• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Báječné zbytkové rizoto z trouby
Napište svůj komentář k receptu

Báječné zbytkové rizoto z trouby

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječné zbytkové rizoto z trouby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražená zelenina
    • sýr
    • zbytky po klasicky pečeném kuřeti
    • 2
      hrnek rýže osvědčila se mi Lagris

Postup přípravy receptu

1
Vždycky jsem přemýšlela o tom, co udělat s částí pečeného kuřete, která se už nedojí a taky s tukem a sosem, který zůstane na pekáči. Vykoumala jsem tohle...
2
Všechny zbytky masa uschováme (pokud máme žravou rodinu a víme, že nic nezbude, tajně s kuřetem upečeme jedno až dvě stehna navíc, nikomu o tom neřekneme a pečlivě je schováme.)
3
Pekáč, ve kterém se peklo kuře a jsou v něm zbytky šťávy a takového toho dobrého výpeku odložíme stranou a nevymýváme. Promyjeme rýži a vsypeme do pekáče s tukem, přidáme pytlík zmražené zeleniny a obrané maso. Zalijeme 4 hrny vody a dáme do trouby péct na 200 °C, dokud se voda neodpaří a rýže není měkká. Hotové sypeme sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječné špízy

Báječné špízy

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Reny | 7. 10. 2013 12:30

    V případě že hned nejíte, dejte do peřin vydrží teplé i 2 hodiny 8-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 8. 2011 10:48

    Takhle to dela i moje sestra a je to lahudka ;-)

  • Martina Pecková | 1. 3. 2010 13:12

    Výborné, dělala jsem prvně a povedlo se. Dávám za 1 .-)

  • michal jakouš | 12. 12. 2009 10:17

    rýži jsem uvařil a pak ji přidal do pekáčku dobrůtka

  • marek švarc | 15. 4. 2009 13:08

    ted jsem to dala do trouby, a cekam, uz se tesim na dobrotku

  • Di - | 10. 3. 2009 10:18

    Také jsem ho teď dělala se zbylým krůtím stehnem, které jsem upekla podle receptu králík na jalovci. Bylo to moc dobré (obojí).

  • Gábina H | 10. 3. 2009 09:47

    Výborné, měla jsem zbytky kuřecích stehen a přidala jsem ještě jedno uzené kuřecí stehnoa hranolky mrkve. Rýže krásně nasákla všechny chutě. Pekla jsem v troubě přiklopené asi 45 minut při 200`.

  • Míša Š. | 18. 11. 2008 10:35

    Díky za recept,dobrý nápad dělat ho v troubě+využít pekáč po upečení kuřete(krůty..).Dělali jsme z krůty,výboré rizoto.

  • Vladan M | 2. 11. 2008 10:18

    My jinak rizoto neděláme.Nejlepší je se zbytků pečeného vepřového spolu se zbytkem výpeku.Do drůbežího výpeku přidávám česnek a kmín (masox a jiné koření dle chuti),má pak chuť po pečínce.Dávám pouze hrášek, mražený hned před pečením, konzervovaný ke konci i s lákem.Rýži parboiled.

  • ladislava staffenová | 9. 10. 2008 16:21

    Hani, já prakticky jinou rýži než v sáčcích nepoužívám, na všechny způsoby. Nebojte se, je dobrá i na pečení. Zacházejte s ní úplně stejně - pozor na druh rýže a dobu vaření, aby se nerozvařila, nebo naopak rozvařila :-))

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 13:57

    Nezkoušel jste tam někdo dát už uvařenou rýži v sáčku a jen to nechat trochu propéct? Nemám moc dobré zkušenosti s vařením-pečením klasické rýže, téměř nikdy se nepovede, je z toho taková plepa..

  • Lidka K. | 12. 2. 2008 09:31

    Jsem moc ráda, že chutná. Jsem líná na mytí pekáče a tohle nejen znamená jídlo skoro bez práce, ale ubyde i drhnutí přiškvařených zbytků tuků po kuřeti.

  • Sarka Honzakova | 11. 2. 2008 15:17

    Nalezeno, přečteno, oblíbeno,vyzkoušeno, uvařeno, snězeno, chváleno, hodnoceno....samozřejmě za 1. Lidko, opravdu klobouk dolů, je to jednoduché a chutná to přesně tak, jak si od rizota představuji a co se mi prozatím nikdy nedařilo dosáhnout.

  • Zdenka Korábová | 2. 2. 2008 16:34

    Když pečeme drůbež či králíka je toto pondělní večeře, přídám něco dušených hub z mrazáku, Další využití zbytků po pečeni místo rýže dám uvařené těstoviny nebo i vařené brambory , mnohdy zbylé po nedělním obědě opět houby a možno i rozklepnout vejce. Mraženou kupovanou zeleninu taky moc neužívám a když, tak na cedníku propláchnu horkou vodou a posypu podravkou a pak teprve přidávám do hrnce, trochu ztratí tu průmyslovou chuť

  • Sona | 2. 2. 2008 14:20

    Tak jsem to taky zkusila. A jeste jsem to cele posypala kari, cekam na vysledek :-)

  • Jana H. | 9. 10. 2007 12:59

    Tak tenhle recept také praktikuji už několik let ... Je to rychlé, jednoduché a s úsporou jednoho mytí pekáče. Pouze dávám přednost čerstvé zelenině, případně konzervované karotce s hráškem. Ta mražená nám nikomu nechutná.

  • Anonym | 4. 6. 2007 10:27

    vyborne

  • Simča Sládková | 22. 11. 2006 00:15

    Jo, toto dělám už spoustu let, moje rodina nerada obírá kosti, takže v neděli se sní stehna a ňadra a zbytek zůstane... Oberu to a je z toho u nás často pondělní oběd :-))). Zeleninu dávám hrášek - mrkev - kukuřice, ochucuji trochou práškového česneku (ale my můžeme česnek do všeho), troškou červené papriky, pokud jsem ji nedávala na kuře, a cca 2 lžícemi kečupu. Zamíchám, dám péci a je bájo jídlo....

  • Lidka Kábrtová | 21. 11. 2006 14:19

    Dano, určitě to promíchejte :-). Klidně i trochu dosolte.

  • dana | 21. 11. 2006 13:55

    když tam nasypu rýži,zeleninu a maso, mám to promíchat?

  • Hopodyňka | 21. 11. 2006 09:32

    Využila jsem kus kuřete a sos, je to bezva recept a vlastně bezpracný. Ale příště si tu trošku práce dám a nakrájím čerstvou zeleninu, ta mrežená přece jenom není úplně ono...

  • Jana Z. | 20. 11. 2006 14:38

    Inspirovala jsem se a protože od včerejška zbylo kousek kuřete a od soboty těstoviny tak máme báječné zbytkové těstoviny a je to skvělé

  • Milena Adamová | 24. 10. 2006 12:34

    tak tenhle recept se mi moc libi dnes to zkusim uvarit uz se na to tesim

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2006 15:15

    Díky za pochvalu, jem ráda, že chutná. Pekáče opravdu myju moc nerada...

  • Renda *** | 21. 10. 2006 08:46

    Tak tohle rizoto bylo naprosto skvělé,doma se po něm jen zaprášilo!Je to vážně rozdíl mezi rýží pečenou v troubě a vařenou na sporáku.A na jedno umytí pekáče vykouzlit 2 jídla je SUPER!:-)))Paní Lidko,tohle si teda nechte patentovat:-)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:11

    Konečně dokonalé rizoto:-)) Rýži jsme doma moc nevařili, protože tatínek ji nemá rád. Můj muž naopak a tak jsem měla s rýží vždy trochu problém. Nejhůř dopadlo právě vždycky rizoto. Tohle je jednoduché, rychlé a hlavně se mi konečně povedlo tak, abych byla i já spokojená:-))) Lidko, bohužel Vám mohu dát jen jednu jedničku:-)

  • Jarka Strnádková | 20. 8. 2006 23:06

    jako zeleninu dávám jen zelený hrášek a cibulku, postup stejný-,výpek, zbytky kuřete a rýži také dusím v troubě nebo remosce..

  • Mirka Vašulková | 16. 7. 2006 09:55

    Opravdu dobrý a skvělí recept a hlavně rýchlí.Děkuji.

  • Lidka Kábrtová | 4. 6. 2006 20:40

    Já to peču odkryté, občas během pečení promíchám.

  • Jana Povolná | 4. 6. 2006 17:43

    Pekla jsem zakryté v horkovzdušné troubě na 250°c asi hodinu,ale čas nevím přesně,nesledovala jsem to,brala jsem to od oka....

  • Lenka S | 4. 6. 2006 17:20

    Pečete to v zakrytém nebo odkrytém pekáči? Dík za odpověď.

  • Jana Povolná | 4. 6. 2006 14:10

    Lidko díky za recept,už nebudu rizoto dělat jinak, než takto...výborné ,sypké ..prostě mňam... 1*

  • Mirka Vašulková | 17. 4. 2006 09:21

    Byla sem mile překvapena jaké to bylo dobré.Děkuji za nápad.

  • Jana Malá | 26. 1. 2006 10:56

    Dobré jsou i v tom upečené brambory.Mňam

  • Hana Hladíková | 9. 12. 2005 11:14

    Já peču rizoto obdobně, akorát bez zeleniny, ale můsím napsat, že pečené je mnohem lepší než z uvařené rýže a nikdy u nás nezůstane na pekáči a všechno se sní, takže to mohu vřele doporučit

  • Lidka Kábrtová | 11. 11. 2005 07:46

    No, ideální je počítat s tím dopředu, a to kuře podlévat trochu víc...

  • Jana Wernischova | 21. 10. 2005 23:45

    Hned bych to zkusila, těší mě že je u toho málo práce i málo nádobí, jen mi řekněte, jak to děláte, že vám zbyde v pekáči sos? U nás vždycky někdo přijde a klidně i po jídle ten pekáč superpečlivě vytře kouskem chleba dokud je to ještě teplé, dokonce o to bývá i dohadování, takže schovat pekáč a vymluvit se, že už jsem ho stihla umýt mi asi neprojde! :-)

  • Di | 21. 10. 2005 15:07

    No proč ne, já se novotám nebráním. Možná je to také méně práce a nádobí. Jen si pamatovat, co všechno už člověk úspěšně zkusil a co ještě zkusit má ...

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 13:36

    Di, zkuste to v tom upéct celé. Je to fakt chuťově úplně jiné...

  • Di | 21. 10. 2005 12:28

    Tohle dělávám, báječně se tak zlikvudují různé zbytky pečeného masa, které můžeme v případě nouze nastavit i uzeninou. Jenom volím trochu jiný postup . Maso nakrájím na kostičky, ohřeju ve zbylém tuku, přidám mraženou zeleninu. Do směsi pak vsypu rýži uvařenou v sáčku. Většinou přidám trochu zázvoru a kari. Nakonec vše skončí v torubě, aby se chutě propojily.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mražená zelenina Rýže Sýr Zbytky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Vařený hrách

Vařený hrách

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

391
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
89
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
48
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy cellistka z Kolji Šuvadová (52) o Hollywoodu: Křičela jsem do vany a plakala

Sexy cellistka z Kolji Šuvadová (52) o Hollywoodu: Křičela jsem do vany a plakala

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Báječné zbytkové rizoto z trouby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact