak dovnitř zašleháme olej a mouku a opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme asi 10-15 minut. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 1-2 placky (podle počtu vajec a výšky dortu).
2
Mezi placky dáme ušlehanou šlehačku, buď se ztužovačem nebo z prášku. Navrch dortu poklademe ovoce, nejlépe vypadají mražené jahody. Ty polijeme červeným dort-želé a necháme ztuhnout. Dort kolem dokola potřeme zbytkem šlehačky a navrch můžeme také nazdobit šlehačkou. Dort vypadá nadýchaně, pokud šlehačku na stěnách neuhladíme, ale "naplácáme". Pod jahody nebo na rozkrojené korpusy můžeme dát i marmeládu a použít jakékoli ovoce.
3
Dort lze použít i jako narozeninový, vždy sklidil obrovský úspěch a je velmi jedlý a vláčný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
míša
|11. 3. 2015 22:12
dobrý večer, teď jsem to dopekla a taky mi to spadlo, ale tak, že je to opravdu nízké....jsem ale velký začátečník, chtěla jsem tento recept zkusit - takže to asi bylo rukama...no příště tedy vyzkouším víc vyšlehat pěnu, jak píšete :-)
bobes.f
|15. 5. 2014 09:26
DO TĚSTA NEDÁVÁM OLEJ A PĚNA SE ŽLOUTKŮ SE MUSÍ OPRAVDU ŠLEHAT CCA.8-10 MIN.
DĚLÁM TOTO TĚSTO HODNĚ ČASTO A TAKY SE MI TO STALO......ŠPATNĚ VYŠLEHANÁ PĚNA...
Tak jsem vyzkoušela piškotový korpus, dělal se moc dobře, ale nakonec mi to po upečení celé spadlo a je to jednou tak nízké než když jsem to vyndala z trouby. A to jsem to nevyndala hned, ale nejdřív jsem nechala otevřená dvířka od trouby. Nevíte, kde jsem udělala chybku?