• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Báječný jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Báječný jablkový koláč

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 49
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječný jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g rozinky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce strouhanka
  • Na plech
    • tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky do rumu. Vyválíme jeden plát, dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem a strouhankou.
2
Na náplň dáme druhou vyválenou placku, propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.
3
Pečeme nejprve zprudka (15 min. asi na 200 °C) a poté 15 minut zvolna - asi na 170 °C. Upečený posypeme vanilkovým cukrem.
4
Do těsta se skutečně nedává cukr ani vejce - podobně jako do výborných tvarohových šátečků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • igy | 30. 11. 2015 14:52

    Nechápu jak někdo dokáže vyválet placku z lepivého těsta,chtělo by to video,jinak děs běs :-S :-S

  • Ladunaa | 22. 11. 2013 14:13

    nic moc, jako štrúdl trochu, ale štrúdl je lepší..:/

  • kristaaaaa | 9. 11. 2013 14:19

    Kolac je opravdu vyborny, stavnaty a vsem chutnal. S testem se snadno pracuje.

  • Ajinka | 21. 10. 2013 13:37

    Tenhle kolac miluju od malicka :-) mamka ho delavala kazdou chvily..je naprosto vynikajici a jednoduchy :-) hned jak zmizne buchta z margotky tak se vrhnu do peceni;-)

  • jakub | 13. 10. 2013 08:58

    moc dobrá buchta :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-)

  • mouris | 7. 4. 2013 16:56

    to je vynikající buchta jeden čas jsem ji dělala pomalu ob den.ještě sem do tej jablkové směsi dala pudinkový prášek .s př,vanilky.po upečení to krásně ztuhne.tak že nevytéká.miluju tuhle buchtu.... <3

  • SisiZ | 22. 10. 2012 21:38

    Děkuji za recept.Je to moc dobrá buchta.Dávám 1:-)

  • kacka | 22. 10. 2012 10:07

    Dělám z tohohle těsta už léta závin, zrovna včera. O tom, dát jablka mezi dvě placky jsem taky přemýšlela, ale zatím nezkoušela. Tak příště. :-)

  • Patrik | 20. 10. 2012 01:22

    Opravdu, kdo by to řekl.... To je skoro každá buchta. :) Musíš se naučit péct 8-)

  • Jover | 19. 10. 2012 12:50

    Je super, šátečky dělám taky :-).

  • Bílč44
    Bílč44 | 29. 9. 2012 17:30

    Dobrý.

  • Sp | 20. 8. 2012 12:03

    :-\ :-* Velká sračky

  • Žaneta | 19. 1. 2012 15:12

    Povedlo se. Bylo to velmi dobré a mamce to chutnalo. Je to rychlé, není z toho moc nádobí a těsto se mi dělalo jedna radost.

  • Alžběta | 3. 6. 2011 14:58

    totožný koláč mě naučila někdejší skorotchýně a všichni z přítelovy rodiny se po něm mohli vždycky utlouct.

  • rusovlaska.e
    rusovlaska.e | 3. 4. 2011 17:15

    Těsto bylo příliš tučné a hutné.

  • sbbbbytečččččnnýýýý!!!!!!!!! | 2. 3. 2011 18:11

    no, musim uznat ze ten babci jablový koláč byl fakt dobrej a to jsem kluk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:15

    Moc dobrý

  • Renatka | 4. 11. 2010 15:41

    Je opravdu moc dobrý. Moje rodina jen vychvalovala, a to je správně. Ještě vyzkouším s tvarohem. Doporučuji ;-)

  • Maky | 23. 10. 2010 16:39

    Tak už je v troubě a musim říct že krásně voní tak určitě bude i tak dobře chutnat.. :-)

  • Maky | 23. 10. 2010 16:38

    Dnes

  • Johča | 22. 10. 2010 20:00

    Dnes jsem ho pekla.... doporučuju přimíchat trošku pudinku do nastrouhaných jablek...pak to je více jemné.... ;-) úžasný recept ;)))

  • pavla kuglerova | 5. 2. 2010 22:46

    výborný,rychlý - i když s náplní si člověk vyhraje,vhodný i pro diabetiky,prostě za 1

  • Anna Vobroučková | 30. 5. 2009 17:27

    Toto těsto používám na zmíněné šátečky,musím zkusit i s jblky,díky za nápad.

  • Jana Záchová | 30. 5. 2009 17:22

    Zatím je v troubě, ale vypadá a voní krásně, určitě bude výborný

  • eva kobzíková | 20. 10. 2008 12:53

    jsou výborné a hlavně rychlé

  • Aha | 12. 1. 2008 21:25

    Koláč je výborný, dělala jsem již 2x a všem strašně chutnal.Jen se mi špatně zpracovává a válí těsto, suroviny dávám podle receptu.Nedělám něco špatně?

  • Mirka K | 23. 8. 2007 17:18

    Já tento koláč dělám velmi ráda, vždycky se po něm jen zapráší. Na náplň dávám 0.5 kg nastrouhaných jablek, která podusím se 100g moučk. cukru a 0.5 lžičky skořice. Vrchní placku ničím nepotírám, jen propíchám vidličkou.

  • Jana ---- | 21. 7. 2007 13:27

    nevím, teda jak ostatním, ale nám koláč nechutnal, připadal nám bez chuťi, nic moc, asi máme rádi sladší moučníky.Ale zkusit se má všechno, takže díky za recept.

  • Anonym | 8. 4. 2007 10:25

    Určitě velmi dobré

  • ren pan | 20. 3. 2007 19:26

    Nám teda moc nechutnal. Každému jazýčku lahodí něco jiného.

  • Edita Martínková | 12. 3. 2007 21:57

    Výborné, jednoduché a rychlé! I druhý den chutná jako čerstvý. Můžu jen doporučit a děkuji za výborný recept!

  • Eva | 23. 11. 2006 09:31

    Výborné je nahradit vanilkový cukr medem a skořicový cukr skořicí a navíc přidat vlašské ořechy celé. Já si tu jablečnou náplň smíchám dohromady a nechám trochu odležet. Ta sladkost je pak stejnoměrná, ne jen navrchu. A co takhle potřít povrch mlékem místo vajíčkem?

  • Keteřina Koblihová | 21. 11. 2006 13:38

    výborný

  • Anonym | 16. 11. 2006 22:28

    Zkuste těsto nakrájet rádýlkem na čtverečky a naplnit povidly, přeložit, přitisknout - říkáme jim chrupinky - děti je zbožňují

  • Jana Č. | 16. 11. 2006 17:37

    Koláč je bezvadnej!!!Moc nám chutná.Těsto jsem dělala přesně podle receptu, bylo vláčné a nelepilo se,nic jsem nepřidávala ani neubírala,koupila jsem normální tvaroh balený jako máslo ne ten ve vaničce-ten je totiž vodovější.A náplň jsem smíchala dohromady všechny suroviny a natřela to na to těsto,aspoň se vše pěkně spojilo.Dávám za 1!

  • Miloslava | 6. 11. 2006 17:29

    Koláč byl výborný. Nesmíme moc sladit a chutnal i návštěvám. Předali jsme recept dále. Také jsem přidala rozdrcené piškoty místo strouhanky.

  • Míša | 2. 10. 2006 18:05

    Tak jsem vyzkoušela a musím jen chválit, jednoduché, rychlé a hlavně výborné, všem chutnal a to nejsem moc zdatná kuchařka :-)). Jen jsem musela přidat malinko mouky, těsto se mi lepilo, ale to bude tím tvarohem.Teď mám spoustu švestek, myslíte, že bych mohla použít místo jablek a nebo to použít oboje??Děkuji

  • karotka | 2. 5. 2006 12:17

    tohle těsto jde i na slano. Naplním ho žampiony s cibulkou a kečipem, potřu závin žloutkem a posypu sezamem. Je to taky vynikající

  • Zuzka | 30. 4. 2006 11:55

    Koláč dělávám také, jako velmi dobrou o b m ě n u doporučuji smíchat jablka pouze s práškovým vanilkovým pudinkem. Nepřidávám rozinky ani nic jeného, ale to už je na každém ...

  • Martina Stavková | 14. 4. 2006 15:26

    Koláč je opravdu báječný. Připoměl mi mojí babičku. Dělávala podobný. Také dávám 1.

  • aneta zabranska | 26. 3. 2006 01:48

    jojojo

  • Janka | 24. 3. 2006 23:32

    Chutnalo nám,dávám za 1.

  • Jana | 24. 3. 2006 15:46

    Za mých mladých let se tomuhle těstu říkalo rovnovážné/obsahuje všechny přísady o stejné váze/ a používalo se na záviny.Na řezy ne.Já osobně jablka do tohoto typu závinu nesladím vůbec,dávám dost rozinek a je to také dobré.

