• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Báječný jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Báječný jablkový koláč

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 49
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječný jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g rozinky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce strouhanka
  • Na plech
    • tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky do rumu. Vyválíme jeden plát, dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem a strouhankou.
2
Na náplň dáme druhou vyválenou placku, propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.
3
Pečeme nejprve zprudka (15 min. asi na 200 °C) a poté 15 minut zvolna - asi na 170 °C. Upečený posypeme vanilkovým cukrem.
4
Do těsta se skutečně nedává cukr ani vejce - podobně jako do výborných tvarohových šátečků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • igy | 30. 11. 2015 14:52

    Nechápu jak někdo dokáže vyválet placku z lepivého těsta,chtělo by to video,jinak děs běs :-S :-S

  • Ladunaa | 22. 11. 2013 14:13

    nic moc, jako štrúdl trochu, ale štrúdl je lepší..:/

  • kristaaaaa | 9. 11. 2013 14:19

    Kolac je opravdu vyborny, stavnaty a vsem chutnal. S testem se snadno pracuje.

  • Ajinka | 21. 10. 2013 13:37

    Tenhle kolac miluju od malicka :-) mamka ho delavala kazdou chvily..je naprosto vynikajici a jednoduchy :-) hned jak zmizne buchta z margotky tak se vrhnu do peceni;-)

  • jakub | 13. 10. 2013 08:58

    moc dobrá buchta :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-)

  • mouris | 7. 4. 2013 16:56

    to je vynikající buchta jeden čas jsem ji dělala pomalu ob den.ještě sem do tej jablkové směsi dala pudinkový prášek .s př,vanilky.po upečení to krásně ztuhne.tak že nevytéká.miluju tuhle buchtu.... <3

  • SisiZ | 22. 10. 2012 21:38

    Děkuji za recept.Je to moc dobrá buchta.Dávám 1:-)

  • kacka | 22. 10. 2012 10:07

    Dělám z tohohle těsta už léta závin, zrovna včera. O tom, dát jablka mezi dvě placky jsem taky přemýšlela, ale zatím nezkoušela. Tak příště. :-)

  • Patrik | 20. 10. 2012 01:22

    Opravdu, kdo by to řekl.... To je skoro každá buchta. :) Musíš se naučit péct 8-)

  • Jover | 19. 10. 2012 12:50

    Je super, šátečky dělám taky :-).

  • Bílč44
    Bílč44 | 29. 9. 2012 17:30

    Dobrý.

  • Sp | 20. 8. 2012 12:03

    :-\ :-* Velká sračky

  • Žaneta | 19. 1. 2012 15:12

    Povedlo se. Bylo to velmi dobré a mamce to chutnalo. Je to rychlé, není z toho moc nádobí a těsto se mi dělalo jedna radost.

  • Alžběta | 3. 6. 2011 14:58

    totožný koláč mě naučila někdejší skorotchýně a všichni z přítelovy rodiny se po něm mohli vždycky utlouct.

  • rusovlaska.e
    rusovlaska.e | 3. 4. 2011 17:15

    Těsto bylo příliš tučné a hutné.

  • sbbbbytečččččnnýýýý!!!!!!!!! | 2. 3. 2011 18:11

    no, musim uznat ze ten babci jablový koláč byl fakt dobrej a to jsem kluk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:15

    Moc dobrý

  • Renatka | 4. 11. 2010 15:41

    Je opravdu moc dobrý. Moje rodina jen vychvalovala, a to je správně. Ještě vyzkouším s tvarohem. Doporučuji ;-)

  • Maky | 23. 10. 2010 16:39

    Tak už je v troubě a musim říct že krásně voní tak určitě bude i tak dobře chutnat.. :-)

  • Maky | 23. 10. 2010 16:38

    Dnes

  • Johča | 22. 10. 2010 20:00

    Dnes jsem ho pekla.... doporučuju přimíchat trošku pudinku do nastrouhaných jablek...pak to je více jemné.... ;-) úžasný recept ;)))

  • pavla kuglerova | 5. 2. 2010 22:46

    výborný,rychlý - i když s náplní si člověk vyhraje,vhodný i pro diabetiky,prostě za 1

  • Anna Vobroučková | 30. 5. 2009 17:27

    Toto těsto používám na zmíněné šátečky,musím zkusit i s jblky,díky za nápad.

  • Jana Záchová | 30. 5. 2009 17:22

    Zatím je v troubě, ale vypadá a voní krásně, určitě bude výborný

  • eva kobzíková | 20. 10. 2008 12:53

    jsou výborné a hlavně rychlé

  • Aha | 12. 1. 2008 21:25

    Koláč je výborný, dělala jsem již 2x a všem strašně chutnal.Jen se mi špatně zpracovává a válí těsto, suroviny dávám podle receptu.Nedělám něco špatně?

  • Mirka K | 23. 8. 2007 17:18

    Já tento koláč dělám velmi ráda, vždycky se po něm jen zapráší. Na náplň dávám 0.5 kg nastrouhaných jablek, která podusím se 100g moučk. cukru a 0.5 lžičky skořice. Vrchní placku ničím nepotírám, jen propíchám vidličkou.

  • Jana ---- | 21. 7. 2007 13:27

    nevím, teda jak ostatním, ale nám koláč nechutnal, připadal nám bez chuťi, nic moc, asi máme rádi sladší moučníky.Ale zkusit se má všechno, takže díky za recept.

  • Anonym | 8. 4. 2007 10:25

    Určitě velmi dobré

  • ren pan | 20. 3. 2007 19:26

    Nám teda moc nechutnal. Každému jazýčku lahodí něco jiného.

  • Edita Martínková | 12. 3. 2007 21:57

    Výborné, jednoduché a rychlé! I druhý den chutná jako čerstvý. Můžu jen doporučit a děkuji za výborný recept!

  • Eva | 23. 11. 2006 09:31

    Výborné je nahradit vanilkový cukr medem a skořicový cukr skořicí a navíc přidat vlašské ořechy celé. Já si tu jablečnou náplň smíchám dohromady a nechám trochu odležet. Ta sladkost je pak stejnoměrná, ne jen navrchu. A co takhle potřít povrch mlékem místo vajíčkem?

  • Keteřina Koblihová | 21. 11. 2006 13:38

    výborný

  • Anonym | 16. 11. 2006 22:28

    Zkuste těsto nakrájet rádýlkem na čtverečky a naplnit povidly, přeložit, přitisknout - říkáme jim chrupinky - děti je zbožňují

  • Jana Č. | 16. 11. 2006 17:37

    Koláč je bezvadnej!!!Moc nám chutná.Těsto jsem dělala přesně podle receptu, bylo vláčné a nelepilo se,nic jsem nepřidávala ani neubírala,koupila jsem normální tvaroh balený jako máslo ne ten ve vaničce-ten je totiž vodovější.A náplň jsem smíchala dohromady všechny suroviny a natřela to na to těsto,aspoň se vše pěkně spojilo.Dávám za 1!

  • Miloslava | 6. 11. 2006 17:29

    Koláč byl výborný. Nesmíme moc sladit a chutnal i návštěvám. Předali jsme recept dále. Také jsem přidala rozdrcené piškoty místo strouhanky.

  • Míša | 2. 10. 2006 18:05

    Tak jsem vyzkoušela a musím jen chválit, jednoduché, rychlé a hlavně výborné, všem chutnal a to nejsem moc zdatná kuchařka :-)). Jen jsem musela přidat malinko mouky, těsto se mi lepilo, ale to bude tím tvarohem.Teď mám spoustu švestek, myslíte, že bych mohla použít místo jablek a nebo to použít oboje??Děkuji

  • karotka | 2. 5. 2006 12:17

    tohle těsto jde i na slano. Naplním ho žampiony s cibulkou a kečipem, potřu závin žloutkem a posypu sezamem. Je to taky vynikající

  • Zuzka | 30. 4. 2006 11:55

    Koláč dělávám také, jako velmi dobrou o b m ě n u doporučuji smíchat jablka pouze s práškovým vanilkovým pudinkem. Nepřidávám rozinky ani nic jeného, ale to už je na každém ...

  • Martina Stavková | 14. 4. 2006 15:26

    Koláč je opravdu báječný. Připoměl mi mojí babičku. Dělávala podobný. Také dávám 1.

  • aneta zabranska | 26. 3. 2006 01:48

    jojojo

  • Janka | 24. 3. 2006 23:32

    Chutnalo nám,dávám za 1.

  • Jana | 24. 3. 2006 15:46

    Za mých mladých let se tomuhle těstu říkalo rovnovážné/obsahuje všechny přísady o stejné váze/ a používalo se na záviny.Na řezy ne.Já osobně jablka do tohoto typu závinu nesladím vůbec,dávám dost rozinek a je to také dobré.

  • Zuzana Šindlerová | 15. 2. 2006 10:09

    Místo strouhanky do všech jablečných koláčů i do štrůdlů dávám rozdrcené piškoty. Pohltí zbytečnou vlhkost a jsou chutnější.

  • d.l lehocka | 13. 2. 2006 08:06

    Tento koláč som upiekla a musím povedať že už som jedla aj lepši a na môj vkus bol dosť bez chuti.Chcelo by to este zmenu.Ale to je len môj názor.

  • Anonym | 9. 2. 2006 19:53

    Takhle to neznám, ale z tohohle těsta dělám závin, ten recept na závin jsem také našla na Vašich stránkách. Moc mi chutná

  • Hanka Vitova | 9. 2. 2006 17:13

    super za bezva papů a dávám 1

  • Pavlína Svitáková | 13. 1. 2006 08:12

    Zkoušela jsem dát hladkou mouku místo polohrubé a také výborné.Peču na silikonové podložce bez vymazávání plechu.

  • Lála | 29. 11. 2005 18:10

    Potřebovala jsem mít rychle napečeno - z uvedeného těsta jsem upekla dva jablkové štrůdly. Skvělý výsledek, příště vyzkouším udělat šátečky s tvarohem. Díky za inspiraci!

  • Hana | 1. 11. 2005 10:38

    Z tohoto těsta jsou vynikající šátečky s pikantní marmeládou. Po upečení pocukrovat.

  • Jana Hamalová | 13. 10. 2005 18:29

    Z tohoto těsta dělám štrůdl, jen přidávám prášek do pečiva,Z tohoto množství nadělám tři šišky. Co jsem toto těsto objevila, štrůdl z jiného těsta nedělám. Je bezvadný, že si mohu dát cukru, tak jak nám to vyhovuje.

  • Marta M. | 13. 10. 2005 14:31

    Tak tento koláč se mi zdál nepoživatelný a i nevzhledný - horní plát těsta se propadal podle jablek pod ním. Návštěva ho sice snědla, ale podruhé ho dělat nebudu.

  • šmudlinka | 12. 8. 2005 06:50

    Těsto je rychlé, jednoduché... Jablka jsem namíchala s rebarborou a rybízem. Pěkně barevné.Je to trochu jako závin... Výborné!

  • Di | 17. 7. 2005 10:56

    Tento koláč dělávám většinou koncem prázdnin, když je spousta padaných jablek. Mouky dávám také 250 g, plech pouze vymažu papírem od Hery a nevysypávám (těsto je dostatečně masné). Náplň dělám jednoduchou: na spodní díl těsta, který lze lehce pomastit, doslova napěchuju spoustu větších kousků jablek (třeba celé čtvrtky nebo poloviny), trochu pocukruji a posypu skoro celým vanilkovým pudinkem (váže šťávu z jablek). Vrchní plát nemažu vajíčkem, ale během pečení ho potřu trochu máslem, aby zrůžověl. Jíme většinou ihned, tento koláč mámě rádi teplý až horký. Tvarohové těsto je dobré také pro diabetiky - je odlehčené tvarohem. Jen místo cukru dáme trochu diabetického sladidla (sorbit, nebo podobnou Claru, která se prodává nyní).Možná by pudink "vysušil" také borůvky.

  • Jana Tichá | 11. 7. 2005 18:48

    Tak mě teď napadají ty borůvky :-). Já ho dělávám jen z těch jablek. Nedavno se mi recept dostal do ruky a nechtěla jsem čekat až do podzimu. Je to tvarohové těsto, tak by to v kombinaci s borůvkama mohlo být dobré, že? Chtělo by je to vysušit podobně jako jablka strouhankou - asi nejlépe nadrolenými perníčky. Vyzkoušejte to, samotnou by mě to zajímalo.

  • Jana z VM | 11. 7. 2005 17:20

    Paní Jano, je možné dělat tento koláč i s jiným ovocem? Momentálně zrovna není čas jablek...

  • Andrea Pastirčáková | 10. 7. 2005 20:45

    Tohle těsto znám, je opravdu vynikající- perfektní, že je opravdu bez cukru a chuťově velmi lahodné. Já dělávám závin. Píšu za jedna a podtrhávám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Polohrubá mouka Rozinky Skořicový cukr Strouhanka Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

182
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
156
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
102
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
79
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
67
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Báječné špízy
Báječné špízy
Báječné tuňákové placičky s ricottou
Báječné tuňákové placičky s ricottou
Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta…
Baklava
Baklava
  • Recepty.cz
  • Báječný jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact