g
ovoce
dle chuti, čerstvé nebo kompotované (okapané), cca
Krém:
800
ml
mléko
2
ks
vanilkový pudink
nebo smetanový, karamelový... dle chuti a druhu ovoce
60
g
máslo
6
lžíce
cukr krupice
dle chuti, cca 5 -
250
g
měkký tvaroh
Smetanová vrstva:
500
ml
smetana ke šlehání
33% tuku
2
ks
vanilkový cukr
1 -
1
ks
ztužovač šlehačky
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto poklademe pokrájené ovoce a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
2
Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink, do kterého hned po odstavení vmícháme máslo, které necháme rozpustit. Během chladnutí pudink občas promícháme. Až bude pudink jen vlažný, přidáme tvaroh a vyšleháme krém dohladka, nalijeme na upečené ovocné těsto a necháme v chladu ztuhnout.
3
Smetanu osladíme vanilkovým cukrem, přidáme ztužovač a vyšleháme do šlehačky, kterou pak potřeme ztuhlou krémovou vrstvu.
4
Necháme v chladnu krátce proležet, pak nakrájíme a podáváme.
5
Řezy můžeme dozdobit dle chuti a druhu použitého ovoce (skořice, kakao...), ale není to vůbec nutné.
6
Řezy jsou jednoduché, svěží, zvládne je každý a chutnat budou určitě všem.
Dekuji za recept, davam 1. Rezy jsou vyborne, casove nenarocne.
romča
|28. 7. 2016 10:32
není to k tomuto receptu,ale mohu dát do odtučněného tvarohu ve vaničce ztužovač-fix
aby byl na korpusu stabilnější? :-\ :-\
borůvka
|9. 7. 2016 16:04
výýborrnýýýýýýý <:-)
ramona
|1. 5. 2016 15:10
Zamlouvá se mi to,že se to peče dohromady,páč kremeš tradiční se peče zvláštˇ....ale nevím jestli není 160 g cukru příliš,...?Jinak to asi dám na ten menší plech,aby to bylo vyšší,takže díky zkusím
Peťka
|9. 4. 2016 16:16
Úžasné, prudce žravé a vůbec ne složité. Děkuji za recept a doporučit můžu všem kdo si rádi zamlsají jako my.
Martina Kluková
|24. 10. 2015 19:10
Dokonalost sama. Tohle je silný kalibr i pro mého muže, který sladkému většinou moc nedá a řekla bych že za dnešek toho snědl zrovna tak co děcka. Moc děkuji za recept. Ukládám mezi naše top.
Iva Císařová
|26. 9. 2015 08:15
Na to jak jsou vynikající jsou strašně jednoduchý a moc hezky vypadají.
Recept je opravdu výborný :) I přesto, že jsem použila větší plech a těsto mám tedy "ultra slim", tak je to skvělý dezert. Dělala jsem to pro rodiče, kteří nemusí zrovna tvaroh, takže jsem ho do krému nedala, ale výsledek stojí za to. Určitě ho budu dělat znovu a i s tvarohem :) :-)
Recept je opravdu výborný :) I přesto, že jsem použila větší plech a těsto mám tedy "ultra slim", tak je to skvělý dezert. Dělala jsem to pro rodiče, kteří nemusí zrovna tvaroh, takže jsem ho do krému nedala, ale výsledek stojí za to. Určitě ho budu dělat znovu a i s tvarohem :)
Výborná buchtička!! Nezbyl ani kousek. :-) Moc děkuji za receptík.
Pavlina
|4. 4. 2014 13:41
Musim se pridat s pochvalou, hotove nebe v puse :-* . Take dekuji za velmi dobry a ne moc pracny recept, ktery musi chutnat uplne vsem, kdyz nepohrdl ani manzel, pro ktereho by sladke nemuselo existovat vubec.
Ilona Froncová
|23. 2. 2014 11:36
Děkuji za recept, řezy nemají chybu a od včera zbylo stěží k nedělní kávě. Mohu doporučit, jsou i jednoduché a výborné hned po natření.