  • Zuzana Šindlerová | 15. 2. 2006 10:09

    Místo strouhanky do všech jablečných koláčů i do štrůdlů dávám rozdrcené piškoty. Pohltí zbytečnou vlhkost a jsou chutnější.

  • d.l lehocka | 13. 2. 2006 08:06

    Tento koláč som upiekla a musím povedať že už som jedla aj lepši a na môj vkus bol dosť bez chuti.Chcelo by to este zmenu.Ale to je len môj názor.

  • Anonym | 9. 2. 2006 19:53

    Takhle to neznám, ale z tohohle těsta dělám závin, ten recept na závin jsem také našla na Vašich stránkách. Moc mi chutná

  • Hanka Vitova | 9. 2. 2006 17:13

    super za bezva papů a dávám 1

  • Pavlína Svitáková | 13. 1. 2006 08:12

    Zkoušela jsem dát hladkou mouku místo polohrubé a také výborné.Peču na silikonové podložce bez vymazávání plechu.

  • Lála | 29. 11. 2005 18:10

    Potřebovala jsem mít rychle napečeno - z uvedeného těsta jsem upekla dva jablkové štrůdly. Skvělý výsledek, příště vyzkouším udělat šátečky s tvarohem. Díky za inspiraci!

  • Hana | 1. 11. 2005 10:38

    Z tohoto těsta jsou vynikající šátečky s pikantní marmeládou. Po upečení pocukrovat.

  • Jana Hamalová | 13. 10. 2005 18:29

    Z tohoto těsta dělám štrůdl, jen přidávám prášek do pečiva,Z tohoto množství nadělám tři šišky. Co jsem toto těsto objevila, štrůdl z jiného těsta nedělám. Je bezvadný, že si mohu dát cukru, tak jak nám to vyhovuje.

  • Marta M. | 13. 10. 2005 14:31

    Tak tento koláč se mi zdál nepoživatelný a i nevzhledný - horní plát těsta se propadal podle jablek pod ním. Návštěva ho sice snědla, ale podruhé ho dělat nebudu.

  • šmudlinka | 12. 8. 2005 06:50

    Těsto je rychlé, jednoduché... Jablka jsem namíchala s rebarborou a rybízem. Pěkně barevné.Je to trochu jako závin... Výborné!

  • Di | 17. 7. 2005 10:56

    Tento koláč dělávám většinou koncem prázdnin, když je spousta padaných jablek. Mouky dávám také 250 g, plech pouze vymažu papírem od Hery a nevysypávám (těsto je dostatečně masné). Náplň dělám jednoduchou: na spodní díl těsta, který lze lehce pomastit, doslova napěchuju spoustu větších kousků jablek (třeba celé čtvrtky nebo poloviny), trochu pocukruji a posypu skoro celým vanilkovým pudinkem (váže šťávu z jablek). Vrchní plát nemažu vajíčkem, ale během pečení ho potřu trochu máslem, aby zrůžověl. Jíme většinou ihned, tento koláč mámě rádi teplý až horký. Tvarohové těsto je dobré také pro diabetiky - je odlehčené tvarohem. Jen místo cukru dáme trochu diabetického sladidla (sorbit, nebo podobnou Claru, která se prodává nyní).Možná by pudink "vysušil" také borůvky.

  • Jana Tichá | 11. 7. 2005 18:48

    Tak mě teď napadají ty borůvky :-). Já ho dělávám jen z těch jablek. Nedavno se mi recept dostal do ruky a nechtěla jsem čekat až do podzimu. Je to tvarohové těsto, tak by to v kombinaci s borůvkama mohlo být dobré, že? Chtělo by je to vysušit podobně jako jablka strouhankou - asi nejlépe nadrolenými perníčky. Vyzkoušejte to, samotnou by mě to zajímalo.

  • Jana z VM | 11. 7. 2005 17:20

    Paní Jano, je možné dělat tento koláč i s jiným ovocem? Momentálně zrovna není čas jablek...

  • Andrea Pastirčáková | 10. 7. 2005 20:45

    Tohle těsto znám, je opravdu vynikající- perfektní, že je opravdu bez cukru a chuťově velmi lahodné. Já dělávám závin. Píšu za jedna a podtrhávám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Polohrubá mouka Rozinky Skořicový cukr Strouhanka Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
41
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
33
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
32
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Báječné špízy
Báječné špízy
Báječné tuňákové placičky s ricottou
Báječné tuňákové placičky s ricottou
Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta…
Baklava
Baklava
  • Recepty.cz
  • Báječný jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact