Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek necháme na posypání koláče před pečením.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, cukrem, citronovou kůrou a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň zlehka rozetřeme na koláč, poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců a posypeme zbytkem drobenky.
Je výborný, nechala jsem ho v troubě (oldschool plynová) trošku dýl, ale i tak se po něm zaprášilo, vyzkouším ho znovu a spravím si reputaci. Tentokrát ho nebudu na plech nijak uplácávat, ale nechám ho co nejvzdušnější. Nakrájela jsem tam jablíčka.. byl fakt dobrej, jestli chce někdo zaujmout tak tohle je ideální koláč, jednoduchej, na kterým se nedá nic pokazit... teda jen ho nenechat v troubě moc dlouho.. ale i tak bude dobrej :) :) :)
Prosim, na jakou teplotu a jak dlouho pecete tento kolac?
mirna teplota a dozlatova ??? :-)
Dekuji
Jitka
|1. 9. 2013 17:37
Koláč jsem dnes dělala na velký plech - zdvojnásobila jsem dávku a přítel se olizuje až za ušima,že nic lepšího nejedl...
Diky za recept, je fakt BÁJEČNÝ ;-)
Iva
|1. 8. 2013 14:58
Vynikající koláč...už jiný ani nemám péct :-)
Stršíková
|12. 7. 2013 18:29
I s jahodama je báječný,doporučuji. O:-)
D.
|9. 7. 2013 07:11
Vynikající, jednoduchý! Koláč měl velký úspěch!
Martina D.
|25. 4. 2013 13:57
Nejlepší koláč, děláme i s borůvkami, malinami ... Jednoduchý, výborný!
okoK
|30. 3. 2013 10:33
Od kdy patří do drobenky vajíčko? Jsem vyučená pekařka a nikdy jsem neslyšela ani neviděla drobenku s vajíčkem. Problém budete mít spíš s troubou, mě drobenka zezlátne vždy a na každém koláči :-) .
Koka
|28. 3. 2013 15:53
No, já si nějak nejsem úplně jistá jak vám může tak hezky zezlátnout, když v té drobence vlastně není vajíčko... mě zůstane zvenku přesně takový jaký byl když jsem ho dávala péct. Déle už ho tam nechávat raději nebudu, už tak je tam skoro hodinu. :-\
Gábina
|14. 2. 2013 19:50
Opravdu vynikající, lepší jsem snad nejedla, mohla bych ho jíst každý den ;-)
Řežábková
|14. 12. 2012 20:58
Nahradila jsem hrušku jablkem a koláč byl úžasně jedlý <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Hana V.
|12. 11. 2012 17:18
Koláč je moc dobrý, upeču ho brzy zase a postupovala jsem přesně tak jak píšete, drobenka, tvaroh, hrušky, drobenka. Je to jednoduché a před krájením nestačil pořádně ani vychladnout.
Silvie
|6. 11. 2012 23:19
Jak udelam to testo ? dole bude drobenka a pak hned tvaroh ?hrusky a drobenka ?
Šárka
|30. 10. 2012 19:37
Koláč je úplně skvělý, lahodný, prostě báječný recept ... Nahoru jsem přidala vlašské ořechy a nemá to chybu :-)
BáraJ
|24. 10. 2012 16:33
Je vynikajícíííííí!!!!!! :-)
Martina Ptáčková
|21. 10. 2012 10:33
Lepší koláč jsem ještě nejedla a recept už mám pro všechny případy i vytisknutý :))
Dita Farková
|15. 10. 2012 14:25
Tak jak už bylo napsáno, je luxusní a pojmenování báječný je k věci! :-* Co se týče cukru nám to vyhovovalo. No ono určitě záleží i na hruškách samotných, některé jsou jako med a některé skoro bez chuti, jako se mi to stalo u kupovaných. Taky se to dá vyřešit ubráním cuku v tvarohu. Recept ukládám do osvědčených, děkuji za něj a můžu všem jen doporučit. :-P