• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Báječné zbytkové rizoto z trouby
Napište svůj komentář k receptu

Báječné zbytkové rizoto z trouby

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječné zbytkové rizoto z trouby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražená zelenina
    • sýr
    • zbytky po klasicky pečeném kuřeti
    • 2
      hrnek rýže osvědčila se mi Lagris

Postup přípravy receptu

1
Vždycky jsem přemýšlela o tom, co udělat s částí pečeného kuřete, která se už nedojí a taky s tukem a sosem, který zůstane na pekáči. Vykoumala jsem tohle...
2
Všechny zbytky masa uschováme (pokud máme žravou rodinu a víme, že nic nezbude, tajně s kuřetem upečeme jedno až dvě stehna navíc, nikomu o tom neřekneme a pečlivě je schováme.)
3
Pekáč, ve kterém se peklo kuře a jsou v něm zbytky šťávy a takového toho dobrého výpeku odložíme stranou a nevymýváme. Promyjeme rýži a vsypeme do pekáče s tukem, přidáme pytlík zmražené zeleniny a obrané maso. Zalijeme 4 hrny vody a dáme do trouby péct na 200 °C, dokud se voda neodpaří a rýže není měkká. Hotové sypeme sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječné špízy

Báječné špízy

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Reny | 7. 10. 2013 12:30

    V případě že hned nejíte, dejte do peřin vydrží teplé i 2 hodiny 8-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 8. 2011 10:48

    Takhle to dela i moje sestra a je to lahudka ;-)

  • Martina Pecková | 1. 3. 2010 13:12

    Výborné, dělala jsem prvně a povedlo se. Dávám za 1 .-)

  • michal jakouš | 12. 12. 2009 10:17

    rýži jsem uvařil a pak ji přidal do pekáčku dobrůtka

  • marek švarc | 15. 4. 2009 13:08

    ted jsem to dala do trouby, a cekam, uz se tesim na dobrotku

  • Di - | 10. 3. 2009 10:18

    Také jsem ho teď dělala se zbylým krůtím stehnem, které jsem upekla podle receptu králík na jalovci. Bylo to moc dobré (obojí).

  • Gábina H | 10. 3. 2009 09:47

    Výborné, měla jsem zbytky kuřecích stehen a přidala jsem ještě jedno uzené kuřecí stehnoa hranolky mrkve. Rýže krásně nasákla všechny chutě. Pekla jsem v troubě přiklopené asi 45 minut při 200`.

  • Míša Š. | 18. 11. 2008 10:35

    Díky za recept,dobrý nápad dělat ho v troubě+využít pekáč po upečení kuřete(krůty..).Dělali jsme z krůty,výboré rizoto.

  • Vladan M | 2. 11. 2008 10:18

    My jinak rizoto neděláme.Nejlepší je se zbytků pečeného vepřového spolu se zbytkem výpeku.Do drůbežího výpeku přidávám česnek a kmín (masox a jiné koření dle chuti),má pak chuť po pečínce.Dávám pouze hrášek, mražený hned před pečením, konzervovaný ke konci i s lákem.Rýži parboiled.

  • ladislava staffenová | 9. 10. 2008 16:21

    Hani, já prakticky jinou rýži než v sáčcích nepoužívám, na všechny způsoby. Nebojte se, je dobrá i na pečení. Zacházejte s ní úplně stejně - pozor na druh rýže a dobu vaření, aby se nerozvařila, nebo naopak rozvařila :-))

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 13:57

    Nezkoušel jste tam někdo dát už uvařenou rýži v sáčku a jen to nechat trochu propéct? Nemám moc dobré zkušenosti s vařením-pečením klasické rýže, téměř nikdy se nepovede, je z toho taková plepa..

  • Lidka K. | 12. 2. 2008 09:31

    Jsem moc ráda, že chutná. Jsem líná na mytí pekáče a tohle nejen znamená jídlo skoro bez práce, ale ubyde i drhnutí přiškvařených zbytků tuků po kuřeti.

  • Sarka Honzakova | 11. 2. 2008 15:17

    Nalezeno, přečteno, oblíbeno,vyzkoušeno, uvařeno, snězeno, chváleno, hodnoceno....samozřejmě za 1. Lidko, opravdu klobouk dolů, je to jednoduché a chutná to přesně tak, jak si od rizota představuji a co se mi prozatím nikdy nedařilo dosáhnout.

  • Zdenka Korábová | 2. 2. 2008 16:34

    Když pečeme drůbež či králíka je toto pondělní večeře, přídám něco dušených hub z mrazáku, Další využití zbytků po pečeni místo rýže dám uvařené těstoviny nebo i vařené brambory , mnohdy zbylé po nedělním obědě opět houby a možno i rozklepnout vejce. Mraženou kupovanou zeleninu taky moc neužívám a když, tak na cedníku propláchnu horkou vodou a posypu podravkou a pak teprve přidávám do hrnce, trochu ztratí tu průmyslovou chuť

  • Sona | 2. 2. 2008 14:20

    Tak jsem to taky zkusila. A jeste jsem to cele posypala kari, cekam na vysledek :-)

  • Jana H. | 9. 10. 2007 12:59

    Tak tenhle recept také praktikuji už několik let ... Je to rychlé, jednoduché a s úsporou jednoho mytí pekáče. Pouze dávám přednost čerstvé zelenině, případně konzervované karotce s hráškem. Ta mražená nám nikomu nechutná.

  • Anonym | 4. 6. 2007 10:27

    vyborne

  • Simča Sládková | 22. 11. 2006 00:15

    Jo, toto dělám už spoustu let, moje rodina nerada obírá kosti, takže v neděli se sní stehna a ňadra a zbytek zůstane... Oberu to a je z toho u nás často pondělní oběd :-))). Zeleninu dávám hrášek - mrkev - kukuřice, ochucuji trochou práškového česneku (ale my můžeme česnek do všeho), troškou červené papriky, pokud jsem ji nedávala na kuře, a cca 2 lžícemi kečupu. Zamíchám, dám péci a je bájo jídlo....

  • Lidka Kábrtová | 21. 11. 2006 14:19

    Dano, určitě to promíchejte :-). Klidně i trochu dosolte.

  • dana | 21. 11. 2006 13:55

    když tam nasypu rýži,zeleninu a maso, mám to promíchat?

  • Hopodyňka | 21. 11. 2006 09:32

    Využila jsem kus kuřete a sos, je to bezva recept a vlastně bezpracný. Ale příště si tu trošku práce dám a nakrájím čerstvou zeleninu, ta mrežená přece jenom není úplně ono...

  • Jana Z. | 20. 11. 2006 14:38

    Inspirovala jsem se a protože od včerejška zbylo kousek kuřete a od soboty těstoviny tak máme báječné zbytkové těstoviny a je to skvělé

  • Milena Adamová | 24. 10. 2006 12:34

    tak tenhle recept se mi moc libi dnes to zkusim uvarit uz se na to tesim

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2006 15:15

    Díky za pochvalu, jem ráda, že chutná. Pekáče opravdu myju moc nerada...

  • Renda *** | 21. 10. 2006 08:46

    Tak tohle rizoto bylo naprosto skvělé,doma se po něm jen zaprášilo!Je to vážně rozdíl mezi rýží pečenou v troubě a vařenou na sporáku.A na jedno umytí pekáče vykouzlit 2 jídla je SUPER!:-)))Paní Lidko,tohle si teda nechte patentovat:-)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:11

    Konečně dokonalé rizoto:-)) Rýži jsme doma moc nevařili, protože tatínek ji nemá rád. Můj muž naopak a tak jsem měla s rýží vždy trochu problém. Nejhůř dopadlo právě vždycky rizoto. Tohle je jednoduché, rychlé a hlavně se mi konečně povedlo tak, abych byla i já spokojená:-))) Lidko, bohužel Vám mohu dát jen jednu jedničku:-)

  • Jarka Strnádková | 20. 8. 2006 23:06

    jako zeleninu dávám jen zelený hrášek a cibulku, postup stejný-,výpek, zbytky kuřete a rýži také dusím v troubě nebo remosce..

  • Mirka Vašulková | 16. 7. 2006 09:55

    Opravdu dobrý a skvělí recept a hlavně rýchlí.Děkuji.

  • Lidka Kábrtová | 4. 6. 2006 20:40

    Já to peču odkryté, občas během pečení promíchám.

  • Jana Povolná | 4. 6. 2006 17:43

    Pekla jsem zakryté v horkovzdušné troubě na 250°c asi hodinu,ale čas nevím přesně,nesledovala jsem to,brala jsem to od oka....

  • Lenka S | 4. 6. 2006 17:20

    Pečete to v zakrytém nebo odkrytém pekáči? Dík za odpověď.

  • Jana Povolná | 4. 6. 2006 14:10

    Lidko díky za recept,už nebudu rizoto dělat jinak, než takto...výborné ,sypké ..prostě mňam... 1*

  • Mirka Vašulková | 17. 4. 2006 09:21

    Byla sem mile překvapena jaké to bylo dobré.Děkuji za nápad.

  • Jana Malá | 26. 1. 2006 10:56

    Dobré jsou i v tom upečené brambory.Mňam

  • Hana Hladíková | 9. 12. 2005 11:14

    Já peču rizoto obdobně, akorát bez zeleniny, ale můsím napsat, že pečené je mnohem lepší než z uvařené rýže a nikdy u nás nezůstane na pekáči a všechno se sní, takže to mohu vřele doporučit

  • Lidka Kábrtová | 11. 11. 2005 07:46

    No, ideální je počítat s tím dopředu, a to kuře podlévat trochu víc...

  • Jana Wernischova | 21. 10. 2005 23:45

    Hned bych to zkusila, těší mě že je u toho málo práce i málo nádobí, jen mi řekněte, jak to děláte, že vám zbyde v pekáči sos? U nás vždycky někdo přijde a klidně i po jídle ten pekáč superpečlivě vytře kouskem chleba dokud je to ještě teplé, dokonce o to bývá i dohadování, takže schovat pekáč a vymluvit se, že už jsem ho stihla umýt mi asi neprojde! :-)

  • Di | 21. 10. 2005 15:07

    No proč ne, já se novotám nebráním. Možná je to také méně práce a nádobí. Jen si pamatovat, co všechno už člověk úspěšně zkusil a co ještě zkusit má ...

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 13:36

    Di, zkuste to v tom upéct celé. Je to fakt chuťově úplně jiné...

  • Di | 21. 10. 2005 12:28

    Tohle dělávám, báječně se tak zlikvudují různé zbytky pečeného masa, které můžeme v případě nouze nastavit i uzeninou. Jenom volím trochu jiný postup . Maso nakrájím na kostičky, ohřeju ve zbylém tuku, přidám mraženou zeleninu. Do směsi pak vsypu rýži uvařenou v sáčku. Většinou přidám trochu zázvoru a kari. Nakonec vše skončí v torubě, aby se chutě propojily.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mražená zelenina Rýže Sýr Zbytky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

129
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
101
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
85
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
66
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
59
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Báječné zbytkové rizoto z trouby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact