• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Báječné zbytkové rizoto z trouby
Napište svůj komentář k receptu

Báječné zbytkové rizoto z trouby

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječné zbytkové rizoto z trouby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražená zelenina
    • sýr
    • zbytky po klasicky pečeném kuřeti
    • 2
      hrnek rýže osvědčila se mi Lagris

Postup přípravy receptu

1
Vždycky jsem přemýšlela o tom, co udělat s částí pečeného kuřete, která se už nedojí a taky s tukem a sosem, který zůstane na pekáči. Vykoumala jsem tohle...
2
Všechny zbytky masa uschováme (pokud máme žravou rodinu a víme, že nic nezbude, tajně s kuřetem upečeme jedno až dvě stehna navíc, nikomu o tom neřekneme a pečlivě je schováme.)
3
Pekáč, ve kterém se peklo kuře a jsou v něm zbytky šťávy a takového toho dobrého výpeku odložíme stranou a nevymýváme. Promyjeme rýži a vsypeme do pekáče s tukem, přidáme pytlík zmražené zeleniny a obrané maso. Zalijeme 4 hrny vody a dáme do trouby péct na 200 °C, dokud se voda neodpaří a rýže není měkká. Hotové sypeme sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječné špízy

Báječné špízy

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Reny | 7. 10. 2013 12:30

    V případě že hned nejíte, dejte do peřin vydrží teplé i 2 hodiny 8-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 8. 2011 10:48

    Takhle to dela i moje sestra a je to lahudka ;-)

  • Martina Pecková | 1. 3. 2010 13:12

    Výborné, dělala jsem prvně a povedlo se. Dávám za 1 .-)

  • michal jakouš | 12. 12. 2009 10:17

    rýži jsem uvařil a pak ji přidal do pekáčku dobrůtka

  • marek švarc | 15. 4. 2009 13:08

    ted jsem to dala do trouby, a cekam, uz se tesim na dobrotku

  • Di - | 10. 3. 2009 10:18

    Také jsem ho teď dělala se zbylým krůtím stehnem, které jsem upekla podle receptu králík na jalovci. Bylo to moc dobré (obojí).

  • Gábina H | 10. 3. 2009 09:47

    Výborné, měla jsem zbytky kuřecích stehen a přidala jsem ještě jedno uzené kuřecí stehnoa hranolky mrkve. Rýže krásně nasákla všechny chutě. Pekla jsem v troubě přiklopené asi 45 minut při 200`.

  • Míša Š. | 18. 11. 2008 10:35

    Díky za recept,dobrý nápad dělat ho v troubě+využít pekáč po upečení kuřete(krůty..).Dělali jsme z krůty,výboré rizoto.

  • Vladan M | 2. 11. 2008 10:18

    My jinak rizoto neděláme.Nejlepší je se zbytků pečeného vepřového spolu se zbytkem výpeku.Do drůbežího výpeku přidávám česnek a kmín (masox a jiné koření dle chuti),má pak chuť po pečínce.Dávám pouze hrášek, mražený hned před pečením, konzervovaný ke konci i s lákem.Rýži parboiled.

  • ladislava staffenová | 9. 10. 2008 16:21

    Hani, já prakticky jinou rýži než v sáčcích nepoužívám, na všechny způsoby. Nebojte se, je dobrá i na pečení. Zacházejte s ní úplně stejně - pozor na druh rýže a dobu vaření, aby se nerozvařila, nebo naopak rozvařila :-))

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 13:57

    Nezkoušel jste tam někdo dát už uvařenou rýži v sáčku a jen to nechat trochu propéct? Nemám moc dobré zkušenosti s vařením-pečením klasické rýže, téměř nikdy se nepovede, je z toho taková plepa..

  • Lidka K. | 12. 2. 2008 09:31

    Jsem moc ráda, že chutná. Jsem líná na mytí pekáče a tohle nejen znamená jídlo skoro bez práce, ale ubyde i drhnutí přiškvařených zbytků tuků po kuřeti.

  • Sarka Honzakova | 11. 2. 2008 15:17

    Nalezeno, přečteno, oblíbeno,vyzkoušeno, uvařeno, snězeno, chváleno, hodnoceno....samozřejmě za 1. Lidko, opravdu klobouk dolů, je to jednoduché a chutná to přesně tak, jak si od rizota představuji a co se mi prozatím nikdy nedařilo dosáhnout.

  • Zdenka Korábová | 2. 2. 2008 16:34

    Když pečeme drůbež či králíka je toto pondělní večeře, přídám něco dušených hub z mrazáku, Další využití zbytků po pečeni místo rýže dám uvařené těstoviny nebo i vařené brambory , mnohdy zbylé po nedělním obědě opět houby a možno i rozklepnout vejce. Mraženou kupovanou zeleninu taky moc neužívám a když, tak na cedníku propláchnu horkou vodou a posypu podravkou a pak teprve přidávám do hrnce, trochu ztratí tu průmyslovou chuť

  • Sona | 2. 2. 2008 14:20

    Tak jsem to taky zkusila. A jeste jsem to cele posypala kari, cekam na vysledek :-)

  • Jana H. | 9. 10. 2007 12:59

    Tak tenhle recept také praktikuji už několik let ... Je to rychlé, jednoduché a s úsporou jednoho mytí pekáče. Pouze dávám přednost čerstvé zelenině, případně konzervované karotce s hráškem. Ta mražená nám nikomu nechutná.

  • Anonym | 4. 6. 2007 10:27

    vyborne

  • Simča Sládková | 22. 11. 2006 00:15

    Jo, toto dělám už spoustu let, moje rodina nerada obírá kosti, takže v neděli se sní stehna a ňadra a zbytek zůstane... Oberu to a je z toho u nás často pondělní oběd :-))). Zeleninu dávám hrášek - mrkev - kukuřice, ochucuji trochou práškového česneku (ale my můžeme česnek do všeho), troškou červené papriky, pokud jsem ji nedávala na kuře, a cca 2 lžícemi kečupu. Zamíchám, dám péci a je bájo jídlo....

  • Lidka Kábrtová | 21. 11. 2006 14:19

    Dano, určitě to promíchejte :-). Klidně i trochu dosolte.

  • dana | 21. 11. 2006 13:55

    když tam nasypu rýži,zeleninu a maso, mám to promíchat?

  • Hopodyňka | 21. 11. 2006 09:32

    Využila jsem kus kuřete a sos, je to bezva recept a vlastně bezpracný. Ale příště si tu trošku práce dám a nakrájím čerstvou zeleninu, ta mrežená přece jenom není úplně ono...

  • Jana Z. | 20. 11. 2006 14:38

    Inspirovala jsem se a protože od včerejška zbylo kousek kuřete a od soboty těstoviny tak máme báječné zbytkové těstoviny a je to skvělé

  • Milena Adamová | 24. 10. 2006 12:34

    tak tenhle recept se mi moc libi dnes to zkusim uvarit uz se na to tesim

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2006 15:15

    Díky za pochvalu, jem ráda, že chutná. Pekáče opravdu myju moc nerada...

  • Renda *** | 21. 10. 2006 08:46

    Tak tohle rizoto bylo naprosto skvělé,doma se po něm jen zaprášilo!Je to vážně rozdíl mezi rýží pečenou v troubě a vařenou na sporáku.A na jedno umytí pekáče vykouzlit 2 jídla je SUPER!:-)))Paní Lidko,tohle si teda nechte patentovat:-)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:11

    Konečně dokonalé rizoto:-)) Rýži jsme doma moc nevařili, protože tatínek ji nemá rád. Můj muž naopak a tak jsem měla s rýží vždy trochu problém. Nejhůř dopadlo právě vždycky rizoto. Tohle je jednoduché, rychlé a hlavně se mi konečně povedlo tak, abych byla i já spokojená:-))) Lidko, bohužel Vám mohu dát jen jednu jedničku:-)

  • Jarka Strnádková | 20. 8. 2006 23:06

    jako zeleninu dávám jen zelený hrášek a cibulku, postup stejný-,výpek, zbytky kuřete a rýži také dusím v troubě nebo remosce..

  • Mirka Vašulková | 16. 7. 2006 09:55

    Opravdu dobrý a skvělí recept a hlavně rýchlí.Děkuji.

  • Lidka Kábrtová | 4. 6. 2006 20:40

    Já to peču odkryté, občas během pečení promíchám.

  • Jana Povolná | 4. 6. 2006 17:43

    Pekla jsem zakryté v horkovzdušné troubě na 250°c asi hodinu,ale čas nevím přesně,nesledovala jsem to,brala jsem to od oka....

  • Lenka S | 4. 6. 2006 17:20

    Pečete to v zakrytém nebo odkrytém pekáči? Dík za odpověď.

  • Jana Povolná | 4. 6. 2006 14:10

    Lidko díky za recept,už nebudu rizoto dělat jinak, než takto...výborné ,sypké ..prostě mňam... 1*

  • Mirka Vašulková | 17. 4. 2006 09:21

    Byla sem mile překvapena jaké to bylo dobré.Děkuji za nápad.

  • Jana Malá | 26. 1. 2006 10:56

    Dobré jsou i v tom upečené brambory.Mňam

  • Hana Hladíková | 9. 12. 2005 11:14

    Já peču rizoto obdobně, akorát bez zeleniny, ale můsím napsat, že pečené je mnohem lepší než z uvařené rýže a nikdy u nás nezůstane na pekáči a všechno se sní, takže to mohu vřele doporučit

  • Lidka Kábrtová | 11. 11. 2005 07:46

    No, ideální je počítat s tím dopředu, a to kuře podlévat trochu víc...

  • Jana Wernischova | 21. 10. 2005 23:45

    Hned bych to zkusila, těší mě že je u toho málo práce i málo nádobí, jen mi řekněte, jak to děláte, že vám zbyde v pekáči sos? U nás vždycky někdo přijde a klidně i po jídle ten pekáč superpečlivě vytře kouskem chleba dokud je to ještě teplé, dokonce o to bývá i dohadování, takže schovat pekáč a vymluvit se, že už jsem ho stihla umýt mi asi neprojde! :-)

  • Di | 21. 10. 2005 15:07

    No proč ne, já se novotám nebráním. Možná je to také méně práce a nádobí. Jen si pamatovat, co všechno už člověk úspěšně zkusil a co ještě zkusit má ...

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 13:36

    Di, zkuste to v tom upéct celé. Je to fakt chuťově úplně jiné...

  • Di | 21. 10. 2005 12:28

    Tohle dělávám, báječně se tak zlikvudují různé zbytky pečeného masa, které můžeme v případě nouze nastavit i uzeninou. Jenom volím trochu jiný postup . Maso nakrájím na kostičky, ohřeju ve zbylém tuku, přidám mraženou zeleninu. Do směsi pak vsypu rýži uvařenou v sáčku. Většinou přidám trochu zázvoru a kari. Nakonec vše skončí v torubě, aby se chutě propojily.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mražená zelenina Rýže Sýr Zbytky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Plněné langoše

Plněné langoše

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
30
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
28
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Báječné zbytkové rizoto z trouby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact